Görme engelli depremzede Damlagül'ün hayali piyanist olmak

Görme engelli depremzede Damlagül'ün hayali piyanist olmak

Görme engelli depremzede Damlagül'ün hayali ... KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde evleri hasar görünce ailesi ile Balıkesir'e taşınıp, burada güzel sanatlar lisesine süregelen doğuştan görme engelli Damlagül Yıldız (16), kabiliyeti ile dikkat çekiyor.

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde evleri hasar görünce ailesi ile Balıkesir'e taşınıp, burada güzel sanatlar lisesine süregelen doğuştan görme engelli Damlagül Yıldız (16), kabiliyeti ile dikkat çekiyor. Piyano, bağlama ve ney çalan Yıldız, "Duyduğum bir besteyi anında çalabiliyorum. Müzik kulağımın iyi bulunduğunu düşünüyorum. İleride iyi bir piyanist olmak istiyorum" dedi.

Kahramanmaraş'ta merkezli depremlerde, Gaziantep'te oturan Yıldız ailesinin de evi hasar görmüş oldu. Depremin peşinden Halil Yıldız, eşi Özgül, evlatları Mustafa ve Damlagül ile Balıkesir'e taşındı. Evlerinden hiçbir eşya almadan kente gelen aile, meydana getirilen yardımlarla kiraladıkları eve yerleşti. Doğuştan görme engelli Damlagül Yıldız'ın, Şahinbey Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi'nde olan kaydı, Balıkesir Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi'ne alındı. Gaziantep Güzel Sanatlar Lisesi kabiliyet sınavında 99,87 puan alarak birinci olan Yıldız'ın kabiliyeti, yeni okulunda da dikkat çekti. Yıldız, piyano eğitiminin yanı sıra bağlama ve ney derslerine de devam etmeye başladı. Küçük yaşlarından itibaren müziğe karşı ilgili bulunduğunu söyleyen Damlagül Yıldız, müziği duygularının dışa vurumu ve kendi hayal dünyası olarak değerlendirdiğini söylemiş oldu. Bir öğretmeniyle sohbeti sonrasında piyanoya karşı ilgi duymaya başladığını özetleyen Yıldız, piyano çalarken rahatlık bulduğunu söylemiş oldu.

'MÜZİK KULAĞIMIN İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'Müziğin kimi vakit kendisini neşelendirdiğini kimi zamanda duygulandırıp, ağlattığını vurgulayan Yıldız, "Bağlama, piyano ve ney çalıyorum. Çok ufak yaşlardan itibaren müzikle uğraşıyorum. Müzikle rahatlık buluyorum. Ne vakit moralim bozulsa ve kendimi mutsuz hissetsem; derhal piyano başına oturup sevdiğim parçaları çalıyorum. Hüzünlü olduğumda bağlamamı alıp, türküleri çalıyorum. Duyduğum bir besteyi anında çalabiliyorum. Müzik kulağımın iyi bulunduğunu düşünüyorum. İleride iyi bir piyanist olmak istiyorum" dedi.Damlagül Yıldız'ın yetenekli ve hususi bir talebe bulunduğunu belirten Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Süleyman Çalışır, "6 Şubat'ta ülkemizde yaşanan depremden sonra okulumuza nakil olan Damla, şu an müzik sınıfında eğitimine devam ediyor. Kitapları, piyanosu, tableti hasar gören evlerinde kalmıştı. Bakanlık ile iletişime geçtik. Kızımız, kitaplarına kavuştu. Bizler de Şahinbey Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi ile iletişime geçtik. Damla'nın oradaki ney, bağlama ve piyano öğretmenleriyle her an irtibat kurabilecek durumdayız" diye konuştu.'DAMLA, BİZİM İÇİN ÖZEL BİR ÇOCUK'Damlagül Yıldız'ın bağlama öğretmeni Şener Yücedağ, adaptasyon sürecinin ardından derslere de yeni yeni başladıklarını söyledi. Yücedağ, "Damla'nın çok güzel yerlere geleceğine inanıyorum. Çünkü müzikalite ve duyum olarak harika bir kulağa sahip" dedi. Sınıf ve ney öğretmeni Mehmet Beyaztaş ise "Damla, bizim için hususi bir çocuk. Çünkü Aşık Veysel, Rodrigo, Kani Karaca benzer biçimde aslına bakarsak. Gönül gözü fazlasıyla iyi gören, özgür ruhlu bir öğrencimiz. Kendisiyle yeni tanıştık. Gaziantep'teki malum talihsiz vaka sebebiyle Balıkesir'de, okulumuzda eğitimine devam etmekte. Ney sazında ikinci yılı. Bu kısa zamanda için teknik olarak da bilimsel niteliği olan olarak da güzel bölgelere gelmiş bulunuyor" diye konuştu.

