Gezici''den anket: İttifakın bozulmasının ardından son durum ne?

Gezici''den anket: İttifakın bozulmasının ardından son durum ne?

Gezici''den anket: İttifakın bozulmasının ar... Gezici Araştırma Şirketi’nin kurucusu Murat Gezici AKP’nin İstanbul’u kazanmak için Kürt oylarına talip olacağını, MHP ile yol ayrılığının sadece yerelde ve tepede olduğuna dikkat çekti.

RS FM'de Fotoğrafın Tamamı programına katılan Murat Gezici son araştırmalarından bazı verileri de ilk kez paylaştı. "Her beş seçmenden biri ben Kürt kökenliyim diyor. Yani %20 demek bu, ve bu seçmenin en yoğun yaşadığı yer de İstanbul. İstanbul'da seçimin belirleyicisi Kürt seçmen olacak ve Kürt seçmenler ekonomik krizi diğer gruplara göre daha ağır hissediyor" diyen Murat Gezici şöyle devam etti: 

'ÜÇ BÜYÜK İL İÇİN KÜRT OYLARI GEREKLİ'
"Ekonomik sıkıntıların faturasını bu iktidara kesiyor. Türkiye genelinde 81 vilayetin hepsinde AKP'nin oy oranı %40'ın altındadır. Konya, Kocaeli ve Kayseri gibi yerlerde bile Ak Parti'nin oyu %40'ın altında. AKP bu sıkıntılı süreci görüyor ama en önemli 3 il var. İstanbul, Ankara ve İzmir. AKP buraları MHP ile ittifak ile alabileceğini görüyor ama Kürt seçmenleri de rahatsız ettiğini görüyor."

Gezici'ye göre AKP 'nin içinden de MHP'ye karşı bir tavır gelişmeye başladı. "Kürt seçmenin bir kısmının İyi Parti'ye bir kısmının da HDP'ye oy verdiğini görüyoruz. MHP ile ittifakın, Cumhur ittifakından sonra da devam etmesi AKP seçmenini de rahatsız ediyordu. MHP'nin ‘devletin başı' gibi bir görüntü vermesinden, ‘derin devlet' gibi görünmesinden de AKP tabanı rahatsızdı. Kanaat önderlerinde de var bu rahatsızlık" dedi.

Adi suçlara kısmen af konusunun Türk seçmeni için hassas bir konu olduğuna dikkat çeken Murat Gezici, hiçbir iktidarın uyuşturucu satıcılığı gibi suçlara af getirmeyi göze alamayacağını vurguladı. "Hükümet ve MHP de bir şekilde bu süreci danışıklı veya dövüşüklü ayrıldığı görüntüsü ile yönetti" dedi ve şöyle devam etti. 

'TABANDA İTTİFAK SÜRÜYOR'
"Stratejik adım atabilecekler, ben hala gol atabileceklerini görüyorum. Çünkü AKP ve MHP beraber 81 ilden 70'ini alabilirler. Tabanda ittifak devam edecektir çünkü AKP kendi başına üç büyük ilden hiçbirini alamaz, ama MHP ile birlikte hareket ederse, ki ben hala edeceğini düşünüyorum, İzmir dahil, Eskişehir dahil pek çok sürpriz ili kazanabilirler".

'YENİ NESİL AK PARTİYE OY VERMİYOR'
AKP 'nin genç tabanında MHP'ye oy kayması olduğunu da vurgulayan Murat Gezici, "Ak Parti ile yetişen nesil AKP ye oy vermiyor. En büyük sorun nedir diye sorduğunuzda 3. Sırada Eğitim geliyor. Bu yüzyıldır böyle. Demek ki AKP bunu çözememiş. Pekçok ilde İmam Hatipler boş kalıyor. Anadolu Liselerinden Üniversitelere giriş çok düşük. Bunun faturasını yeni nesil, eğitim alamama, işsiz kalmayı iktidara kesecek. Milliyetçi oylarda ciddi anlamda bir yükseliş var. Şehir merkezlerinde artıyor. Değerler üzerinde hassasiyet oluşursa, uzlaşı yaratılırsa muhalefet partileri de de ortak aday ve değer üzerinde hareket ederlerse, Kayseri gibi Mersin gibi birçok ili kazanma ihtimalleri var" dedi.  

"Gezici''den anket: İttifakın bozulmasının ardından son durum ne?" haberi, 26 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 26 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Gezici''den anket: İttifakın bozulmasının ardından son durum ne? haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gezici''den anket: İttifakın bozulmasının ardından son durum ne? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Politika Haberleri