Göztepe yeni stadını Beşiktaş maçıyla açacak

Göztepe yeni stadını Beşiktaş maçıyla açacak

Göztepe yeni stadını Beşiktaş maçıyla açacak Göztepe'de kulüp başkanı Mehmet Sepil, yapımı devam eden 30 bin kapasiteli yeni statları olan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi

Göztepe'de kulüp başkanı Mehmet Sepil, yapımı devam eden 30 bin kapasiteli yeni statları olan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, Süper Lig'in 18. haftasındaki Beşiktaş maçıyla kapılarını açacak.

Mehmet Sepil, 30 bin 35 kişilik kapasiteli Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin çatısındaki yürüyüş yolunda, yaptığı açıklamada, Türkiye'de son dönemde birçok stadın yapıldığını, bu statların, maç günü dışında fazla kulanılmadığını ifade etti.

Yeni statlarında, stat çevresinde de bir çok yer yapmayı planladıklarını aktaran Sepil, şunları kaydetti:

"Şu an iş bitiyor. Burası İzmirlilerin buluşma noktası olacak. Sadece stadı açacağız. Bu tesisin bitimi 1 yıl daha alır. Bütün müzeleriyle, dükkanlarımızla, çocuklarla ilgili merkezlerimizle, sağlık konusundaki tesislerle burası İzmirlilerin buluşma noktası olacak. "

"Bu gördüğünüz çatıda güzel havada binlerce kişi yürüyecek. Tesisin tamamı halkın kullanımına açık olacak. İlk maçımız ocak ayının son haftasındaki Beşiktaş maçıyla. Stadı o gün açmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız o yönde."

"BURADA İDMAN YAPMAYA BAŞLAYALIM"

"Göztepe, büyüyerek geliyor" diyen kulüp başkanı Sepil, yeni stat için kombine bilet satışındaki gördükleri ilginin beklediklerinin ötesinde olduğunu dile getirdi. Sepil, "Doğu ve batı tribünlerinin hemen hemen tamamı kombinelere gidiyor. Orada maç günü için fazla bilet kalmayacak. Yakında kale arkası satışlarına başlayacağız. Statta kombine olmadan maç günü satacağımız bilet sayısı oldukça az olacak" ifadelerini kullandı.

İlk etapta bir kale arkası tribününün koltuksuz olacağını belirten Sepil, "Seyir zevkinin, maçın ambiyansının ne kadar değiştiğini hep beraber göreceğiz. Bizim dışımızda bir çok kulüp de müracatlarda bulundu" diye konuştu.

Sepil, hibrit çimin çakılmasının 9 Aralık'ta başlayacağını, bunun 20 Aralık'ta bitmesinin planlandığını belirterek, "Takıma da 'Yakında burada idman yapmaya başlayın' dedim. Oyuncular çok heyecanlı. Buranın Göztepe'ye neler katacağının farkındalar. Yüzüncü yılımızı doldurmadan hayalimizi gerçekleştirdik" şeklinde görüşlerini aktardı.

"STATTAN SONRA HEDEFİ YÜKSELTECEĞİZ"

Futbol takımının sezona puan olarak kötü başladığını kaydeden Sepil, "Bu statta her zaman Avrupa'yı kovalayacak bir Göztepe olacak. Önümüzdeki sezon bu olur mu? Olmasını çok istiyordum ama sezona istediğimiz gibi başlayamadık. Vitesi yükselttik. Bakalım bu bizi nereye taşıyacak? Göreceğiz ama bundan sonra eskisi gibi mütevazı olmaın bir anlamı yok. Stattan sonra hedefi yükselteceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Sepil, taraftarların ara transfer döneminde "stat hediyesi" beklediğinin hatırlatılması üzerine ise "Bakıyoruz. Şu an son birkaç gündür oldukça yoğun bakıyoruz. Burada daha iddialı bir Göztepe oluşturmaya çalışacağız ama onu oluşturmaya çalışırken acele edip çok hata da yapmamamız gerekiyor. Geçmişte yeterli hatayı yaptık. Dolayısıyla aceleyle yapmayacağız bunu. Geç olsun, bizim olsun, güzel olsun. Tabii ki devre arasında duruma bakıp en iyi şekilde değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Skor haberine göre; Göztepe'nin yeni stadı birçok özelliğiyle Türkiye'de eşsiz durumda. Ocak 2014'teki ilk ihalenin iptal olmasına yol açan tüm yasal engeller aşıldıktan sonra ihalesi 14 Haziran 2017'de yapılıp temeli o dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından 9 Eylül 2017'de atılan stat, kısa süre içinde yükseldi.

TOKİ'nin dev yatırımıyla 218 milyon 900 bin TL'ye mal olan 25 bin kapasiteli stat, Süper Lig'in ikinci yarısında 24-26 Ocak haftasında Beşiktaş'la oynanacak devrenin ilk iç saha maçında açılacak.

Çatısı ve tribünleri tamamlanan, skorboardları takılıp çimlendirilen statta; koltuk montajları, elektrik aksamları, çatı ve çevredeki peyzaj çalışmaları yapılıyor. Tesise elektronik bilet sistemleri takılacak.

2 ay içinde maç oynamaya hazır hale gelecek stadın bitişiğindeki ticari alanları ise daha sonra tamamlanacak. Maç oynanmayan günlerde de 7 gün, 24 saat yaşayacak restoranları, ticari alanları, otoparkı, locaları, taraftar meydanı bulunan stadın çatısındaki halka açık yürüyüş yolu Avrupa'da ilk olacak.

"Göztepe yeni stadını Beşiktaş maçıyla açacak" haberi, 05 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Göztepe yeni stadını Beşiktaş maçıyla açacak haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Göztepe yeni stadını Beşiktaş maçıyla açacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  2. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  3. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  4. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  5. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  6. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  7. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  8. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  9. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  10. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  11. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  12. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  13. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  14. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  15. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  16. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  17. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  18. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  19. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  20. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
Spor Haberleri