Gergerlioğlu isyan etti: Ruhsar Pekcan devleti dolandırıyor, TÜGVA yolsuzlukları var...

Gergerlioğlu isyan etti: Ruhsar Pekcan devle... HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisine yönelik hakaret, küfür içeren mesaj ve paylaşımlara karşı savcılığa yaptıkları suç duyurularının takipsizlikle sonuçlanmasına, Ankara Adliyesi önünde tepki gösterdi.

Gergerlioğlu, "Savcılar görevini yapmıyor. Ruhsar Pekcan (eski Ticaret Bakanı) dolandırıcılık yapıyor, devletin malını yağma, talan ediyor, hiçbir savcı harekete geçmiyor. TÜGVA'da büyük yolsuzluklar var, yandaş vakıflara devletin malı peşkeş çekiliyor, tüyü bitmemiş yetimin malı, parası peşkeş çekiliyor, hiçbir savcı hareket etmiyor, ama bize yapılan saldırılarda, hakaretlerde, küfürlerde savcılıklara müracaat ettiğimizde, savcılıklar anında takipsizlik veriyor" sözleriyle tepki gösterdi. Gergerlioğlu, takipsizlik kararı veren savcı ve hakimler hakkında da Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na suç duyurusunda bulundu.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara Adliyesi'nin önünde basın açıklaması yaptı. Elinde dosya ile gelen Gergerlioğlu, dosyanın içerisinde kendisine yönelik hakaret, küfür içerisinde mesaj ve paylaşımların olduğunu söyledi.

İfade özgürlüğünün engellendiğini belirten Gergerlioğlu, şunları söyledi:

Türkiye'de yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü maalesef dibe vurmuş durumda. Bunu sadece biz söylemiyoruz, uluslararası insani ve hukuki gelişim endekslerinde Türkiye dibe vurmuş durumda. Çok skandal vakalar oluyor. İfade özgürlüğü alanında insanlar en basit düşüncelerini söylemeye çalışırken hemen engelleniyorlar, şuna buna hakaret denilerek cezaevlerine atılıyorlar ve terörist ilan ediliyorlar.

 

Hak savunucularına, hukuku söylemeye çalışan milletvekillerine, insan hakları savunucularına, hukukçulara yönelik her türlü küfür, hakaret savcılıklar tarafından takipsizlikle sonuçlandırılıyor. Bugün burada bunun için varız. Şu gördüğünüz yüzlerce suç duyurusu belgemiz burada. Ben, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yönelik yüzlerce hakaret içerikli suç duyurumuzu maalesef savcılıklar takipsizlikle sonuçlandırılmış durumda. Bu bir skandal.

"Ülkede hukuk nerede?" diye soran Gergerlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Vatandaşlar haksızlığa uğradığında işte adliyelere gelip hak talep ediyorlar, suç duyurularında bulunuyorlar. Ama bakıyorsunuz savcılıklar işi ört bas etmek için hak savunucularının gayretlerini, siyaset yapma haklarını gasp etmek için hakaret, küfreden insanlar hakkında tek bir işlem yapmıyor. Biz bugün 21 savcı ve 3 hâkim hakkında Hakimler Savcılar Kurulu'na (HSK) şikâyette, haklarında suç duyurusunda bulunduk. Yaptıkları suçtur. Sadece bana değil, özellikle HDP vekillerine bu yapılıyor. Biz hakkı hukuku söylediğimiz için saldırılara uğramış bir insanız."

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmesini, ardından TBMM'de vekilliğinin düşürülmesini ve ardından da tutuklanmasını anımsatan Gergerlioğlu, şöyle konuştu:

Anayasa Mahkemesi (AYM) en son kararı verdi ve cezaevinden çıktım. Vekilliğimi geri aldım ve şu anda TBMM'de eskisinden daha fazla bir hak mücadelesi vermeye devam ediyorum. Ama bizim bu hak mücadelemizin karşısına savcılar çıkıyor. Savcılar görevini yapmıyor. Ruhsar Pekcan (eski Ticaret Bakanı) dolandırıcılık yapıyor, devletin malını yağma, talan ediyor, hiçbir savcı harekete geçmiyor. Sedat Peker'in çok önemli iddiaları var, hiç kimse harekete geçmiyor. TÜGVA'da büyük yolsuzluklar var, yandaş vakıflara devletin malı peşkeş çekiliyor, tüyü bitmemiş yetimin malı, parası peşkeş çekiliyor, hiçbir savcı hareket etmiyor, ama bizi yapılan saldırılarda, hakaretlerde, küfürlerde savcılıklara müracaat ettiğimizde, savcılıklar anında takipsizlik veriyor. Bu nasıl bir haldir ya.

Gergerlioğlu, yaşadığı durumu kurumlardan önce halka şikayet ettiğini ifade ederken, "Ankara Adliyesi'nin önünden savcıları, hakimleri millete şikayet ediyorum. Ben bir siyasetçiyim, siyaset yapma hakkımı hiç kimse gasp edemez. AYM zaten Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun iki hakkını gasp etmişsiniz dedi. Birincisi, ifade özgürlüğü; ikincisi, siyaset yapma hakkı. Ve cezaevinden çıkarak Meclis'e geri geldim" dedi. 

Kendisine hakaret, küfür içerikli mesaj ve paylaşımları yapanların kimliklerini kendilerinin tespit ederek savcının önüne koyduklarını söyleyen Gergerlioğlu, "Kimliği tamamen ortaya çıktı. Savcının, polisin yapacağı işi biz yaptık, savcının önüne koyduk. Savcı yine diyor ki, 'Kimliği, kim olduğu belli değil. Facebook'a sormamız lazım.' Facebook'a neyi soracaksın? Tüm bilgileri, şahsı bulmuşuz, savcı işi yokuşa sürüyor" dedi.

Gergerlioğlu, açıklamalarının ardından suç duyurusu ve takipsizlik kararı verilen şikayetlerini avukatları aracılığıyla savcılığa verdi.

"Gergerlioğlu isyan etti: Ruhsar Pekcan devleti dolandırıyor, TÜGVA yolsuzlukları var..." haberi, 22 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 22 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Gergerlioğlu isyan etti: Ruhsar Pekcan devleti dolandırıyor, TÜGVA yolsuzlukları var... haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gergerlioğlu isyan etti: Ruhsar Pekcan devleti dolandırıyor, TÜGVA yolsuzlukları var... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Yargı Haberleri