Piyano öğretmeni Arzu Akay Aka ise Damlagül'ün yeni okuluna kısa sürede uyarlama sağladığını söylemiş oldu. Damlagül'ün ailesiyle de yazışma halinde çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Aka, "'Sanat, engel tanımaz' diyerek müziğin birleştirici gücü ile çalışmalara devam edip, Damlagül'ün oldukça daha iyi bölgelere geleceğine inanıyorum" dedi.


"Görme engelli depremzede Damlagül'ün hayali piyanist olmak" haberi, 14 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Görme engelli depremzede Damlagül'ün hayali piyanist olmak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Görme engelli depremzede Damlagül'ün hayali piyanist olmak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:42 NASA'nın bulgu aracı Mars'ta eski yaşam emareleri keşfedildi
  2. 01:38 Antoine Griezmann için sürpriz transfer iddiası gerçek mi?
  3. 01:33 Fatih'te tramvay faciası yaşandı: Raylara düşen bir kişi öldü
  4. 01:30 Polisin durdurduğu TIR'dan 86 kilo 950 gram esrar çıktı
  5. 01:27 Trump, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleme kararı! Trump'un amacı ne?
  6. 01:25 Husiler: ABD ve İngiltere Hudeyde Havalimanı'na saldırı düzenledi
  7. 01:22 Kız meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi öldürdü!
  8. 01:19 Manisa'da 4 araçlı zincirleme trafik kazası: 9 yaralı var! Son dakika
  9. 01:01 TRT'den Şaşırtan Hamle: Paris 2024 Açılışında LGBTİ+ Mesajlarından Sonra Yayın Kesildi!
  10. 00:56 Bu Hisseye Yatırım Yapanlar Dikkat: Tüm İşlemler Sınırlanacak!
  11. 00:35 BYD'den Büyük Hamle: Ailelerin Beklediği Elektrikli MPV Modeli Çıktı!
  12. 00:29 Ünlü Türk marketi iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı!
  13. 00:22 Emekliler çok umutsuz: Yurttaşın enflasyon beklentisi yüzde 113 olarak açıklandı!
  14. 00:22 143 yıllık köklü kulüp iflas etti! Herkes şok oldu
  15. 00:10 Olimpiyatlara gidip 500 bin eurosunu çaldırdı! Fenerbahçe efsanesine dev şok!
  16. 00:09 Şarj Edilebilir Hibrit Araçlarda Şok ÖTV İndirimi: Fiyatlar 500 Bin Lira Düşebilir!
  17. 00:08 Final iddiası konuşuluyordu: Kanal D'den o dizi için karar çıktı! Apar topar gitti
  18. 00:06 Bakan Yumaklı'dan duyuru: Bugün hesaplara yatıyor!
  19. 00:05 Özgür Özel "Eğer taşıyamıyorsan bırak küfeyi, milletin sırtına yüklenme. Biz bu milleti taşırız"
  20. 00:04 Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Paris'te Büyük Soygunla Sarsıldı!
Gündem Haberleri