Gençlik örgütlerinden ortak açıklama: Laiklik bayrağını yükselteceğiz!

Gençlik örgütlerinden ortak açıklama: Laiklik bayrağını yükselteceğiz!

Gençlik örgütlerinden ortak açıklama: Laikli... CHP Gençlik Kolları, FKF, Öğrenci Kolektifleri ve Gençlik Muhalefeti yaptıkları ortak açıklamayla Okmeydanı'nda laiklik çağrısı yapan Halkevleri üyesi iki gencin tutuklanmasına tepki gösterdi. Açıklamada "Tutuklanan arkadaşlarımızın...

CHP Gençlik Kolları, FKF, Öğrenci Kolektifleri ve Gençlik Muhalefeti yaptıkları ortak açıklamayla Okmeydanı'nda laiklik çağrısı yapan Halkevleri üyesi iki gencin tutuklanmasına tepki gösterdi. Açıklamada "Tutuklanan arkadaşlarımızın okuduğu metne gençlik olarak imzamızı atıyoruz. #gençliklaiklikistiyor diyerek laiklik bayrağını yükselteceğiz" denildi.

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF), CHP Gençlik Kolları, Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina katliamının ardından Okmeydanı’nda gericiliğe karşı mücadele ve laiklik çalışması yapan Halkevleri üyesi Hamit Dışkaya ve Ayşegül Başar'ın tutuklanmasına ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

Laiklik çağrısı yaptıkları için iki gencin tutuklanmasına yaptıkları ortak basın toplantısıyla tepki gösteren gençlik örgütleri, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yeni yıla henüz girdiğimiz saatlerde İstanbul'da bir gece kulübünde gerici IŞİD terör örgütünün saldırılarıyla beraber çok sayıda insanımız hayatını kaybetti. Yaşanan saldırının ardından katliamın sorumlularını halka anlatmak ve laiklik mücadelesini yükseltmek için kahvehane konuşması yapan Halkevciler, önce aktroller ve İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı tarafından hedef gösterildi. Hemen ardından daha katliamı gerçekleştirenler yakalanamamışken Halkevleri üyesi Hamit Dışkaya ve Ayşegül Başar gözaltına alındı ve dün (3 Ocak 2017) tutuklandı.

'İSTİYORLAR Kİ BAŞKANLIK HAYALİ YOLUNA KİMSE TAŞ KOYMASIN'

Bu tutuklamalar iktidarın toplumsal muhalefete yönelik baskılarından, gazetecilere, milletvekillerine, akademisyenlere, sanatçılara, AKP'ye karşı olan herkese yönelik tutuklama ve yıldırma politikalarından bağımsız değildir. Bizler gençlik olarak bu tutuklamaların, hedef göstermelerin laiklik, demokrasi, özgürlük isteyen tüm kesimlere gözdağı vermek için yapıldığını biliyoruz. İstiyorlar ki bu memlekette kimse yaşanan katliamlara tek bir ses çıkarmasın. İstiyorlar ki gerici-cihatçı örgütlerin memleketimizde cirit atmasına kimse bir şey söylemesin. İstiyorlar ki başkanlık hayallerine ulaşmaya çalışırken kimse yollarına taş koymasın.

"GERİCİ KUŞATMAYA GENÇLİK OLARAK ARTIK YETER DİYORUZ"

Her katliamın ardından sorumluluktan kaçan, lanetlemekle yetinen siyasi iktidar bugün ülkeyi yönetememektedir. AKP ülkeyi toplumsal muhalefete baskı uygulamaksızın yönetemeyeceğinin farkındadır. Dün üç ay daha uzatılan OHAL bu durumun kanıtıdır. AKP, savaş politikalarıyla ülkeyi uçuruma sürüklemekte, her geçen gün çok sayıda insanımız hayatını kaybetmektedir. Son olarak gerçekleşen Reina katliamının faili henüz bulunamamışken, günlerce yılbaşı kutlayanları hedef gösteren gericiler hakkında hiçbir işlem yapılmamış, laiklik isteyenler tutuklanmıştır. Tüm bu baskılara, gerici kuşatmaya gençlik olarak artık yeter diyoruz. Tutuklanan arkadaşlarımızın okuduğu metne gençlik olarak imzamızı atıyoruz ve buradan tekrar ediyoruz:

Bunlar katliamlarıyla hayatı bize zulmetmeye çalışan insanlardır. Artık yeter, artık buraya kadar. Bundan sonra mahallemizde, üniversitelerimizde ne IŞİD’ciye ne de herhangi bir cihatçı gerici çeteye izin vermeyeceğiz. Gericiliğin karşısında yükseltilmesi gereken bir bayrak vardır. Bu bayrağın adı da laiklik bayrağıdır. Bugün laiklik demek özgürlük demek, kardeşlik demektir. İnsanca bir yaşam mücadelesi demektir. Bizler herkesi, tüm gençliği bu mücadelenin birer neferi olmaya çağırıyoruz.

''LAİKLİK BAYRAĞINI YÜKSELTECEĞİZ’

Bugün Türkiye'de laiklik mücadelesi en yaşamsal ihtiyaçtır. Gençlik olarak laiklik bayrağını yükseltme sözü veriyoruz. Üniversitelerde ve bulunduğumuz her yerde #gençliklaiklikistiyor diyerek laiklik mücadelesini yükselteceğiz. Tüm sıra arkadaşlarımızı bu bayrağı taşımaya davet ediyoruz. Gericilere ve faşistlere bu memlekette laikliğin tutuklanamayacağını hep birlikte gösterelim. Tek adamcılığa ve başkanlığa geçit vermeyelim.

Laikliği savunmak suç değildir!

Laiklik tutuklanamaz!

Gençlik laiklik istiyor!''

"Gençlik örgütlerinden ortak açıklama: Laiklik bayrağını yükselteceğiz!" haberi, 04 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 04 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gençlik örgütlerinden ortak açıklama: Laiklik bayrağını yükselteceğiz! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gençlik örgütlerinden ortak açıklama: Laiklik bayrağını yükselteceğiz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Gündem Haberleri