Gökten çamur yağacak: Meteoroloji uyardı

Gökten çamur yağacak: Meteoroloji uyardı

Gökten çamur yağacak: Meteoroloji uyardı Doğu bölgelerindeki illerde toz taşınımı ve yer yer çamur şeklindeki yağışa karşı vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin  kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile bu akşam ve gece saatlerinde Kastamonu, Sinop, Afyonkarahisar, Çankırı, Ankara’nın kuzeyi, Kırşehir, Kırıkkale ve Konya’nın kuzeyinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt, Ardahan ve Artvin’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara, İç Ege ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile bu akşam saatlerinde Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor.

Hava sıcaklığının kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında, iç ve güney kesimlerde mevsim normallerinin yer yer üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile bu akşam saatlerinde Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

4 UYARI BİRDEN

Öte yandan, Meteoroloji şu uyarılarda da bulundu:

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt, Ardahan ve Artvin’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek heyelan, ulaşımda aksamalar, su baskını, ani sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile bu akşam saatlerinde Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, kar erimesi, ulaşımda aksamalar, toz taşınımı ve savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU BÖLGELERDE TOZ TAŞINIMI UYARISI

Yarın (Çarşamba) Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda Suriye kaynaklı toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme ve yer yer çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

"Gökten çamur yağacak: Meteoroloji uyardı" haberi, 06 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 06 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Gökten çamur yağacak: Meteoroloji uyardı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gökten çamur yağacak: Meteoroloji uyardı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  2. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  3. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  4. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  5. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  6. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  7. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  8. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  9. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  10. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  11. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  12. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  13. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  14. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  15. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  16. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  17. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  18. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  19. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  20. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
Yaşam Haberleri