Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Yurtlarda yüzde 80 üzerinde bir yerleştirme oranı yakaladık

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Yurtlarda yüzde 80 üzerinde bir yerleştirme oranı yakaladık

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Yurtlarda ... Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Yüz Yüze 100 Gün" programı kapsamında AK Parti Fatih İlçe Teşkilatıyla bir araya geldi.

Programda konuşan Kasapoğlu, "Bir şeyi özellikle ifade etmek istiyorum. Çünkü bu konuyu istismar etmeye kalkanlar var. 8 milyon öğrenci üzerinden yurt politikası sözüm ona ortaya koymaya çalışanlar var. Bu yıl rekor bir başvuru aldık ve hamdolsun o rekor başvuruyu ilk faz yerleştirmemizde yüzde 80 üzerinde bir yerleştirme oranı yakaladık" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Yüz Yüze 100 Gün" çalışmaları kapsamında bugün Fatih Çatladıkapı Sosyal Tesisleri'nde AK Parti Fatih İlçe teşkilatıyla bir araya geldi. Programa Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin ve teşkilat üyeleri katıldı. Program protokol konuşmalarının ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Programda konuşan Bakan Kasapoğlu, "Türkiye sıradan bir ülke değil. Herhangi bir ülke değil. Türkiye'nin mücadelesi her süreçte olduğu gibi günümüzde de olağanüstü şartlarla mücadele demek. Bu anlamda da bir liderlik vizyonu gereksinimi var. Sayın Cumhurbaşkanımızın 21 yıllık süreçteki liderliği ve gelinen nokta Türkiye'nin her bir karışında çok güçlü bir şekilde her alanda hissediliyor. Aynı şekilde uluslararası alanda Türkiye'nin Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki dış politikasında apayrı bir kazanımı var. Türkiye'ye kattığı çok farklı manalar var, bizler de hamdolsun bu davanın neferleri olarak bu anlamda birlikte yürümekten, bu kutlu yolun yolcusu olmaktan büyük bir onur duyuyoruz" diye konuştu.

"İNŞALLAH TÜM GENÇLERİMİZİ YURTLARIMIZA YERLEŞTİRECEĞİZ"

Kasapoğlu, "Avrupa'daki örneklere baktığımızda yakınına dahi yaklaşmayacak bir tabloyla karşı karşıyayız. 850 bin kapasitelik 800 yurdumuzla İspanya'ya, İngiltere'ye, Almanya'ya hatta Amerika'ya baktığımızda bu oranın yüzde 20'lerinde bir alt yapı görüyoruz. Bursuyla, kredisiyle, beslenmesiyle sunulan hizmetlerle çok geniş bir yelpazede büyük bir devrim ortaya koyuyoruz. Bir şeyi özellikle ifade etmek istiyorum. Çünkü bu konuyu istismar etmeye kalkanlar var. 8 milyon öğrenci üzerinden yurt politikası sözüm ona ortaya koymaya çalışanlar var. Bu yıl rekor bir başvuru aldık ve hamdolsun o rekor başvuruyu ilk faz yerleştirmemizde yüzde 80 üzerinde bir yerleştirme oranı yakaladık. Şimdi ikinci fazdayız. İkinci faz geçtiğimiz çarşamba günü başladı ve dinamik bir şekilde bu süreci de yönetiyoruz. Dört fazın sonunda inşallah tüm gençlerimizi bakanlık yurtlarımızın çatısı altında Allah'ın izniyle oluşturacağız. Bu önemli bir başarıdır. Bu, genç odaklı siyasetin ürünüdür. Hizmet odaklı, eser odaklı süreç yönetiminin neticesidir" şeklinde konuştu.

"ÇALIŞMALARIMIZ GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK"

Yurtta kalan gençlerin ailelerinden ayrılarak sıla hasreti çektiklerini belirten Kasapoğlu, "Bir gurbet var ama yurtlarımız sıcaklığıyla şefkatiyle her açıdan onlara ikinci bir yuva olma özelliğini gösteriyor. Birlikte inşallah bu hizmeti daha yukarılara taşıyacağız. 2023 süreci sadece Türkiye için değil, bölgemiz için, insanlık için önem arz eden bir süreç ve bu süreçte elbette AK Parti'nin en büyük gücü teşkilatlarımızın misyonu çok ama çok önemli. O yüzden bugün bu birlikteliğimiz inşallah bundan sonraki süreçlerde tüm Türkiye'mizde teşkilatlarımızda olan çalışmalarımız bu süreç itibari ile güçlenerek devam edecek" ifadelerini kullandı.

"TÜM DÜNYAYA ADALET HAYKIRIŞINI İLETMİŞ OLACAĞIZ"

 

"Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Yurtlarda yüzde 80 üzerinde bir yerleştirme oranı yakaladık" haberi, 15 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Yurtlarda yüzde 80 üzerinde bir yerleştirme oranı yakaladık haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Yurtlarda yüzde 80 üzerinde bir yerleştirme oranı yakaladık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:11 Taşıyıcı annelik nedir? Yasal mıdır?
  2. 00:09 Karkas et fiyatı 10 günde 35 lira düştü!
  3. 00:08 Real Madrid, Joselu'nun golleriyle Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi
  4. 00:07 İşte ünlü kardiyoloğun kalp sağlığı için her sabah yediği kahvaltı!
  5. 00:07 Antalya'da Köpek Kavgası Kanlı Bitti: Orhan S. Otomobilin Arkasına Bağlanıp Sürüklendi
  6. 00:07 New York Borsalarında günlük izlenimler: Dow Jones artışta, Uber ve Tesla hisseleri değer kaybetti
  7. 00:00 Bekleyenler için müjdeli haber: Yeni Skoda Superb elektrik ve 4x4 sürprizi ile yolda
  8. 23:56 Petrol Fiyat Tahminleri Düşüyor: EIA'nın Raporu Açıklandı
  9. 23:48 Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'
  10. 23:41 Singapur'da F-16 Savaş Uçağı Kazası: Pilot Fırlatma Koltuğuyla Kurtuldu
  11. 23:38 Türk Kadın Hakemler Avrupa Hentbol Arenasında Zirvede: EHF 2024 Finali!
  12. 23:37 9 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  13. 23:35 Yeni bir çağ doğuyor! Retrograd Plüton'un Oğlak burcundan Kova burcuna geçişi
  14. 23:33 Ayaklar yüksek kolesterolü nasıl ele veriyor: Bilmeniz gereken 6 belirti!
  15. 23:33 Galatasaray Taraftarına Yönelik Saldırı: İddianamede 26 Yıla Kadar Hapis Talebi
  16. 23:32 Bir ilde taksi ücretlerine zam yapıldı
  17. 23:32 Kilo vermek isteyenler bu saat aralığında egzersiz yapmalı!
  18. 23:31 Çamaşırlarınızı 40 derecede yıkamayın!
  19. 23:29 Türkiye’de üretiliyor ancak değerini bilen yok: Pahalı kozmetik ürünlerinden daha etkili!
  20. 23:28 Berlin Senatörü Franziska Giffey Kütüphanede Saldırıya Uğradı
Politika Haberleri