Görme engelli depremzede Damlagül'ün hayali piyanist olmak

Görme engelli depremzede Damlagül'ün hayali piyanist olmak

Görme engelli depremzede Damlagül'ün hayali ... KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde evleri hasar görünce ailesi ile Balıkesir'e taşınıp, burada güzel sanatlar lisesine süregelen doğuştan görme engelli Damlagül Yıldız (16), kabiliyeti ile dikkat çekiyor.

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde evleri hasar görünce ailesi ile Balıkesir'e taşınıp, burada güzel sanatlar lisesine süregelen doğuştan görme engelli Damlagül Yıldız (16), kabiliyeti ile dikkat çekiyor. Piyano, bağlama ve ney çalan Yıldız, "Duyduğum bir besteyi anında çalabiliyorum. Müzik kulağımın iyi bulunduğunu düşünüyorum. İleride iyi bir piyanist olmak istiyorum" dedi.

Kahramanmaraş'ta merkezli depremlerde, Gaziantep'te oturan Yıldız ailesinin de evi hasar görmüş oldu. Depremin peşinden Halil Yıldız, eşi Özgül, evlatları Mustafa ve Damlagül ile Balıkesir'e taşındı. Evlerinden hiçbir eşya almadan kente gelen aile, meydana getirilen yardımlarla kiraladıkları eve yerleşti. Doğuştan görme engelli Damlagül Yıldız'ın, Şahinbey Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi'nde olan kaydı, Balıkesir Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi'ne alındı. Gaziantep Güzel Sanatlar Lisesi kabiliyet sınavında 99,87 puan alarak birinci olan Yıldız'ın kabiliyeti, yeni okulunda da dikkat çekti. Yıldız, piyano eğitiminin yanı sıra bağlama ve ney derslerine de devam etmeye başladı. Küçük yaşlarından itibaren müziğe karşı ilgili bulunduğunu söyleyen Damlagül Yıldız, müziği duygularının dışa vurumu ve kendi hayal dünyası olarak değerlendirdiğini söylemiş oldu. Bir öğretmeniyle sohbeti sonrasında piyanoya karşı ilgi duymaya başladığını özetleyen Yıldız, piyano çalarken rahatlık bulduğunu söylemiş oldu.

'MÜZİK KULAĞIMIN İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'Müziğin kimi vakit kendisini neşelendirdiğini kimi zamanda duygulandırıp, ağlattığını vurgulayan Yıldız, "Bağlama, piyano ve ney çalıyorum. Çok ufak yaşlardan itibaren müzikle uğraşıyorum. Müzikle rahatlık buluyorum. Ne vakit moralim bozulsa ve kendimi mutsuz hissetsem; derhal piyano başına oturup sevdiğim parçaları çalıyorum. Hüzünlü olduğumda bağlamamı alıp, türküleri çalıyorum. Duyduğum bir besteyi anında çalabiliyorum. Müzik kulağımın iyi bulunduğunu düşünüyorum. İleride iyi bir piyanist olmak istiyorum" dedi.Damlagül Yıldız'ın yetenekli ve hususi bir talebe bulunduğunu belirten Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Süleyman Çalışır, "6 Şubat'ta ülkemizde yaşanan depremden sonra okulumuza nakil olan Damla, şu an müzik sınıfında eğitimine devam ediyor. Kitapları, piyanosu, tableti hasar gören evlerinde kalmıştı. Bakanlık ile iletişime geçtik. Kızımız, kitaplarına kavuştu. Bizler de Şahinbey Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi ile iletişime geçtik. Damla'nın oradaki ney, bağlama ve piyano öğretmenleriyle her an irtibat kurabilecek durumdayız" diye konuştu.'DAMLA, BİZİM İÇİN ÖZEL BİR ÇOCUK'Damlagül Yıldız'ın bağlama öğretmeni Şener Yücedağ, adaptasyon sürecinin ardından derslere de yeni yeni başladıklarını söyledi. Yücedağ, "Damla'nın çok güzel yerlere geleceğine inanıyorum. Çünkü müzikalite ve duyum olarak harika bir kulağa sahip" dedi. Sınıf ve ney öğretmeni Mehmet Beyaztaş ise "Damla, bizim için hususi bir çocuk. Çünkü Aşık Veysel, Rodrigo, Kani Karaca benzer biçimde aslına bakarsak. Gönül gözü fazlasıyla iyi gören, özgür ruhlu bir öğrencimiz. Kendisiyle yeni tanıştık. Gaziantep'teki malum talihsiz vaka sebebiyle Balıkesir'de, okulumuzda eğitimine devam etmekte. Ney sazında ikinci yılı. Bu kısa zamanda için teknik olarak da bilimsel niteliği olan olarak da güzel bölgelere gelmiş bulunuyor" diye konuştu.

