Göz Lazer Tedavi Tetkikleri – Dr. Berkant Bozdağ

Göz Lazer Tedavi Tetkikleri – Dr. Berkant Bozdağ

Göz Lazer Tedavi Tetkikleri – Dr. Berkant Bo... Teknolojinin gelişimi ile birlikte göz kusurlarının tedavisinde kullanılan notouch lazer, hızlı ve pratik bir işlem olması nedeni ile sıklıkla tercih edilir.

Notouch lazer tekniği, özel geliştirilmiş cihazlar aracılığı ile uzman hekimler tarafından gerçekleştirilir. Uygulanan işlem süresi oldukça kısa ve işlem sonrasında da hasta kısa süre içerisinde normal hayatına dönebilir.

 

No Touch Lazer Nedir?

Göz içerisinde meydana gelen kırılmaların giderilmesinde kullanılan notouch lazer tekniği, göze dokunulmadan uygulanan bir tedavi yöntemidir. İşlemin tamamlanması için hastanın ortalama 50 saniye odaklanması gereken ışığa bakması yeterlidir.

No Touch Tekniği Nasıl Uygulanır?
 

Kişilerde ince kornea veya dik kornea yüzeyi bulunması durumunda hekim tarafından no touch tekniği uygulanır. Bu işlemin uygun görülmesi takdirde öncelikle hasta hazırlanır. Hastanın işlem için hazır hale gelmesinin ardından göz içerisinde anestezik etki yaratacak olan damla damlatılır.

Ortalama 50 saniye sürecek olan bu işlem, her iki gözün aynı anda tedavi edilmesi imkânı da sunar. Ayrıca no touch işlemi daha önce ameliyat geçiren hastalar için de tercih edilebilir. Bu işlem için hastanın geçmiş zamanlarda lazer tedavisi görüp görmediği önem taşımaz. No touch tekniği ile hasta herhangi bir ağrı ya da acı hissetmez.

No Touch Lazer Yöntemi Hangi Hastalara Uygulanabilir?

No touch lazer ile tedavi tekniği uzak, yakın görme bozukluğu yaşayanlar ve astigmat hastalığı için uygundur. Bu anlamda gelişimini tamamlamış ve ciddi bir sağlık problemi bulunmayan 18 yaşına ulaşmış herkese yapılabilir. Hastaların daha önce ameliyat geçirmesi de işlem için engel olacak faktörler arasında yer almaz.

Akıllı Lensin Yararları Ve Avantajları Nelerdir?

Göz kusurlarının tedavisi için hem hastalar hem de hekimler tarafından tercih edilen akıllı lens, işlemin yapıldığı hastaya birçok avantajı da beraberinde getirir. Bu anlamda akıllı lens tekniğinin en önemli avantajlarından birtanesi, çok ince bir yapıya sahip olan kornealara dahi uygulanabilir olmasıdır.

Akıllı lenslerin hastalara takılma işleminde göze dokunulmadığı için özellikle temas hissinden çekinen hastalara uyum sağlar. Ayrıca yüksek astigmat riskini azaltır, diğer lazer işlemlerine göre komplikasyon oluşma riski daha azdır.

Göz İçi Akıllı Lens Kimlere Uygulanır?

Akıllı lens ileri yaşlara ortaya çıkan göz merceğinin bozulma durumlarında tercih edilir. Üç odaklı merceklere sahip olan akıllı lensler, katarakt ameliyatı geçiren hastalar, yakın, orta ve uzak mesafelerinde gözlük kullanmak istemeyenler için kullanılabilir. Ayrıca 40 yaşını geçmiş olan ve LASIK gibi operasyonların yapılması mümkün olmayan hastalarda da tercih edilebilir.
 

Akıllı Lens Fiyatları

Akıllı lenslerin acısız ve ağrısız bir işlem olmasının yanı sıra hastalara sağlamış oldukları birçok avantajından dolayı sıklıkla fiyatı araştırılan konular arasında yer alır. Akıllı lens fiyatları işlemi yapacak olan hekime ve işlemde kullanılacak olan lensin kalitesine göre değişiklik gösterir.

Katarakt Ameliyatı Belirtileri Nelerdir?

Katarakt ameliyatı olması gereken hastalarda zamanla bazı belirtiler ortaya çıkar. Bu anlamda katarakt ameliyatı için en belirgin belirtiler çift görme, görme mesafesinde kısalma, gece görüşünde bozulma veya görme kaybı, ışığa karşı aşırı hassasiyet, gözlük numaralarının sıklıkla değişmesi ve renklerde bulanıklaşma gibi sorunlar yaşanabilir.
 

Katarakt Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

Katarakt ameliyatı teknikleri arasında yapay mercek yoğun ilgi görmüş olsa da son yıllar da teknolojinin gelişimi ile birlikte tüm sağlık kurumlarında uygulanan lazer tedavisi de seçimler arasında yer alıyor. Bu anlamda tek odaklı, çift odaklı ve üç odaklı olan mercekler, hastanın görme bozukluk seviyesine ve göz yapısına uyun olarak hekim tarafından seçiliyor.
 

Katarakt Ameliyatı Öncesi Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Tıp dünyasında uygulanan tüm işlemlerde olduğu gibi katarakt ameliyatı öncesi ve sonrası da hastanın bilmesi gereken detaylar vardır. Katarakt ameliyatı öncesinde hasta ortalama 6 saat herhangi birşey yiyip içmemelidir. Hastanın cilt yüzeyinde makyaja dair kalıntılar olmamalı ve takılar da çıkarılmalıdır. İşlemin tamamlanması ile birlikte hekimin uygun gördüğü damlalar kullanılmalı ve göz bandı 1 gün sonra kaldırılmalıdır.

Katarakt Ameliyatı Fiyatları 2021

Katarakt ameliyatları devlet kurumlarında ücretsiz bir şekilde yapılmış olsa da özel sağlık kuruluşlarında belirli bir ücret karşılığında gerçekleştirilir. Katarakt ameliyatı ücret belirlenmesinde kurumun kullandığı cihaz ve teknik etkili olur.
 

 

"Göz Lazer Tedavi Tetkikleri – Dr. Berkant Bozdağ" haberi, 25 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 25 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Göz Lazer Tedavi Tetkikleri – Dr. Berkant Bozdağ haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Göz Lazer Tedavi Tetkikleri – Dr. Berkant Bozdağ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  2. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  3. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  4. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  5. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  6. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  7. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  8. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  9. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  10. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  11. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  12. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  13. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  14. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  15. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  16. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  17. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  18. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  19. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  20. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
Sağlık Haberleri