Gizlilik protokolleri ile internet kullanımınızın güvenliğini sağlama

Gizlilik protokolleri ile internet kullanımınızın güvenliğini sağlama

Gizlilik protokolleri ile internet kullanımı... İnternet kullanımınızın, birinin hesabına girmenin milyonlarca yolu olduğu anlaşılan bu günlerde özel olduğundan emin olmak son derece önemlidir...

İnternet kullanımınızın, birinin hesabına girmenin milyonlarca yolu olduğu anlaşılan bu günlerde özel olduğundan emin olmak son derece önemlidir. Yeterli gizlilik önlemleri alarak, web'e göz atarken Surfshark gibi bir VPN sağlayıcı kullanarak saldırıya uğrama olasılığını azaltabilirsiniz.

Ancak bu bağlantıdaki sayıların sizi korkutmasına izin vermeyin. Bu makalede, bir VPN sağlayıcısının saldırıları önlemenize nasıl yardımcı olabileceğini ve neden en kısa sürede bir tanesine yatırım yapmanız gerektiğini ele alacağız.

VPN'ler Onları Hacker'lara Dayanıklı Hale Getirir mi?

VPN'ler özel verilerinizi iletip şifreleyebilen belirli tünel protokollerine güvendiğinden, temelde verileri keser ve bilgisayar korsanlarının verilerinizi almasını zorlaştırır. Mesajlaşma, tünelden geçerken kullandığınız VPN sağlayıcısına göre ayrıştırılır. Her protokolün birden çok faktörün sonucu olan güçlü ve zayıf yanları olsa da (yani, VPN'den eriştiğiniz yasalardan ve düzenlemelerden coğrafi konum), her biri, bulunduğunuz verileri "gizlemek" için çalışan bir şifreleme algoritması kullanır kimlik avı veya diğer siber hilekarlıkların verilerinizi elde etmek için kilidini açması gereken bir şifre veya anahtar işlevi görür.

Kriptografik Algoritmalar Nedir?

Daha önce belirtildiği gibi, kriptografik algoritmalar, verilerinizin potansiyel siber saldırıların gözünde geçirimsiz ağdan özgürce geçmesine izin veren bir mekanizma olarak çalışır. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok farklı algoritma türü vardır:

Simetrik Şifreleme

İki farklı şifreleme yönteminden daha hızlı olan simetrik şifreleme, bir mesajın rakamlarını şifreleyen buhar şifrelerini veya birkaç veri parçasını tek bir bilgi birimi olarak şifreleyen blok şifrelemeleri içerir. Simetrik şifreleme, bir veri akışının hem göndericisinin hem de alıcısının, verilerin kilidini açan aynı gizli anahtara sahip olmasını gerektirdiği için çalışır. Layman'ın terimleriyle, aynı kriptografik anahtarlar veya bir anahtarın bir kopyası aynı bilgileri şifreler ve şifresini çözer.

Asimetrik Şifreleme

Şifreyi çözmek ve şifrelemek için iki anahtar kullanan simetrik şifrelemenin aksine, asimetrik şifreleme çift olarak gelen anahtarları kullanır. Bir anahtar gizlidir ve yalnızca sahibi tarafından bilinmesine rağmen, size bir ileti göndermesi gerekebilecek herkes için ortak bir anahtar kullanılabilir. Gizli anahtarlar internet üzerinden değiş tokuş edildiğinden, kötü niyetli kullanıcıların veri sisteminizi hackleme şansını azaltır. Hem simetrik hem de asimetrik standartlar, çevrimiçi yırtıcı çıkarlarla mücadele etmek için çalışabilecek günlük durumlarda kullanım için idealdir.

Karma Şifreleme

Bu versiyon, güçlü yanlarından yararlanmak ve her birinin zayıf yönlerini en aza indirmek için asimetrik ve simetrik süreçleri harmanlamaktadır.

Günün sonunda, özel gizliliğinize ve veri kullanım gereksinimlerinize bağlı olarak, elde ettiğiniz VPN türünü dikte etmelisiniz. Bununla birlikte, bunu okuyanların çoğu, Surfshark gibi simetrik bir VPN sağlayıcısıyla gitme konusunda büyük olasılıkla iyidir.

İnternet Kullanımım Geldiğinde Coğrafya Neden Önemli?

İş için seyahat etmeye eğilimliyseniz, diğer kullanıcılardan bilgi ve dosya gönderirken ve alırken güvenli çevrimiçi koşullar üzerinde çalıştığınızdan emin olmanız gerektiğini anlarsınız. İş nedeniyle seyahat etmeye başlamayı planlıyorsanız, şirketiniz size güvenilir bir VPN iş ortağı sunabilmelidir. Denizaşırı VPN kullanmak neden bu kadar önemli? Çeşitli nedenler olsa da, üç büyük akıl ortaya çıkıyor.

