'Giresun'daki helikopter düşürüldü' iddiası!

'Giresun'daki helikopter düşürüldü' iddiası!

'Giresun'daki helikopter düşürüldü' iddiası! Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Tohumluk köyü yakınlarında 7 kişinin hayatını kaybettiği askeri helikopterin düşmesine ilişkin, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Hava şartları nedeniyle düştü" demesinin ardından TSK yaptığı...

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Tohumluk köyü yakınlarında 7 kişinin hayatını kaybettiği askeri helikopterin düşmesine ilişkin, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Hava şartları nedeniyle düştü" demesinin ardından TSK yaptığı açıklamada, olayın nedeninin belli olmadığını duyurdu. Bir askeri kaynak ise, helikopterin füzeyle vurularak düşürüldüğünü savundu. Askeri kaynak, helikopterin kuyruk kısmından darbe alarak ikiye bölünüp yere çakıldığını iddia etti. 
 
TSK "Belli değil", Canikli "Hava şartları" dedi
 
Başbakan'ın ve TSK'nın açıklamalarının hemen ardından ise, bayram için gittiği memleketi Giresun'da yaşanan olaya ilişkin TSK'nın "Helikopterin düşme nedeni belli değil" açıklamasının ardından "Helikopterimiz hava şartları nedeniyle düştü" dedi. Helikopterin düştüğü dakikalarda bölgede yoğun sis olduğu ifade edilirken, Tohumluk köyünün muhtarı Sinan Ukuş, CNN Türk'ün canlı yayınına bağlanıp, “Sis yoktu. Helikopter bizim köyden çok alçak geçti. Yazılarını bile okuyanlar olmuş. Helikopter geçtikten 5 dakika sonra düştü haberi geldi. Helikopter tamamen parçalanmıştı" diye konuştu

Hükümet ne dedi?

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, düşen helikopterle ilgili Giresun'da yaptığı açıklamada kazanın sebebinin kötü hava şartları olduğunu belirtti ve 'Ne şehitlerimizde, ne de yaralılarımızda patlama ya da yangına bağlı bir yaralanma yok' dedi.
Başbakan Yardımcısı Canikli, Giresun'da konu hakkında yaptığı açıklamada, helikopterdeki 7 kişinin şehit olduğunu ve 8 kişinin de yaralandığını söyledi.  
Canikli, şehit ve yaralılarda patlama ya da yangına dair bir yaralanma olmadığını söyleyerek "Şehit ve yaralılarımızın tamamında çarpmaya bağlı travmalar mevcut' dedi. Canikli sözlerini "Kazanın sebebi kötü hava şartları. Kesinlikle dışarıdan bir müdahale ya da saldırı söz konusu değil' diyerek tamamladı.
 
Helikopter neden düştü?

Helikopterin sis mi arıza mı yoksa başka bir nedenden mi düştüğü henüz bilinmiyor.

Sosyal medyada füze ve arıza iddiaları

1-005.png

 
Kazanın ardından NTV'ye konuşan ilk görgü tanığı ise, helikopterin havada ikiye ayrılıp yere çakıldığını belirtti. Görgü tanığının yanı sıra, sosyal medyada TSK'nın yaptığı operasyonlara ilişkin bilgi verdiğini iddia eden binlerce takipçisi bulunan hesaplardan da çeşitli iddialar ortaya atıldı. Kendine 'JİTEM' adını veren bir hesap, helikopterin yerden havaya atılan ısı güdümlü füzeyle vurulduğunu ve helikopterin isabet almasının ardından bölgede PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandığını iddia etti. 

2-007.png

TSK mensubu olduğunu iddia eden kişilerin yönettiği bir başka hesaptan ise, helikopterin pilotunun iki kez kuyruk arızası yaşandığını anons ettiği ileri sürüldü.
"Operasyon başlatıldı"
 
Resmi ağızlardan yapılan farklı açıklamalar ve sosyal medyadaki çeşitli iddiaların ardından bir askeri kaynak, helikoptere füzeli saldırı olduğunu belirterek, hava aracının kuyruk kısmından darbe aldığını ve ikiye bölünüp yere çakıldığını ifade etti. Askeri kaynak, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını da sözlerine ekledi. 
 
Tuğgeneral eşini ve kızını kaybetti
 
Aralarında Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun da bulunduğu 15 kişiyi taşıyan helikopterin içinde askeri personelin eş ve çocukları da vardı. Tuğgeneral Doğru'nun yaralı kurtulduğu ancak kızı ve eşini kaybettiği olayda hayatını kaybedenler ise şöyle:
İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, helikopter pilotu yüzbaşı Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru ve kızı Berrin Doğru, kurmay başkanı Binbaşı Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve  astsubay uzman çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara.
 
2 ay önce jandarma karakoluna saldırı düzenlenmişti
 
Giresun’da 6 Mayıs’ta Çaldağ Köyü’ndeki Jandarma Karakolu’na roketatarlarla düzenlenen saldırıda, astsubay Zafer Çalışkan şehit olmuştu. Saldırıyı, aralarında PKK ve MLKP gibi örgütlerin bir araya gelerek kurulduğunu duyurduğu HDBH (Halkların Birleşik Devrim Hareketi) üstlenmişti.
6 Mayıs bir askerin şehit olduğu saldırının ardından bölge halkı silahlanmış ve bölgede arama yapmıştı.(t24)
 

"'Giresun'daki helikopter düşürüldü' iddiası!" haberi, 06 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Giresun'daki helikopter düşürüldü' iddiası! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Giresun'daki helikopter düşürüldü' iddiası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  2. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  3. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  4. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  5. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  6. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  7. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  8. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  9. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  10. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  11. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  12. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  13. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  14. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  15. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  16. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  17. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  18. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  19. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  20. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
Gündem Haberleri