Gıda güvenliğini ihlal eden firmalara hangi yaptırımlar uygulanıyor: Tarım Bakanlığı açıkladı!

Gıda güvenliğini ihlal eden firmalara hangi yaptırımlar uygulanıyor: Tarım Bakanlığı açıkladı!

Gıda güvenliğini ihlal eden firmalara hangi ... Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla 8 binden fazla denetçi ile firmalara yönelik sıkı denetimlerin sürdüğünü açıkladı. 2 Ekim'den itibaren ürünlerinde taklit veya tağşiş yapan markalar, "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinden halka duyurulmaya başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği konusunda 8 binden fazla görevli ile firmalara yönelik denetimlerin sürdüğünü duyurdu. Bakanlık, uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımların yanı sıra, insan yaşamını ve sağlığını tehdit eden durumlarla ilgili olarak ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.

Bakanlık, 2 Ekim'de başlatılan uygulama ile ürünlerinde taklit veya tağşiş yapan markaları "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinden anlık olarak halka bildirmeye başladı. Açıklanan listelerde, birçok üründe sahtekarlık yapıldığı ve ünlü markaların da yer aldığı ortaya çıktı. Bakanlık, uygunsuzluk tespit edilen firmalar hakkında toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımlar uygulandığını vurguladı.

Yapılan açıklamada, "Gıda güvenilirliğini sağlamak ve kamu sağlığını korumak, Anayasa ve kanunlarımızın Bakanlığımıza verdiği temel bir görevdir. Bu kapsamda, Bakanlığımız hem tüketicimizin hem de üreticimizin hak ve menfaatlerini korumakla mükelleftir. Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemimizde 8.000'den fazla gıda denetçimizle gerçekleştirdiğimiz rutin ve anlık denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluk, teknik sürecin tamamlanmasının ardından yayımlanmaktadır. Uygunsuzluk tespit edilmesi halinde; toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımların yanı sıra, uygunsuzluğun insan yaşamını ve sağlığını tehdit etmesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır. Bu idari işlemler Anayasamızın 125. maddesi gereği yargı denetimine tabidir ve yargı kararları idarenin tüm unsurları bakımından bağlayıcıdır. Bakanlığımız, kamu sağlığını koruma konusundaki görev ve yetkilerini bu ilkeler doğrultusunda kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

 

"Gıda güvenliğini ihlal eden firmalara hangi yaptırımlar uygulanıyor: Tarım Bakanlığı açıkladı!" haberi, 10 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gıda güvenliğini ihlal eden firmalara hangi yaptırımlar uygulanıyor: Tarım Bakanlığı açıkladı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gıda güvenliğini ihlal eden firmalara hangi yaptırımlar uygulanıyor: Tarım Bakanlığı açıkladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 10 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:09 CHP'li Şeker'e iktidar eleştirisinden 'Cumhurbaşkanı hakaret' davası
  2. 18:02 Tenis efsanesi Rafael Nadal, kortlara veda etti!
  3. 18:01 9.690 Uzman Erbaş Alımı İçin Başvurular Başladı! Kimler Başvurabilir?
  4. 17:59 Fatih Altaylı: Okullar nasıl olur da “kaçak işçi” çalıştırır, böyle devlet mi olur
  5. 17:56 Ziraat Türkiye Kupası’nda Sürpriz Sonuçlar ve Çekilme Krizi!
  6. 17:28 Araplardan Galatasaray Adası'na Resmi Talep! Dursun Özbek ile Görüşme Gerçekleşti, Teklif Belli!
  7. 17:20 Hafsanur Sancaktutan'dan 'regl' açıklaması
  8. 17:16 CHP'nin istişare kampı başlıyor
  9. 17:13 Rahmi Koç’tan Zenginlik Formülü: Bu Sektörde Para Yağacak!
  10. 17:12 Cem Yılmaz'dan Uraz Kaygılaroğlu açıklaması
  11. 17:08 Cevdet Yılmaz: "Enflasyonu tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz"
  12. 16:59 Felç riski yüksek kan grubu belli oldu!
  13. 16:55 CHP, İsrail ile ticari ilişkileri TBMM gündemine taşıdı!
  14. 16:52 Turkcell, Forbes’un “Dünyanın En İyi İşverenleri” listesinde
  15. 16:46 Netflix'in popüler dizisi 'The Night Agent' yeni sezonda İstanbul'da çekilecek
  16. 16:42 19 ilde WhatsApp dolandırıcılığı operasyonu: 76 gözaltı
  17. 16:41 Sıla bebeğin dehşet dolu evinde yaşanan korkunç gerçekler açığa çıktı!
  18. 16:38 UEFA'dan Galatasaray'a "zemin" uyarısı!
  19. 16:36 A Milli Takım'ın konuğu Karadağ!
  20. 16:33 Bankalara Yollanan Gizli Talimat Açığa Çıktı: Kredilerde Yeni Kısıtlamalar Yolda!
Gündem Haberleri