Genel cerrah, yoğun bakım çalışanı kadını darp etti iddiası

Genel cerrah, yoğun bakım çalışanı kadını darp etti iddiası

Genel cerrah, yoğun bakım çalışanı kadını da... Özel Avcılar Baypark Hastanesi’nin genel cerrahlarından M. S. B., yoğun bakım çalışanı olan R. E.’i hastane koridorunda darp etti. Ayrıca hasta...

Özel Avcılar Baypark Hastanesi’nin genel cerrahlarından M. S. B., yoğun bakım çalışanı olan R. E.’i hastane koridorunda darp etti. Ayrıca hasta yakınına, “Bu yoğun bakımcı hastanıza iyi bakmıyor, o yüzden hastanız ölecek” diyerek çalışanı hedef haline de getirdi.

Darp edilen yoğun bakım çalışanı R. E., Operatör Doktor M.S.B.’in ameliyat komplikasyonu yaptığını iddia etti. Hatayı Ekenler’in üstüne yıkmaya çalışan Bingöl, şiddete başvurarak kadın çalışanı darp etti.

“POLİS DEFALARCA ‘SEVGİLİ MİSİNİZ?’ DİYE SORDU”

Darp edilen sağlık çalışanı R. E., devlet hastanesine giderek darp raporu alıp polise şikayette bulundu. E. polisin kendisine defalarca ‘Özel bir ilişkiniz var mı? Sevgili misiniz?’ diye sorduğunu belirtti. Polis çalışanın talep etmesine rağmen savcılığa bir bildirimde bulunmayarak, darp edilen kadın çalışanı evine geri gönderdi.

Darp edilen R.E. için Doktor arkadaşı Berna Hacaoğlu, bir yazı kaleme alarak şu ifadeleri kullandı:

“Şiddete eğilim her gün biraz daha dal budak salarak büyüyor ve şiddetin en keskin tarafında da sürekli erkek duruyor. Böylece bir boyun eğme tarihi başlıyor. Son iki gündür, bir mesai arkadaşım R.E. , alenen hastane ortasında, M.S.B. tarafından ağır bir şekilde darp edildi.

R.E., İstanbul’da sağlık sektöründe çalışan herkesin bildiği, tanıdığı bir sağlık emekçisidir ve hastanelerin en zor yeri olan yoğun bakımda çalışır. Çalışmasına, becerisine bu güne kadar tek bir hastane sahibi şikayetçi olmamıştır. Hasta ve hasta yakınları aynı şekilde her zaman ondan memnun kalmışlardır.

R.E. benim mesai arkadaşımdır. İşini iyi yaptığından bütün hastaneler onunla çalışmak ister. Ben, onunla çalışmaktan her zaman gurur duymuşumdur, çünkü hastanede birbirine güven çok önemlidir. Çok rahat bir şekilde hastalarımı ona teslim ederim. Bilirim ki yoğun bakımda R.E. vardır ve o, hiçbir hastayı, hata yapmadan iyileştirme çabasına girmiştir. Bütün yoğun bakım doktorları böyledir ama R.E., biraz daha fazla hastalarını sahiplenir. Doktorluk, bizim için bir geçim kaynağı değildir. Bir ahlak meselesidir; bizim için insan sağlığı her şeyin üstündedir; bir hastamızı kaybettiğimiz zaman, bir yakınımızı kaybetmiş gibi oluruz. Bizim için insan hayatı kutsaldır.

EL BOYUN FİLMİ BİLE ÇEKTİREMEDİK

Bu Korona günlerinde neler yaşadığımızı bir gün tarih anlatacaktır.  Korona sürecinde sadece hastaları iyileştirmeyle yetinmedik, pek çok meslektaşımızı bu salgında şehit oldular. Hepimiz bu süreçte çok çalıştık. Evimize bile korkarak gittik, çocuklarımıza, yakın akrabalarımıza hastalık bulaştırırız korkusuyla uzak durduk. Herkese evde oturun derken, biz hastalıkla iç içe yaşadık. Hatta, doktor olduğumuz için, kimileri bizden uzak bile düştü… İşte bu günlerde mesai arkadaşım R.E.’nin işi iki misli arttı. Bir yanda yoğun bakım hastaları, diğer yandan Korona hastalarıyla ilgilendi. Sabah erken işe gitti, akşam geç saatlere kadar çalıştı. İki çocuğu bu arada ondan yemek bekledi…

Dün, yani sokağa çıkmanın başladığı cumartesi günü R.E. aynı hastanede çalıştığı M.S.B. adlı bir doktor tarafından tekme tokat dövüldü. R.E. dayak yerken, yerlerde yatarken herkes hastane koridorunu terk etti. Bütün bunlar olurken, hastanenin patronu İlhan Bey, yukarıdan aşağı inmediği gibi hastanen güvenlik görevlileri de müdahale etmedi. Kimse yardım da edemedi.

Ben, R.E.’nin pansumanını yaptım ve onu alıp karakola gittik. Polis, ifademizi aldı ve bu arada polis, bizi mağdur eden sorular sordular. Gençten bir polis, gerekeni yapacağız dedi ve biz çıktık. Daha sonra R.E.yi döven M.S.B. karakola davet edildi. Bir kral gibi karşılandı. İfadesi alındı, daha sonra hastaneye bırakıldı. Hukuki süreç böyle işledi. Doktor olmamıza rağmen, el ve boyun filmleri çekemedik. Hayatımın en zor günü oldu, yaralı arkadaşımı tedavi edemedim, evine gitsin, çocukları o halde onu öyle görmesin diye morlukları makyajla kapattım.

R.E. bugün hepimizin canını yakan Korona vakalarına bakıyordu. R.E. istifa edemiyor, çünkü bugünlerde doktorların istifa etmesi yasak; onu döven M.S.B. ve İlhan Bey bundan güç aldı. Keyfi bir şekilde R.E., hastalarının mesai arkadaşlarının gözü önünde dövüldü.

POLİS DOKTORU BIRAKTI

Sesimizi duyurmak istedik ama kimse bizi duymadı. Hastanenin sahibi İlhan Bey, R.E. dayak yerken, M.S.B.’e bir şey söylemedi. Polis, gerekçe sunmadan R.E.’yi döven doktoru salıverdi. Yarın hastaneye gitmemiz isteniyor. Can güvenliğimiz olmadan nasıl çalışacağız. M.S.B. elini kolunu sallayarak hastanede geziyor. R.E. dayak yerken, yerdeyken bir de tehdit ediyor.

Bizi en çok üzen de tanıklar oldu. Tanıklar birden yok oldular, herkes özelden geçmiş olsun mesajları iletiyor.

Yarın nasıl işe gideceğiz, orada bizi bekleyen, takip ettiğimiz onlarca hasta, diğer yandan bizi tehdit eden bir doktor ve dahası, hiç bir şeyi takmayan patronumuz İlhan Bey…”

"Genel cerrah, yoğun bakım çalışanı kadını darp etti iddiası" haberi, 20 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Genel cerrah, yoğun bakım çalışanı kadını darp etti iddiası haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Genel cerrah, yoğun bakım çalışanı kadını darp etti iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör
  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
    2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
    3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
    4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
    5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
    6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
    7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
    8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
    9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
    10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
    11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
    12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
    13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
    14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
    15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
    16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
    17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
    18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
    19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
    20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
    Haberleri