Gıda terörünün araştırılmasına ilişkin önerge AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilmedi
Gıda terörünün araştırılmasına ilişkin önerg... İnsan sağlığını tehdit eden hileli gıda üretimini TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Grubu'nun verdiği, gıda ürünlerinin üretimine...
İnsan sağlığını tehdit eden hileli gıda üretimini TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Grubu'nun verdiği, gıda ürünlerinin üretimine yönelik araştırma önergesi AKP'nin 'ret', MHP'nin 'çekimser' oyları ile kabul edilmedi.
TBMM Genel Kurulu'nda, İYİ Parti'nin, insanların sağlığını tehdit edecek gıda ürünlerinin üretimine ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi ele alındı.
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye'de gıda sahteciliği adı altında yapılan "gıda teröründe" ciddi oranda artışların görüldüğünü belirterek, tüketilen gıdaların büyük bir bölümünde firmalar ve kişilerin merdiven altı taklit ve tağşiş gıdalarını üreterek piyasaya sürdüğünü söyledi. Bu ürünlerin halkın sağlığını tehdit ettiğine işaret eden Yokuş, "Gıda ürünleri içerisinde hile yapılmayan ürün neredeyse yok gibi." dedi.
Gıda sahteciliğine ilişkin örnekler veren Yokuş, para cezalarının yetersizliği nedeniyle bakanlıkların kamuoyuna ifşa ettiği firmaların isim değiştirerek hileli üretimlerine devam ettiğini kaydetti.
HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan da, çok önemli bir halk sağlığı meselesini konuştuklarını belirterek, 2019'da 618 firmaya ait bin 211 ürünün denetlenerek taklit ve tağşiş olduğunun ortaya çıktığını, bakanlıkların bunları ifşa etmesinin de sorunu çözmediğini ifade etti.
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, gıda denetimlerinde yaşanan sorunları anlattı. Son günlerde bir ıspanak meselesinin olduğunu vurgulayan Sarıbal, "Tarım ve Sağlık bakanlıkları, 24 saatten fazla oldu henüz bir açıklama yapamıyor. Binlerce çiftçi var. Binlerce dönüm ıspanak ekili ve şu anda pazarlarda kimse ıspanak almıyor." dedi.
AKP Kars Milletvekili Yunus Kılıç ise, Türkiye'de 2002 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı veya Sağlık Bakanlığında toplam bin 500 kişiyle yılda toplam 40 bin denetimin yapılabildiğini, bugün gelinen noktada 7 binin üzerindeki denetmenle yılda 1 milyon 200 bin denetimin yapıldığını söyledi. Kılıç, "Her geçen gün arttırılan denetmen ve denetim sayısıyla bunu kontrol altına alma noktasında ciddi bir gelişme, ilerleme var." diye konuştu.
İYİ Parti'nin grup önerisi kabul edilmedi.
AKP 'ret', MHP 'çekimser oy' kullandı
İYİ Partili Fahrettin Yokuş, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ''İyi Parti Grubunun İnsan Sağlığını tehdit eden Hileli gıda üretiminin ( Gıda terörü) araştırılması ve gerekli tefbirlerin alınmasına yönelik vermiş olduğu Meclis araştırma önergesi Ak parti grubunun red , Mhp'nin çekimser oyları ile Meclis Genel Kurulundan geçmedi'' ifadelerini kullandı.
"Gıda terörünün araştırılmasına ilişkin önerge AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilmedi" haberi, 05 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Gıda terörünün araştırılmasına ilişkin önerge AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilmedi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gıda terörünün araştırılmasına ilişkin önerge AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilmedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 05 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.