Yabancı bir ülkede VPN kullanmaya başlamak istemenizin en belirgin nedeni, kesinlikle yabancı ülkelerdeki hackerların yaygınlığından kaynaklanmaktadır. Bu bilgisayar korsanları genellikle parasal kazanç için dışarıdadırlar, ancak bazen, özellikle daha büyük bir çokuluslu şirket için çalışıyorsanız, verileri toplamak isteyen dış hükümet kuruluşlarına bağlanabilirler.

İş için seyahat ediyorsanız, bazen yabancı bir ülkede normalde erişim izniniz olmayacak web sitelerine ve açılış sayfalarına erişebilmeniz gerekir. Verilerinizi şifrelemek için belirli bir sayfaya VPN olmadan eriştiğinizi fark ederseniz, yabancı hükumet tarafından düzenlenen yasaya göre cezalara maruz kalabilirsiniz.

Bazen sadece geri çekilmek ve boş zamanlarınızda rahatlamak istersiniz. Sonuç olarak, size en yakın akış hizmetine dönersiniz, ancak siteye gittiğinizde engellendiğinizi fark edebilirsiniz. VPN'ler, bu sitelere ve ziyaret ettiğiniz ülkede bulunmayan sitelerde izlediğiniz şovlara erişmenize izin verebilmeleri açısından faydalıdır.

Web sitenizin göz atma etkinliğini bu sinir bozucu ve yetkisiz, ISP gözlerini gözetmeye güvence altına almak söz konusu olduğunda, yabancı bir ülkede olun ve işinizi talep ederse veya sadece tercih ederseniz verilerinizi şifreli tutabilen bir VPN çözümüne yatırım yapmak önemlidir. evde bile internete erişmenin daha güvenli bir yöntemi. VPN'lerin bunu yapmak için kullandığı birkaç şifreleme yöntemi olduğundan, sizin ve ihtiyaçlarınız için doğru olanı seçmek son derece önemlidir.

"Gizlilik protokolleri ile internet kullanımınızın güvenliğini sağlama" haberi, 06 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Gizlilik protokolleri ile internet kullanımınızın güvenliğini sağlama haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gizlilik protokolleri ile internet kullanımınızın güvenliğini sağlama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:06 Narin cinayetinde yeni detaylar çıktı: "Avucundaki saç ve kıl..."
  2. 15:01 ASELSAN ve SSB arasında 135 milyon euro'luk sözleşme imzalandı
  3. 14:58 TCMB'nin faiz kararı ardından UBS işle Deutsche Bank'ın Aralık ayı tahmini dikkatleri çekti
  4. 14:46 Bakan Uraloğlu açıkladı: "Havalimanı sayısı 60'a çıkacak"
  5. 14:46 Patronlar Kulubü TUSİAD erken faiz indirimi uyarısında bulundu
  6. 14:45 TOBB açıkladı: Ekimde kurulan şirket sayısı yüzde 5,5 arttı
  7. 14:36 Kılıçdaroğlu'na siyasi yasak davası bugün hakim karşısında
  8. 14:36 Aşk hayatları kötü giden burçlar 2025 yılında da değişmedi!
  9. 14:36 Marmara'da fırtına beklentisi: Meteorolojiden uyarı geldi!
  10. 14:35 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? 202A4 ÖSYM ALES/3 sınav sonuç tarihi
  11. 13:40 Abdullah Gül'ün eski danışmanı Ahmet Sever'e "Ak troller" davasında beraat
  12. 13:30 Sera Kadıgil'den kadına yönelik şiddetle mücadele komisyonuna Cevizoğlu'nun seçilmesine tepki
  13. 13:27 Galatasaray'da yeni sezonun ilk transferi Jakobs!
  14. 13:24 İnsanlık tarihinin en eski alfabesi keşfedildi!
  15. 13:22 Kemal Kılıçdaroğlu bugün hakim karşısına çıkıyor
  16. 13:22 Ali Babacan: Bakü’deki çevre toplantısına Erdoğan ile birlikte 1860 kişi gitmiş
  17. 13:20 Meteoroloji’den fırtına uyarısı: Karadeniz, Ege ve Akdeniz’i etkileyecek
  18. 13:18 Kredi kartı ödemeleri arttı!
  19. 13:17 Özgür Özel: "Psikolojik üstünlük bizde, Erdoğan'ı çıldırtan da bu"
  20. 13:15 Ekim ayında kapanan şirket sayısı yüzde 13,2 arttı!
Teknoloji Haberleri