Gergerlioğlu’ndan 'Öldürülen Kaymakam Safitürk' hakkında İDDİA: Vali, ‘öldürüleceksin’ mesajı gönderdi, delill

Gergerlioğlu’ndan 'Öldürülen Kaymakam Safitürk' hakkında İDDİA: Vali, ‘öldürüleceksin’ mesajı gönderdi, delill

Gergerlioğlu’ndan 'Öldürülen Kaymakam Safitü... HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Mardin Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün bombalı saldırı sonucu öldürülmesi konusunda çarpıcı iddialarda bulundu.

Gergerlioğlu, Safitürk’ün “Çadır Kentte yapılan yolsuzluklara karşı çıkması” nedeniyle öldürüldüğünü, öldürülmeden bir gün önce dönemin Mardin Valisi Mustafa Yaman’dan kendisine öldürüleceksin” mesajı geldiğini iddia etti. Safitürk’ün babası ve kardeşi ile kapsamlı görüşmeler yapan Gergerlioğlu, cinayetle ilişkili olarak tutuklanan ve cezası Yargıtay tarafından onanan Şerif Mesutoğlu’nun masum olduğunu iddia etti. Gergerlioğlu, cinayetin bilinçli olarak karanlıkta bırakıldığına dair bilgi ve belgelere ulaştığını da söyledi.

Gergerlioğlu, 11 Eylül 2016’da Mardin Derik Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün 10 Kasım 2016’da makamında uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Saldırıdan sonra eylemi PKK’nın gerçekleştirdiği açıklanmış, 71 kişi gözaltına alınmış ve 15 kişi tutuklanmıştı. Ancak yargılama sonucunda Derik Kaymakamlığında Yazı İşleri Şefi olarak çalışan Şerif Mesutoğu saldırının tek faili olarak iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl hapis cezası aldı. SEGBİS aracılığıyla katıldığı bir duruşmada kendisini yakma girişiminde bulunan Mesutoğlu, suçsuz olduğunu ve adil yargılanmadığını iddia ederek açlık grevi yaptı. Mesutoğlu’nun aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı. Dosya son olarak Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Gergerlioğlu, Safitürk’ün kardeşi ve babasıyla görüşmeler yaptığını belirterek, şu iddialarda bulundu:

“Gerçek katillerin başka kişiler olduğunu defalarca söyledim ve adalet istedim. Bu isteği geçtiğimiz hafta yaptığım bir görüşmede bir başka kişi daha gündeme getirdi! Bu kişi; Rahmetli Muhammed Fatih Safitürk’ün kardeşi Haydar Safitürk! Babası Asım Safitürk! Cinayetin Şerif Mesutoğlu tarafından işlenmediğini, birtakım karanlık güçler tarafından organize edilen bir cinayet olduğunu ve büyük şaibeler ile dolu bir cinayet olduğunu söyledi! Sayın Haydar Safitürk ile yaptığım görüşmede tahmin ettiğimiz birtakım gerçeklere ulaştık.

“Deliller çöpe atıldı”

Sayın Safitürk der ki: “Cinayet sonrası Derik Emniyet Müdürü neden olay yeri inceleme yaptırmadı? Apaçık ortada duran deliller neden bir an evvel süpürülüp bir traktöre konulup çöpe atıldı?” hakikaten polis kriminal incelemesine göre olacak şey değil lakin Derik Emniyet Müdürü böyle bir işlem yaparak tüm delilleri bir traktöre atıp, çöpe attırmış! Haydar Safitürk’ün iddialarını söylemeye devam ediyoruz! Sayın Safitürk diyor ki: “Kardeşim Muhammed Fatih Safitürk’ü Şerif Mesutoğlu öldürmedi! Burada çok karanlık işler var. Emniyet Amiri yargılanırken niye rütbe alarak Kayseri Asayiş Müdürü yapıldı?” diyor merhumun abisi. Mustafa Hakan Kutluay isimli bir müdür, dönemin müdürü ve Haydar Safitürk’ün iddiasına göre çok şaibeli işlere imza atmış! Yine Vali Mustafa Yaman yaralı haldeki rahmetli Kaymakamın GATA’ya sevk işlemleri hazırken Kızıltepe’den GATA’ya değil Kızıltepe’den Gaziantep’e naklini yapmış ve bunu da son derece şaibeli ve kötü niyetli olarak görüyor Sayın Haydar Safitürk. Mustafa Yaman Mardin Valisi Muhammed Fatih Safitürk’e ölümünden 1 gün önce bir mesaj yolluyor, “Öldürüleceksin” diyor mesajda ve bu konu ayrıntılı bir şekilde araştırılmıyor!

