Göz göre göre ölüyorlar! Yunanistan’a geçmek isteyen 4 göçmen hayatını kaybetti

Göz göre göre ölüyorlar! Yunanistan’a geçmek isteyen 4 göçmen hayatını kaybetti

Göz göre göre ölüyorlar! Yunanistan’a geçmek... AKP'nin Avrupa ile girdiği mülteci pazarlığının ardından günlerdir sınır kapılarında bekleyen ve botlarla Yunanistan'a ulaşmaya çalışan göçmenlerden

AKP'nin Avrupa ile girdiği mülteci pazarlığının ardından günlerdir sınır kapılarında bekleyen ve botlarla Yunanistan'a ulaşmaya çalışan göçmenlerden acı haberler geliyor. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, Yunanistan'a geçmek isteyen dört göçmen hayatını kaybetti.

DW Türkçe'den Burcu Karakaş'ın haberine göre; Türkiye'nin perşembe gecesi Avrupa'ya geçmek isteyenleri engellemeyeceğini açıklamasından bu yana dört göçmen Yunanistan tarafına geçmeye çalışırken boğularak hayatını kaybetti.

DW Türkçe'ye konuşan Çanakkale Barosu'ndan avukat Burcu Özaydın Kahveci, pazar sabaha karşı yaklaşık 35 kişinin bulunduğu bir bottan dumanlar yükseldiğini, Sahil Güvenlik'in müdahalesiyle botun kıyıya çıkarıldığını ancak botta bulunan iki çocuk ve bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi. Özaydın Kahveci, "Ayvacık Jandarma Komutanlığı'ndan bir görevli ölüm olaylarını doğruladı ve botta iki çocuk ve bir kadın olmak üzere üç kişinin öldüğü bilgisini verdi" dedi.

48 GÖÇMENİ TAŞIYAN BOT ALABORA OLDU: 1 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Sivrice koyundan karşıya geçmek için bekleyen 19 yaşındaki Hamit adlı sığınmacı da jandarma yetkililerinin kendilerine denizde boğulanlar olduğunu aktardığını anlattı. DW Türkçe'nin konuştuğu Hamit, "Jandarma 'sabah denizde çocuklar ölmüş, siz gidemiyorsunuz' dedi" diye konuştu. Öte yandan, bu sabah saatlerinde 48 göçmeni taşıyan bir botun Midilli sahiline yakın bir noktada alabora olması sonucu bir göçmen çocuğun daha boğularak hayatını kaybettiği öğrenildi.

GÖÇMENLERİN NEREDE OLDUĞU BELLİ DEĞİL

Avukat Burcu Özaydın Kahveci, bottan kurtarılan diğer göçmenlerin nerede olduğu konusunda ise kendilerine bilgi verilmediğini söyledi. Ancak bu olay esnasında sahilde bekleyen diğer göçmenlerin bir minibüse zorla bindirilerek Edirne’ye gönderildiğini söyleyen avukat, "Bazı göçmenlerin araca binmek istemediğini ancak minibüstekilerin artık sahil geçişlerine izin verilmeyeceği ısrarıyla araca bindirildiğini öğrendik" dedi. Ayvacık halkı da Yunanistan'a geçmek için ilçeye gelenlerin Jandarma tarafından ayarlanan araçlara bindirilerek Edirne'ye gönderildiğini anlattı.

GERİ GÖNDERME MERKEZİNE DÖNEMİYORLAR

Avukatlara bilgi veren Jandarma yetkilileri ayrıca, yakalanan göçmenlerin geri gönderme merkezlerine gönderilmelerinin söz konusu olmadığını da aktardı. Avukat Özaydın, "Göç İdaresi Müdürlüğü Ayvacık Geri Gönderme Merkezi görevlileri merkezin tamamen boşaltıldığını ve bırakılan göçmenlerin Edirne'ye gittiği bilgisini verdi. Ancak gidişlerin Göç İdaresi tarafından değil, göçmenler tarafından organize edildiğini söylediler" diye konuştu.

Öte yandan Ayvacık'ın Sivrice koyundan Midilli Adası'na gitmeye çalışan göçmenlere aracılık eden göçmen kaçakçıları, burada göçmenlerin geçişini görüntülemek isteyen gazetecileri tehdit etti.

"Göz göre göre ölüyorlar! Yunanistan’a geçmek isteyen 4 göçmen hayatını kaybetti" haberi, 02 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Göz göre göre ölüyorlar! Yunanistan’a geçmek isteyen 4 göçmen hayatını kaybetti haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Göz göre göre ölüyorlar! Yunanistan’a geçmek isteyen 4 göçmen hayatını kaybetti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Haberleri