Gövdesi doktorun elinde başı annesinin rahminde kaldı!

Gövdesi doktorun elinde başı annesinin rahminde kaldı!

Gövdesi doktorun elinde başı annesinin rahmi... Ankara'da normal doğuma alınan Seda Erin’in bebeği ters geldi. Doktorların müdahalesi sırasında bebeğin kafası koptu. Bebeğin kafası anne rahminde, gövdesi ise doktorların elinde kaldı. Daha sonra ameliyatla anne rahminde kalan bebeğin kafası alındı.

Anne Erin doktorun doğum sırasında gereken dikkat ve özeni göstermediğini söyleyerek, "Başsız bebeğimi doktorun elinde görünce dehşete düştüm. İşkenceye dönüşen doğum sırasında tarifi imkânsız bedensel acı ve ruhsal ızdırap çektim” dedi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Ankara'da yaşayan Seda ve Özgür Erin çifti 2012’de evlendi. İlk bebeklerine hamile kalan Seda Erin, 28 Ekim 2014’te doğum yapmak için Sağlık Bakanlığı Ankara Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir gün sonra ağrılarının artması üzerine normal doğuma alındı. Ancak bebeği ters geldi. Doktorların müdahalesi sırasında bebeğin kafası koptu. Kafa anne karnında, gövde ise doktorların elinde kaldı. Anne rahminde kalan bebeğin kafası cerrahi müdahale ile alındı.

İHMAL VE KUSUR YOK

Erin çifti yaşanan olayların ardından hem hastane hem de doğuma giren doktor hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Ankara 10’uncu İdare Mahkemesi’ne de 350 bin lira manevi, 1000 lira ise maddi olmak üzere 351 bin liralık tazminat davası açtı. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun dava dosyasına gönderdiği savunmada, hastanenin ve doğuma katılan doktorun herhangi bir ihmalle kusurunun bulunmadığı belirterek, şöyle denildi: “Erken doğum olduğu için sezaryen ameliyatla doğumun, anne için muhtemel risklerini azaltacağı yönünden aile ile konuşularak normal doğum planlanmıştı. Bebek ters geldiği için başın takılma riski her zaman vardır. Bebek ölü doğduğunda takılan başın çıkarılması için yapılan manevralar ve müdahaleler tıbbi gereklilik ve ilkelere uygundur. Tıbbi tedavi ve müdahalelerde herhangi bir ihmal, hata ve kusur görülmemiştir. Yapılanlar ilme ve fenne uygundur. Yapılan müdahaleler hastanın tekrar gebe olmasına ve çocuk sahibi olmasına engel değildir. Erken doğumlarda bu tür durumların yaşanması sıkça karşılaşan bir durumdur.” Ankara 10’uncu İdare Mahkemesi, hastanenin savunması ve bilirkişi raporunu baz alarak Erin çiftinin tazminat talebini reddetti. Aile, mahkemenin kararına itiraz ederek dosyayı Danıştay 15’inci Daire Başkanlığı’na taşıdı. 5 yıldır hukuk mücadelesini verdiklerini belirten anne Erin, şunları söyledi: “Tüm deliller ortadayken mahkeme hastaneyi haklı buldu. Bebeğimin kafasının koparılmasında sanki suçlu benim. Dosyayı Danıştay’a temyize götürdük, oradan gelecek sonucu bekliyoruz.

PSİKOLOJİM BOZULDU

Yaşadıklarımdan sonra psikolojik tedavi görmeye başladım. Halen psikolojik destek alıyorum, depresyon hapları kullanıyorum. Burada hukuk mücadelesini vermemin nedeni sorumluların gerekli cezayı alması ve başka annelerin bu acıyı yaşamaması içindir. Cumhurbaşkanlığı’na da başvurdum, eğer sorumlular gereken cezayı alırsa ben de psikolojik olarak biraz rahatlamış olurum. Yaşadığım dehşet, o korkunç anlar hâlâ gözümün önünde gitmiyor.”

ÇIRPINIYORDU

Anne Seda Erin yaşadıklarını şöyle anlattı: “Doğum sırasında çocuğumun ilk önce ayakları geldi. Gövdesi vücudumdan çıkan çocuğun hareket eden bedenini gördüm. Doğum öncesi gerekli tetkikleri yapmayan görevli doktor, doğum sırasında gereken dikkat ve özeni göstermemiş, çocuğumu çıkartmaya çalışırken, çocuğumun başını gövdesinde ayırmıştır. Görevli doktorlar çocuğumu, doğum sırasında başını kopararak öldürmüştür. Başsız bebeğimi doktorun elinde görünce dehşete düştüm. İşkenceye dönüşen doğum sırasında tarifi imkânsız bedensel acı ve ruhsal ızdırap çektim.”

"Gövdesi doktorun elinde başı annesinin rahminde kaldı!" haberi, 17 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 17 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Gövdesi doktorun elinde başı annesinin rahminde kaldı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gövdesi doktorun elinde başı annesinin rahminde kaldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  2. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  3. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  4. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  5. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  6. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  7. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  8. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  9. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  10. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  11. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  12. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  13. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  14. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  15. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  16. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
  17. 03:40 Maaşlarda yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre emekli maaşı!
  18. 03:36 Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini davet etti
  19. 03:24 Fatih Portakal, AK Parti'de görevden alınacak isimleri açıkladı: Mehmet Şimşek detayı verdi!
  20. 03:24 Eğer telefonunuzda bu uygulamalar bulunuyorsa, derhal kaldırın: Bilgileri çalıyorlar!
3. Sayfa Haberleri