"Yolsuzluk dosyası"

Düşünün böyle bir mesaj geliyor ve ertesi gün hakikaten rahmetli kaymakam öldürülüyor! Peki bunun arkası araştırıldı mı? Soruşturuldu mu? Çadır Kent kayıp paraları ile ilgili süren bir dava var, sonunda iş AK Parti İlçe Başkanı’na dayandı lakin en sonunda da kapatıldı! Muhammed Fatih Safitürk bu paralar konusunda Vali Mustafa Yaman ile tartışma içindeydi, Haydar Safitürk’ün iddiaları böyle! Bu Çadır Kent’teki yolsuzluk nedeni ile öldürüldüğünü iddia ediyor Haydar Safitürk”. 

Üç ayrı kanıt

Gergerlioğlu cinayetle ilişkili olarak tutuklanan ve cezası Yargıtay tarafından onanan Şerif Mesutoğlu’nun masul olduğuna, saldırının karanlıkta bırakıldığına dair bilgi ve belgelere ulaştığını söyledi.

Gergerlioğlu, Safitürk ailesinin olaya ilişkin değerlendirme ve iddialarını gündeme getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Biz hep gündeme getirdiğimiz Şerif Mesutoğlu’nun gerçek katil olmadığını üç ayrı delilde anlattı Sayın Haydar Safitürk. Diyor ki: “Birincisi; kargo ile kendisine bomba geldiği iddiası yanlış, buradaki deliller tamamen çürük. İkincisi; Şerif Mesutoğlu’nun bombayı koyduğuna dair ifade veren kişi akli dengesi yerinde olmayan, Türkçe bilmeyen bir meczup. Kürtçe konuşması da doğru dürüst çevrilmedi ne dediği belli olmayan bir meczubun sözleri ile Şerif Mesutoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi, yine Çınar ilçesinden Şerif Mesutoğlu’nun bombayı getirdiği iddiası da çürük çıktı, deliller boş çıktı. Peynir, zeytin takası meselesi vardı, adam bomba getirmemişti.” Diyor! Bakın bunlar son derece önemli iddialar ve tekrar meselenin araştırılmasını istiyor. Şu anda Yargıtay bu konuda karar verdi lakin katledilen Muhammed Safitürk’ün ailesi kesinlikle bu cinayeti Şerif Mesutoğlu’nun işlemediğini ve bahsettiğimiz Vali ve Emniyet Amiri’nin şaibeli kişiler olduğunu söylüyor, peki buradan biz İçişleri Bakanlığı’na soruyoruz ne işler dönüyor? Neden bu konuların üstü kapatılmak isteniyor?

“Neden gerçek adalet aranmıyor?”

Neden rahmetli Kaymakamın cenazesine yüzbinler aktı ve sonrasında bir sürü hamaset yapıldı da neden şu anda gerçek adalet aranmıyor? Bulunmak istenmiyor? Örtbas ediliyor! Olay ile alakasız bir kişinin üstüne yıkılmasına göz yumuluyor, olacak iş midir? Biz bu cinayete ve gösterilen failine yıllarca itiraz ettik. Rahmetli kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ü tekrar rahmetle anıyorum lakin olması gereken adaletin bulunmasıdır! Birtakım kişilerin üstüne sahte yollarla cinayetin yıkılmasını kabul etmiyoruz ve yıllarca her hafta söylediğimiz bu gerçeğin katledilen Kaymakamın abisi ve babası eliyle ortaya çıkarılmasını da çok önemli buluyoruz” 

"Gergerlioğlu’ndan 'Öldürülen Kaymakam Safitürk' hakkında İDDİA: Vali, ‘öldürüleceksin’ mesajı gönd." haberi, 28 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gergerlioğlu’ndan 'Öldürülen Kaymakam Safitürk' hakkında İDDİA: Vali, ‘öldürüleceksin’ mesajı gönd.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gergerlioğlu’ndan 'Öldürülen Kaymakam Safitürk' hakkında İDDİA: Vali, ‘öldürüleceksin’ mesajı gönd.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri