Gözaltına alınırken cinsel saldırıya maruz kalan Merve Demirel’in duruşmasında hakim salonu terk etti

Gözaltına alınırken cinsel saldırıya maruz kalan Merve Demirel’in duruşmasında hakim salonu terk etti

Gözaltına alınırken cinsel saldırıya maruz k... Ankara’da Yüksel Caddesi'ndeki eylem sırasında gözaltına alınan Merve Demirel'e cinsel saldırıda bulunan polis memurunun yargılandığı dava bugün görüldü.

Ankara’da Yüksel Caddesi'ndeki eylem sırasında gözaltına alınan Merve Demirel'e cinsel saldırıda bulunan polis memurunun yargılandığı dava bugün görüldü. Merve Demirel ve avukatlarının hazır bulunduğu, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da takip ettiği duruşma gergin bir ortamda geçti.

"Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle basit cinsel saldırı" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık polis Sezgin S. ve avukatları duruşmaya katılmadı. Sezgin S.’nin mazeret bildirmesi nedeniyle ifade alımının 4 Kasım’da ara duruşma yapıldığı ortaya çıkarken, Merve Demirel’in avukatlarına ise haber verilmediği öğrenildi.

Duruşma salonunda çok sayıda sivil polis yer alırken, bazı polislerin silahla salona girmesi tepkiye neden oldu. İzleyicilerin itirazları üzerine silahlı polisler dışarı çıktı. Ancak hâkim, sadece adliye görevlisi iki polisin güvenlik amaçlı duruşmada hazır bulunduğunu tutanak altına aldı.

HAKİM SALONU TERK ETTİ

Duruşmanın başında hâkim, vekâleti olmayan avukatların duruşma salonunu terk etmesini istedi. Avukatlar itiraz edince kendisi salonu terk etti. Hâkim Ali Yüksel’in birkaç dakika sonra tekrar gelmesiyle başlayan duruşma, sonuna kadar gergin bir şekilde sürdü. Vekâleti olmayan avukatlara cübbelerini çıkarttıran hâkim, avukatlara ancak izleyici olabileceklerini söyledi.

Merve Demirel’in avukatı Mehmet Refik Atalay, kendilerine haber verilmeden ara duruşma yapılmasına tepki gösterdi. Sanığı sorgulamalarının engellendiğini belirten Atalay, salondaki silahlı polislerin müvekkili üzerinde baskı yarattığını da söyledi. Aynı zamanda yetki belgesi vereceklerini söylemelerine rağmen avukatların çıkarılmak istendiğini hatırlatan avukat Atalay, tüm bu nedenlerle reddi hâkim talebinde bulundu. Hâkim Ali Yüksel talebi reddetti. Aynı zamanda Çağdaş Hukukçular Derneği ve Ankara Barosu’nun müdahillik talepleri de kabul edilmedi.

Merve Demirel, sanık duruşmada olmadığı için ifade vermeyi reddederken, hâkim Ali Yüksel ara kararını açıkladı.

Sanığın sorgusu yapıldığı için yeniden sorgulanması talebini reddeden hâkim, soruşturma aşamasında dinlenen polis memuru Uğur K.’nin tanık olarak dinlenmesine ve reddi hâkim talebinin reddedilmesi kararının incelenmek üzere Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Sakarya Caddesi’nde 16 Şubat 2016 tarihinde TAYAD üyelerinin tutuklu ÇHD’li avukatların serbest bırakılması talebiyle yaptığı eylemde gözaltına alınan Merve Demirel polis tacisine uğramıştı. Tacizi gerçekleştiren polis Emniyet tarafından aklanmıştı. Emniyet, polisin eylemi için ‘spontane hareket’ dedi, disiplin cezası vermedi. Görüntüler için ise ‘teşkilatı karalama amaçlı’ yorumunu yapmıştı.

"Gözaltına alınırken cinsel saldırıya maruz kalan Merve Demirel’in duruşmasında hakim salonu terk e." haberi, 08 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Gözaltına alınırken cinsel saldırıya maruz kalan Merve Demirel’in duruşmasında hakim salonu terk e.. haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gözaltına alınırken cinsel saldırıya maruz kalan Merve Demirel’in duruşmasında hakim salonu terk e.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  2. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  3. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  4. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  5. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  6. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  7. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  8. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  9. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  10. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  11. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  12. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  13. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  14. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  15. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  16. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  17. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  18. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  19. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  20. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
Politika Haberleri