Google Çeviri'ye Yeni Türk Dilleri Eklendi

Google Çeviri'ye Yeni Türk Dilleri Eklendi

Google Çeviri'ye Yeni Türk Dilleri Eklendi Google Çeviri'ye yeni Türk dilleri eklendi; ABD, Avrupa'daki askeri üslerinde alarm seviyesini yükseltti

Fransa'da yapılan erken genel seçimin ilk turunda aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi oyların yüzde 34'ünü alarak birinci sırada yer aldı. Seçimin ikinci turu 7 Temmuz Pazar günü yapılacak ve Ulusal Meclis'teki sandalye dağılımı belirlenecek. Araştırma şirketi Elebe'ye göre, seçime katılım oranı yüzde 67,5 ile 1981'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Sandık çıkış anketlerine göre, Ulusal Birlik Partisi'ni yüzde 28,1 oyla sol ve çevreci partilerin oluşturduğu Yeni Halk Cephesi izledi. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans'ın liderliğindeki Cumhuriyet İçin Hep Birlikte İttifakı ise yüzde 20,3 oy alabildi. Macron, seçmenlere seçimin ikinci turunda "cumhuriyetçi ve demokrat" adaylar etrafında birleşme çağrısı yaptı.


Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine halk, bazı iş yerlerini ateşe verdi ve araçları ters çevirdi. Valilik, taciz şüphelisinin polis tarafından yakalandığını ve çocuğun koruma altına alındığını açıkladı, vatandaşlardan sakin olmalarını istedi. Olay, Danişmentgazi Mahallesi'nde saat 21.00'de meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

ABD Savunma Bakanlığı, Avrupa'daki bazı askeri üslerde alarm seviyesini yükselttiğini doğruladı. ABD Avrupa Komutanlığı (USEUCOM), yurt dışındaki askeri personelin güvenliği için ek önlemler aldıklarını belirtti. USEUCOM, personeline şüpheli etkinlikleri bildirmeleri, Dışişleri Bakanlığı seyahat tavsiyelerini takip etmeleri ve kişisel güvenlik önlemleri almaları çağrısında bulundu. Sosyal medyada, Bulgaristan, İtalya, Romanya ve Almanya'daki ABD üslerinin yüksek alarm durumuna geçtiği iddia edildi.

 

Google Çeviri'ye yeni Türk dilleri eklendi. Google, Çuvaşça, Kırım Tatarcası, Başkurtça, Tuvaca ve Yakutça'yı Google Çeviri'ye eklediğini duyurdu. Bu eklemelerle birlikte Google Çeviri'deki Türk dili sayısı 13'e ulaştı. Diğer desteklenen Türk dilleri arasında Azerbaycan Türkçesi, Kazakça, Kırgızca, Tatarca, Türkçe, Türkmence, Özbekçe ve Uygurca bulunuyor. Google, yeni eklenen dillerin teknik bir başarı olduğunu ve "hiçbir örnek görmeden başka bir dile tercüme etmeyi" öğrenen bir yapay zeka modeli kullandıklarını belirtti.

"Google Çeviri'ye Yeni Türk Dilleri Eklendi" haberi, 01 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Google Çeviri'ye Yeni Türk Dilleri Eklendi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Google Çeviri'ye Yeni Türk Dilleri Eklendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 03 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:10 TÜİK enflasyon verilerini açıkladı
  2. 10:07 Dev teknik adam yenildi! Avusturya teknik direktörü üzgün!
  3. 09:56 45 ilde "Narkoçelik" operasyonu: 320 zehir taciri yakalandı
  4. 09:49 Ümit Özdağ: AK Parti’yi başkanlık rejimi esir almıştır
  5. 09:36 Ali İhsan Varol, yeni yarışmasıyla ekranlara döndü
  6. 09:31 ENAG enflasyon verilerini açıkladı
  7. 09:27 Konserlerini iptal etmişti: Sertap Erener nedenini açıkladı
  8. 09:17 Eski bakan 1 milyon lira maaşla CEO oldu
  9. 09:14 Merih Demiral'dan "Bozkurt" işareti ile ilgili konuştu
  10. 09:09 Vekil olamadı, milyarder oldu: 6 yılda devletten bedeli 8 milyar lirayı aşan 40 ihale aldı
  11. 09:05 Erdoğan, NATO zirvesi öncesi Kazakistan'da Putin’le görüşecek
  12. 09:01 MHP'den mahkemeye 'Sinan Ateş' tepkisi: Saklayacak bir şeyimiz yok
  13. 08:54 Bankalarda faiz makası açıldı
  14. 08:50 Diyanet Vakfı’nın geliri 57 kat arttı
  15. 08:46 Murat Kurum Bakan olarak atandı, Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi
  16. 08:39 Burcu Binici DNA testi yaptırdı: Çıkan sonuç şaşırttı
  17. 08:37 İlhan Şen’den proje değişikliği
  18. 08:31 Kabine Kulisi: Kabinede değişim iki bakanla sınırlı kalmayacak
  19. 08:27 Tüfek ve satırla ev basıp haraç istedi, meydan dayağı yedi
  20. 08:23 AK Partili İsimlere KİPTAŞ'tan Ucuz Ev: 200 İsim İçin Kampanya
Yaşam Haberleri