Gıda ürünlerinde sahtekarlık yapmayan 19 il belli oldu!

Gıda ürünlerinde sahtekarlık yapmayan 19 il belli oldu!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda denetimlerinde hiçbir hileli ürüne rastlanmayan 19 il, sağlıklı gıda üretimiyle örnek teşkil ediyor. Bu iller, gıda güvenliği açısından dikkatle takip ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2 Ekim 2024 tarihinde yayımlamaya başladığı 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesi, gıda sektöründeki hileli ürünlerin ifşa edilmesinde önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Bu liste, zaman içinde güncellenerek Türkiye'nin dört bir yanındaki birçok firma hakkında önemli bilgilere yer verildi. Gıda ürünlerinde sahtekarlık yapan firmalar tespit edilip kamuoyuna duyurulurken, bu süreçte dikkat çeken bir diğer konu ise bazı şehirlerin gıda ürünlerinde hiçbir hile ya da sağlığa zararlı maddeye rastlanmamış olması.

SAĞLIĞA ZARARLI MADDELERİ İÇEREN 62 ŞEHİR TESPİT EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesinde yer alan şehirlerin sayısı arttıkça, sağlığa zararlı ürünler de ifşa edilmeye devam ediyor. Bakanlığın 'Kırmızı Liste' olarak adlandırdığı, sağlığa tehlike arz eden gıdaların yer aldığı listeye toplamda 24 şehir dahil oldu. Bugüne kadar 189 şirketin sahtekarlık yaptığı tespit edilirken, bu firmalar gıda üretiminde çeşitli hilelere başvurduğu için geniş çaplı denetimlere tabi tutuldu.

TÜRKİYE’NİN BİRÇOK ŞEHRİNDE HİLELİ GIDA ÜRÜNLERİNE RASTLANDI

İçeriğinde taklit ya da tağşiş yapılmış gıda ürünleri ile ilgili açıklanan turuncu listede ise 963 firma yer alıyor. 57 şehirde farklı gıda üreticilerinin tespit edildiği bu listede en sık karşılaşılan hileli ürünler ise zeytinyağı, sucuk ve süt ürünleri olarak dikkat çekiyor.

GIDA SAHTEKARLIĞI YAPMAYAN 19 ŞEHİR

Öte yandan, gıda güvenliği konusunda herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmayan 19 il de takdir topladı. Bu illerdeki gıda üreticilerinin hiçbir hileye başvurmadığı ve denetimlerde sağlığa zararlı maddeye rastlanmadığı bildirildi. İşte o 19 il:

  • Ağrı
  • Ardahan
  • Artvin
  • Bayburt
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Burdur
  • Düzce
  • Erzincan
  • Hakkari
  • Karabük
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kırıkkale
  • Kırşehir
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Uşak
  • Van

"Gıda ürünlerinde sahtekarlık yapmayan 19 il belli oldu!" haberi, 01 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gıda ürünlerinde sahtekarlık yapmayan 19 il belli oldu! haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gıda ürünlerinde sahtekarlık yapmayan 19 il belli oldu! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 05 Mart 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:56 Erdoğan'ı protesto eden 9 gence işkence iddialarına İstanbul Valiliği’nden skandal karar!
  2. 21:55 Öcalan DEM vekillerine mesaj verdi: "Barışı halka anlatın"
  3. 21:51 Şampiyonlar Ligi'nde Kerem ve Orkun’lu Benfica, Barcelona ile karşı karşıya! İlk 11’ler açıklandı
  4. 21:49 Gibi'nin 6. sezon tarihi belli oldu
  5. 21:45 Tanju Özcan daha fazla dayanamadı! Haberi alıntıladı: "Allah akıl fikir versin"
  6. 21:45 Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden isimler AK Parti'ye katıldı
  7. 21:42 Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 80 Liralık Bir Sigara Paketinde Ne Kadar Vergi Olduğunu Hesapladı
  8. 21:42 Özgür Özel’den Çarpıcı Açıklama: Mansur Yavaş’a Yol Kapandı!
  9. 21:37 CHP’li Alp: "Sürece yönelik çerçeve kanun çıkarılsın"
  10. 21:31 Volkswagen, yeni ve dikkat çekici bir mini SUV tasarladı!
  11. 21:31 Acun Ilıcalı için 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası talebi
  12. 21:29 İzmir Barosu'na suç duyurusu!
  13. 21:27 Aleksandr Lukashenko'dan Putin itirafı: "Pişman oldu"
  14. 21:21 ABD’den Çin’e gözdağı: Savaşa hazırız!
  15. 21:20 LGBTİ+'lardan eylem: "Bizimle baş edemeyeceksiniz!"
  16. 21:20 ABD Yüksek Mahkemesi'nden Trump'a yönelik olumsuz karar
  17. 21:20 Uzmandan Kritik Uyarı: "Camları Açmayın, Maskesiz Dışarı Çıkmayın"
  18. 21:20 İsa Karakaş'tan emeklilere kötü haber: Bayram ikramiyesi, emeklinin hayatını zor kurtaracak!
  19. 21:13 IBAN'a para transferi yapanlar için yeni zorunluluk: Tüm bankalarda uygulamaya alındı!
  20. 21:10 Enginyurt’tan sert çıkış: “Allah size de aynı boşluğu yaşatsın!