Google Health Studies telefonların ruh sağlığı üzerindeki etkisini araştırıyor
Google Health Studies telefonların ruh sağlı... Oregon Üniversitesi, Google’ın Health Studies (Sağlık Araştırmaları) uygulamasını kullanarak telefonların zihinsel sağlık üzerindeki etkisi üzerine bir araştırma yapıyor.
Google Health Studies ruh sağlığını kontrol edecek! Çalışmanın amacı, insanların telefonlarını gerçekte nasıl kullandıklarını ve bunun onların refahını nasıl etkilediğini görmek. Projede önde gelen araştırmacılardan biri tarafından şirket blogunda yazılan bir yazı, araştırmanın amacının nihayetinde şirketlerin daha iyi ürünler tasarlamasına ve hatta gelecekte politika ve eğitimi şekillendirmesine yardımcı olabileceğini söylüyor.
Blog gönderisine göre, araştırmacılar uygulamayı kullanıyor çünkü insanlardan kendi uygulama kullanımlarını izlemeleri ve raporlamaları istendiğinde yapılan diğer çalışmaların aksine, insanların telefonlarını gerçekte nasıl kullandıklarına dair daha iyi bir resim elde etmelerine yardımcı oluyor. Araştırmacılar, bu uygulamaya dayalı yaklaşımın, ekrana bakarak geçirdiğiniz zamanın gerçekte uykunuzu nasıl etkilediği gibi diğer çalışmaların gözden kaçırdığı ilişkileri bulmalarına izin vereceğini umuyor. Ayrıca, katılımcıların yapması gereken iş miktarını azaltmanın da daha büyük bir insan grubunu araştırmalarına çekmelerine izin vereceğini umuyorlar. Bu, daha büyük bir örneklem büyüklüğü elde etmenin yanı sıra, yetersiz hizmet alan ve daha genç popülasyonlardan veri almalarına yardımcı olabilir.
Araştırmacılar, “pasif ve sürekli algılama teknolojisi” ile “insanların telefonlarını nasıl kullandıklarına dair doğrudan, nesnel ölçümler” toplayacaklarını söylüyorlar. Ayrıca, telefonunuzun “uyku ve fiziksel aktivite gibi sağlığın yerleşik yapı taşlarının çoğunu doğrudan ölçebileceğini” söylüyorlar. Bir Fitbit’iniz varsa, ondan bazı verileri de paylaşmayı seçebilirsiniz. Google sözcüsü Iz Conroy’a göre sistem, telefonunuzu nasıl kullandığınızı izleyen Android’in yerleşik Digital Wellbeing sistemiyle “aynı API’lerden bazılarını” kullanıyor, ancak “veriler şeffaf araştırma protokolleri altında ayrı ayrı toplanıyor”. Conroy, çalışmanın ne tür verileri toplayacağına ilişkin örnek olarak telefonunuzun kilidini açma sayınızı ve kullandığınız uygulama kategorilerini kullanıyor.
İnsan Hakları İzleme Örgütü: Türkiye aile içi şiddet mağdurlarını koruyamıyor
Gönderi, kullanıcıların katılmak için “bilgilendirilmiş onay” vermesi gerektiğini ve verilerin “katı etik standartlara göre yönetileceğini ve yalnızca araştırma ve daha iyi ürünleri bilgilendirmek için kullanılacağını” söylüyor. Açıkça, verilerin “asla satılmayacağını veya reklam için kullanılmayacağını” söylüyor.
Sağlık Araştırmaları uygulaması, Aralık 2020’de solunum yolu hastalıklarına yönelik bir çalışma ile tanıtıldı. İnsanlar uygulamayı, verilerini toplayacak ve araştırmacıların bir bireyin kişisel bilgilerini değil demografik eğilimleri görebilmesi için bir araya getireceği çalışmalara katılımcı olarak kaydolmak için kullanabilir. Dijital refah çalışmasına katkıda bulunmak istiyorsanız, uygulamayı Play Store‘dan indirebilir ve 27 Mayıs Cuma günü başladığında çalışmaya katılmak için kayıt olabilirsiniz. Çalışma, telefon kullanımınızı ve sağlık düzeninizi dört hafta boyunca takip edecek.
"Google Health Studies telefonların ruh sağlığı üzerindeki etkisini araştırıyor" haberi, 26 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 26 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Google Health Studies telefonların ruh sağlığı üzerindeki etkisini araştırıyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Google Health Studies telefonların ruh sağlığı üzerindeki etkisini araştırıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.