Gonca Vuslateri : Asla muhalif olarak görmüyorum kendimi

Gonca Vuslateri : Asla muhalif olarak görmüyorum kendimi

Gonca Vuslateri : Asla muhalif olarak görmüy... Oyuncu Gonca Vuslateri, sıhhatiyle ilgili sorunları ve yaşadığı günleri anlatırken, dikkat çeken sözler kullandı.

Oyuncu Gonca Vuslateri, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a açıklamalarda bulundu. Kalçık’ın soruları ve oyuncunun yanıtlarından bir kısım şöyle:

Son bir yıldır sağlığınızla ilgili talihsizlikler yaşadınız. Bu süreci biraz anlatır mısınız?

Türkiye’de vaka sayısının yükseldiği dönemde yakalandım virüse. Aslında dikkatli davranıyordum. Dizi setlerinde de çok iyi tedbirler alınıyordu lakin yine de kaçamadım. Zor bir süreçti. Çok halsiz hissediyordum kendimi. Evde karantinadayken nefesimi açmak için kafama havlu atıp yüzümü buhara tutmak istedim. Kaynar su dolu tencereyi yatağıma koydum. Yatağıma oturmamla birlikte tencere bacaklarımın üzerine döküldü. Saniyesinde yandım ve derim çok büyük hasar gördü. O anda tamamen içgüdüsel olarak ilk müdahalemi yaptım. İnsan hayatta kalmaya çok dirençli bir varlık. Bunu o gün çok daha iyi anladım.

Hastaneyi aramak, ambulansı aramak aklıma bile gelmedi. Ama tam o sırada beni Sağlık Bakanlığı’ndan aradılar. Beni Covid-19’dan dolayı kontrol için aramışlar tesadüfen. Telefondaki kadın beni çok sakinleştirdi. “Adım adım gidiyoruz” deyip, ambulansın gelmesi için beni yönlendirdi. Acile girene kadar da telefonda konuştuk. 6 dakikada ambulans geldi. Ve 35 günlük hastane serüvenim başladı.

“TÜRKİYE TEDAVİLERDE ÇOK İYİ BİR SAĞLIK SİSTEMİNE SAHİP”

Evet. Canım o kadar yanıyordu ki, acile götürüp hemen müdahale ettiler. Hastanedeyken herkese söyledim; Türkiye müdahalelerde, tedavilerde çok iyi bir sağlık sistemine sahip. Covid-19 sürecinde de bunu gördüm. Yurt dışında acilde 6-7 saat bekleyebilirsiniz. Bizde bu konuda çok hızlı müdahale ediliyor. Acile giriş yaptıktan sonra hemen operasyona girdim. Açıkçası iz kalır mı diye hiç endişem de olmadı. Çevremdekiler iz kalır mı diye daha çok endişelendi. Güzellik anlayışım da farklı benim. Obje olarak görmem insanları. Ben insanların manzarasına bakarım.

gonca-vuslateri-kendimi-muhalif-olarak-gormuyorum-ytrjlej3.jpg

“ASLA MUHALİF OLARAK GÖRMÜYORUM KENDİMİ”

Muhalif bir sanatçı olarak algılanıyorsunuz. Kendinizi muhalif olarak tanımlıyor musunuz?

Yanlış bir algı. Asla muhalif olarak görmüyorum kendimi. Etiketlerin ve kalıpların ardına saklanmam. Her zaman söylerim; sanatçının sokağı olmaz. Ben bir mahalleye ya da bir kesime ait değilim. Sanatçı lokomotif bir zaman dilimi içerisinde insanların kendileriyle bağ kurabileceği hikâyeler anlatır. Halkın her kesiminden insanla temas içindeyim.

Onların hikâyelerini anlatıyoruz. İdeolojik farklılıklarım olabilir lakin makamsal düşmanlığım olamaz. Son on yıldır toplumsal olarak gerilimler yaşadık. Bu gerilim beni çok üzüyor, artık bitirmeliyiz. Benim kimseyle bir derdim yok. Her gazeteye, her televizyona da röportaj veririm. Ortak değerlerde buluşmaktır benim için önemli olan, bu ülke hepimizin. Beğenmediğim ya da rahatsız olduğum bir şey olursa da sosyal medyamda özgürce bunu paylaşıyorum.

Mesela bu aralar, en çok sosyal medyamda telif haklarını dile getiriyorum. Bir sanatçı olarak telif haklarının lehimize düzenlenmesini istiyorum. Sosyal medya üzerinden insanların birbirlerine öfke ve nefret kusmasını çok yanlış buluyorum.

Unutmamak gerekir ki, Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu bu ülke için çok büyük emek verildi. Biz de hep ileriye bakıp, ülkemizi daha da iyi bir noktaya taşımak için mücadele etmeliyiz. Bu açıdan ben gençlerimize çok güveniyorum. Eşimin elini tutarak ölmek isterim.

Hayvanseverliğinizle de tanınıyorsun. Emine Erdoğan’ın da gündeminde olan hayvan hakları yasası önümüzdeki günlerde Meclis’e gelecek. Neler söylemek istersiniz?

Hayvanlarla ilgili acı deneyimler yaşadık. Biz hayvanlarla aynı havayı ve doğayı paylaşıyoruz. Onları koruyacak bu yasanın bir an önce çıkmasını istiyorum. Ülkemizin uluslararası alanda prestijini de yükseltecek bir yasa. Emine Erdoğan’ın da hayvan hakları yasasının çıkması için öncülük etmesini çok önemsiyorum. Sanatçılarımız da uzun süre mücadele etti yasa için. Umarım en kısa sürede yasa çıkar'' diye ifade etti.

"Gonca Vuslateri : Asla muhalif olarak görmüyorum kendimi" haberi, 28 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Magazin kategorisi altında bulunan Gonca Vuslateri : Asla muhalif olarak görmüyorum kendimi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gonca Vuslateri : Asla muhalif olarak görmüyorum kendimi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Magazin konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  2. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  3. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
  4. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  5. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  6. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
  7. 15:42 İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde Yoğun Yağış ve Fırtına Uyarısı: İBB'den Açıklama
  8. 15:41 Real Madrid-Barcelona Karşılaşmasında, Arda Güler Sürprizi!
  9. 15:38 ABD basını açıkladı: "Hamas, Katar'dan ayrılmayı değerlendiriyor"
  10. 15:38 Türkiye'nin Mart Ayı Enflasyonu Dünya Sıralamasında Dördüncü Sırada
  11. 15:30 Beşiktaş'ta Svensson Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen oyuncu!
  12. 15:29 Fenerbahçe Süper Lig Maçı İçin Sivasspor Karşısında Hazırlıklarını Sürdürüyor
  13. 15:28 Putin ile Aliyev, Moskova'da görüşeceklerini açıkladı
  14. 15:25 Galatasaray kulübünün başkanlık seçimi zamanı!
  15. 15:25 Yeme-içme Sektöründe Çözüm Odaklı Adımlar: Federasyon Başkanı Karabağlı'nın Önerileri
  16. 15:23 Kızıl Ordu Korosu'nun sürgününün yıl dönümlerinde düzenleyeceği konsere tepki: ayıbı durdurun!
  17. 15:22 Hakkari'de Heyelan Felaketi: Onlarca Küçükbaş Hayvan Toprak Altında Kaldı
  18. 15:21 Livakovic'ten Çok başarılı performans geldi!
  19. 15:19 Kuzey Kore’den yeni füze denemesi geldi
  20. 15:16 Max Verstappen Rekor Kralı Oldu!
Magazin Haberleri