Piyano öğretmeni Arzu Akay Aka ise Damlagül'ün yeni okuluna kısa sürede uyarlama sağladığını söylemiş oldu. Damlagül'ün ailesiyle de yazışma halinde çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Aka, "'Sanat, engel tanımaz' diyerek müziğin birleştirici gücü ile çalışmalara devam edip, Damlagül'ün oldukça daha iyi bölgelere geleceğine inanıyorum" dedi.


"Görme engelli depremzede Damlagül'ün hayali piyanist olmak" haberi, 14 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Görme engelli depremzede Damlagül'ün hayali piyanist olmak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Görme engelli depremzede Damlagül'ün hayali piyanist olmak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:05 Türkiye'nin Kişi Başına Milli Geliri Geriledi: IMF Raporu
  2. 18:01 "Ateş Kuşları" Dizisi Heyecanla Beklenen Final Tarihini Açıkladı: İşte Detaylar!
  3. 17:58 Türk Silahlı Kuvvetleri Hakurk Bölgesinde 6 PKK Militanını Etkisiz Hale Getirdi
  4. 17:54 Salvador'da Dehşet Verici Cinayet: Kadının Parçalanmış Cesedi Bulundu
  5. 17:53 Tesla, hisse değerlerindeki düşüşü telafi etmek için fiyat indirimi yaptı!
  6. 17:53 Altın fiyatları düştü: Kilogram başına 2 milyon 450 bin lira!
  7. 17:53 Birçok sürücü trafik kurallarını ihlal ediyor ancak bu kuralın yüksek miktarda para cezası var!
  8. 17:51 Koç Holding, 20,4 milyar TL'lik temettü dağıtımına başladı! Hesaplarınızı gözden geçirin
  9. 17:46 Fırın Camını Doğal Yöntemle Parlatın: Kabartma Tozu ve Su İle Kolay Temizlik!
  10. 17:45 THY Euroleague Çeyrek Finali Heyecanı: Real Madrid ve Maccabi Tel-Aviv Seride Öne Geçti
  11. 17:41 İstanbul'da Et Fiyatları Yükselirken Tüketiciler Zorlanıyor
  12. 17:32 Tatlı Tutkunlarına Müjde: Prenses Lokumu Tarifiyle Lezzet Dolu Anlar!
  13. 17:31 Uraz Kaygılaroğlu'na Veda Şoku! Son Defa Ekranlarda Görünecek, Tarih Belli Oldu!
  14. 17:31 Uçan Araba Hayali Gerçek Oluyor! Boeing'den Dev Uçan Otomobil Projesi
  15. 17:31 Chery'den Muhteşem Kampanya! 3 Modele Özel Fiyat, Düşük Kredi ve Yakıt Çeki Hediyesi!
  16. 17:29 ABD Adalet Bakanlığı, Larry Nassar Taciz Davası İçin 138 Milyon Dolarlık Tazminat Anlaşması Yaptı
  17. 17:19 Beşiktaş'ta Oxlade-Chamberlain Şoku: Southampton'un 10 Milyon Euro'luk Teklifi!
  18. 17:08 ABD dolarında 34 yıl sonra bir ilk yaşadı!
  19. 16:59 Ünlü Yapımcı: Bruce Willis set çalışanlarına ekstra cebinden para verirdi!
  20. 16:55 İsrail Savunma Bakanı: Lübnan'da Hizbullah Komutanlarının Yarısı Öldürüldü
Gündem Haberleri