Göktaşı dünyaya çarpacak mı?

Göktaşı dünyaya çarpacak mı?

Göktaşı dünyaya çarpacak mı? 3. Dünya Savaşı mı başlıyor derken koronavirüs ortaya çıkmış ve dünya ekonomileri altüst olmuştu. Şimdi bunlara bir de göktaşı eklendi. Uzun bir süredir

2020 yılı dünya için pek de parlak geçmiyor desek kimse karşı çıkmaz sanırım. 3. Dünya Savaşı mı başlıyor derken koronavirüs ortaya çıkmış ve dünya ekonomileri altüst olmuştu. Şimdi bunlara bir de göktaşı eklendi. Uzun bir süredir dünyaya göktaşının düşeceği söylentileri ortada dolaşıyordu. Bugün ise NASA tarafından bu iddialara bir yanıt geldi.

Göktaşı dünyaya çarpacak mı?  NASA’nın açıklamasına göre; potansiyel tehlike olarak sınıflandırılan 1998 OR2 isimli göktaşı bu ay Dünya’ya yakın bir konumdan geçecek. Ancak 1998 OR2 dünyaya direkt olarak çarpmayacak. Ayrıca 1998 OR2’nin gezegenimizin 6.4 milyon kilometre yakınından geçip uzay boşluğundaki rotasına devam edeceği de belirtiliyor.

1998 OR2 isimli göktaşının 29 Nisan 2020 tarihinde Türkiye saati ile 08:00’de dünyanın en yakın konumuna gelmesi bekleniyor.  Uzmanlar 4 kilometre çapındaki göktaşının gezegenimize çarpması durumunda global etkisi olabileceği görüşünde.

Göktaşı

Virtual Telescope Project tarafından elde edilen bu kare göktaşının bugüne kadar oluşturulan ilk sanal görseline ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Dr. Joseph NuthAmerican Geophysical Union‘da yaptığı konuşmada; sürpriz bir asteroide müdahale edecek sürenin olmayabileceğinin altını çizmişti. Yani dünya böyle bir göktaşının yeryüzüne çarpmasını kolay kolay atlatamayacak. En büyük sorunun insanlığı böyle bir durumda ne yapacağına dair kesin bir yol haritasının bulunmaması olduğunu belirten Dr. Joseph Nuth, riski ortadan kaldırmanın en garanti yolu uzaya tek görevi gezegenimize çarpması muhtemel asteroidleri inceleyecek bir araç göndermek olarak açıklamıştı.

NASA zaten uzun bir süredir dünyaya yaklaşmakta olan cisimleri inceliyor. Bu cisimler dünyaya yaklaştığında fark edilebiliyor. Bunun ortadan kalkması ve yıllar öncesinden tespitinin yapılması için ayrı bir çalışma gerekiyor. Umarız NASA bunu ön görmüş ve çalışmalarına bu yönde başlamıştır.

Aslına bakacak olursanız 2020 yılında dünyaya göktaşı düşse kimsenin artık yadırgayacağını sanmıyoruz. Dünya tarihinin en kötü dönemlerinin yaşandığı bugünlerde; deprem, sel, çığ ve koronavirüs derken göktaşının düşmesi veya uzaylıların gelmesi gibi olaylar artık insanlara normal gelecek duruma geldi. Umarız bu yılı sağ sağlam atlatırız demekten başka yapacak bir şey gelmiyor elden…

Microsoft Surface Duo ile çekilen ilk fotoğraf

"Göktaşı dünyaya çarpacak mı?" haberi, 11 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Göktaşı dünyaya çarpacak mı? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Göktaşı dünyaya çarpacak mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  2. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  3. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  4. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  5. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  6. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  7. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  8. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  9. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  10. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  11. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  12. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  13. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  14. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  15. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  16. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  17. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  18. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  19. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  20. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
Teknoloji Haberleri