Gerici Nurettin Yıldız'ın OdaTV'ye açtığı dava görüldü

Gerici Nurettin Yıldız'ın OdaTV'ye açtığı dava görüldü

Gerici Nurettin Yıldız'ın OdaTV'ye açtığı da... Çocuk ve kadınlara yönelik fetvalarıyla gündemden düşmeyen Nurettin Yıldız’ın Odatv’ye açtığı davada son duruşmada Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu savunma yaptı. Odatv’nin Nurettin Yıldız haberleri nedeniyle...

Çocuk ve kadınlara yönelik fetvalarıyla gündemden düşmeyen Nurettin Yıldız’ın Odatv’ye açtığı davada son duruşmada Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu savunma yaptı. Odatv’nin Nurettin Yıldız haberleri nedeniyle Terkoğlu hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul 65. Asliye Ceza Mahkemesi’nde geçen Cuma gerçekleşen son duruşmaya Nurettin Yıldız ve avukatı katılmadı. Terkoğlu’nun savunması sırasında ise Avukatlar Tugay Topbaş ve Özde Demir hazır bulundu. Mahkeme, Terkoğlu ve avukatların savunmasının ardından duruşmayı 21 Eylül’e erteledi.

'BİZİM ÇABAMIZIN ESERİ'
Nurettin Yıldız’ın konumunun bir dönemin FETÖ’süne benzediğini söyleyen Terkoğlu, 3 buçuk yıldır Nurettin Yıldız’ın fetvalarını haber yaptıklarını ve mahkemelerin sistemli sansürüyle karşılaştıklarını söyledikten sonra şu ifadeleri kullandı: “Bugün söz konusu ifadeleri, dini kimliğini ön plana çıkaran Cumhurbaşkanı dahi lanetlemek zorunda kalıyorsa, bunda emin olun bizim 3 buçuk yıldır Nurettin Yıldız ve onun gibi düşünenler hakkında yaptığımız haberlerin payı var. Bugün Nurettin Yıldız hakkında yargı bir şeyler yapıyorsa; bizim, insanların inancı ile dinciler arasında çektiğimiz bu çizgi sayesinde. Nurettin Yıldız artık bu kadar rahat kadınları ve çocukları aşağılayamıyorsa bu bizlerin çabasının eseri. Kamuoyu, Nurettin Yıldız’a ''Hocam’ diye hitap eden ve onun toplantılarına katılan yargı üyelerini konuşuyorsa, bunda bizim araştırmalarımızın da katkısı var.''

'BEN SANIK OLMAKTAN MEMNUNUM'
Odatv'nin Nurettin Yıldız haberlerinde "iftira" suçu olmadığına karar veren davanın savcısının Nurettin Yıldız’ın çocuklara yönelik fetvası için “fikir özgürlüğü'' dediğini hatırlatan Terkoğlu, “En nihayetinde söyleyeceğim; ille de bu salonda olacaksam, Türkiye’nin bu davayı artık gereksizleştiren koşullarında, ben sanık olmaktan dolayı memnunum. Bu davanın savcısı olmak, Nurettin Yıldız’ın sözleri için ''fikir özgürlüğü’ demek de kaderde olabilirdi. ''Çok şükür’ diyorum.'' ifadelerini kullandı. Mahkemeye davayı bitirme çağrısı yapan Terkoğlu “Umarım hem dincilerden hem sapıklardan ülkemizi ve toplumuzu birlikte kurtarırız'' dedi.

'HAKARET DEĞİL DURUM TESPİTİ'
Avukat Tugay Topbaş ise TDK’da sapıklık ifadesinin karşılığını okuduktan sonra “bu sözlere yönelik sarf edilen sapıklık kelimesi de yine hakaret anlamında değil adeta bir durum tespiti şeklindedir'' ifadelerini kullandı. Avukat Özde Demir ise Nurettin Yıldız’ın çocuklarla evlilik fetvasının Medeni Kanun’a aykırı olduğunu hatırlattı.
(OdaTV)

"Gerici Nurettin Yıldız'ın OdaTV'ye açtığı dava görüldü" haberi, 31 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 31 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Gerici Nurettin Yıldız'ın OdaTV'ye açtığı dava görüldü haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gerici Nurettin Yıldız'ın OdaTV'ye açtığı dava görüldü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  2. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  3. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  4. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  5. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  6. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  7. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  8. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  9. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  10. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  11. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  12. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  13. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  14. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  15. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  16. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  17. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  18. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  19. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  20. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
Otomotiv Haberleri