Google Street View bunu da ölçmüş

Google Street View bunu da ölçmüş

Google Street View bunu da ölçmüş Google, 2007 yılında Google Maps ve Google Earth projelerine paralel olarak başlattığı Google Street View projesi ile tam on iki yıldır dünyanın

Google, 2007 yılında Google Maps ve Google Earth projelerine paralel olarak başlattığı Google Street View projesi ile tam on iki yıldır dünyanın çeşitli yerlerinde kamuya açık yollarda gezen özel araçlarıyla navigasyon servisine panoramik görüntüler sağlıyordu. Yani en azından bizler işin sadece bu kısmını biliyorduk; ancak öğrendik ki projenin bir de görünmeyen kısmı varmış.

Amerikan teknoloji devi dünyanın her bir yanında gece gündüz gezen ve şimdiye kadar milyonlarca kilometre yol kat eden Google Street View araçlardan her anlamda yararlanmış. Hemde uzunca bir süredir, 2012’den beri.

Şirket geçtiğimiz günlerde, 2012 yılında ABD’deki Çevre Koruma Fonu tarafından yapılan bir teklifi kabul ettiğini ve hemen ardından kolları “Project Air View” adındaki çevreci bir proje için sıvadığını açıkladı.

Projeye, Street View projesine veri sağlayan araçların hava kirliliğini ölçen çeşitli sensörleri donatılarak start verildiği ortaya çıktı. Çevrimiçi veri üretebilen gelişmiş hava kalite sensörleri ile yapılan ilk ölçümlerin ise Oakland, Kaliforniya‘da yapıldığı öğrenildi.

Google

Google, açıklamasında dünyanın çeşitli bölgelerinde yapılan bu ölçümlerde kükürtdioksit, azotdioksit ve karbonmonoksitten; sera gazları (metan) ve havada asılı partikül maddelerine kadar hava kalitesine etki eden birçok zararlı gaz için değer ölçümü yapıldığını söyledi. Project Air View kapsamında elde edilen tüm bu verileri ise yedi yıldır özel bir veri tabanına kaydettiği belirtti.

ABD’li teknoloji devi, projenin amacını tüm dünyada hava kirliliği ile mücadele eden bilim camiasının bilimsel çalışmalarını -örneğin hava kirliliğinin küresel ısınmaya etkisi gibi- kolaylaştırmak olarak açıkladı. Silikon Vadisi merkezli şirket, verilerin tamamen ücretsiz olarak verileceğinin altını çizdi. Bu devasa data kaynağına erişmek isteyen bilim insanlarının sadece bir form doldurmalarının yeterli olacağını söyledi.

Son olarak, Project Air View kapsamında şimdiye kadar Houston, Kaliforniya ve San Francisco gibi ABD eyaletlerinin yanı sıra; Londra, Amsterdam ve Kopenhag gibi Avrupa şehirlerinin de hava kalitesinin Google tarafından analiz edildiği ortaya çıktı. Söylenenlere göre şirket yıl sonuna kadar en az 50 Street View aracını daha gerekli sensörler ile donatarak yola çıkaracak. Yakın gelecekte ise sahip olduğu bu filolarla Asya, Afrika ve Güney Amerika dahil tüm kıtalarda hava kalitesini ölçer hale gelecek.

"Google Street View bunu da ölçmüş" haberi, 17 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Google Street View bunu da ölçmüş haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Google Street View bunu da ölçmüş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  2. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  3. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  4. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  5. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  6. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  7. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  8. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  9. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  10. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  11. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  12. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  13. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  14. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  15. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  16. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  17. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  18. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  19. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  20. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
Teknoloji Haberleri