Gözyaşları içinde yardım isteyen Menice, babasına kavuştu

Gözyaşları içinde yardım isteyen Menice, babasına kavuştu

Gözyaşları içinde yardım isteyen Menice, bab... Avrupa'ya geçmek için ailesiyle geldiği Edirne'de, Yunanistan sınırını geçtiği esnada ailesinden ayrılıp kaybolan ve başka bir sığınmacı grupla tekrar Türkiye'ye dönen 12 yaşındaki Afgan uyruklu Menice Arapzade, babası Seyit...

Avrupa'ya geçmek için ailesiyle geldiği Edirne'de, Yunanistan sınırını geçtiği esnada ailesinden ayrılıp kaybolan ve başka bir sığınmacı grupla tekrar Türkiye'ye dönen 12 yaşındaki Afgan uyruklu Menice Arapzade, babası Seyit Arapzade'ye kavuştu.

Edirne'den anne- babası ve 2 kardeşiyle geçtiği Yunanistan'da güvenlik güçlerince yakalanan Afgan Menice Arapzade (10), ailesinden ayrılarak bir grup göçmenle Türkiye'ye geri gönderildi. Küçük kızını arayan baba Seyid Arapzade, Edirne'ye gelip Pazarkule Sınır Kapısı bölgesinde Menice ile buluştu. Afgan aile, Konya Ereğli'ye gitti.

Avrupa'ya gitme hayali kuran Afgan Arapzade ailesi, bir grup göçmenle Edirne'deki Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçti. Ancak 3'ü çocuk 5 kişilik aile, Yunanistan'da güvenlik güçlerine yakalandı. Arapzade ailesinden anne- baba ve 2 çocuğu araca bindirilirken, ailenin 10 yaşındaki kızları Menice de başka göçmenlerin bulunduğu araca bindirildi. Bu sırada ailesiyle bağlantısı kopan Menice, beraberinde olduğu göçmenlerle Türkiye'ye geri gönderildi.

Ailesini kaybeden Menice, yaşadıklarını gözyaşlarıyla yardım istedi. Anne- babası ile kardeşlerinin hayatlarından endişe ettiğini söyleyen Menice Arapzede, "Ailemi çok özlüyorum. Burada herkesin ailesi var, benim yok. Biz onlara ne yaptık? Neden ailemle beni ayırdılar? Annemi, babamı, kardeşlerimi bulmak istiyorum. Okumak, eğitimimi tamamlamak istiyorum. Yunan polisi, cep telefonu ve paralarımız ile eşyalarımızı aldı. Yunan polisi çok kötü davrandı, herkesi dövüyorlar" dedi.

KIZINI İSTANBUL OTOGARI'NDA BİLE ARAMIŞ

Menice'nin ailesinin kaybettiğini DHA'nın duyurmasının ardından Edirne Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, harekete geçti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün de devreye girmesiyle Menice'yi arama çalışmaları genişletildi.

Haberin duyulmasının ardından küçük kızını arayan babası Seyid Arapzade, Edirne'ye gelerek Afgan gruplara ulaştı. Yaptığı görüşmelerde kızının Pazarkule Sınır Kapısı bölgesinde olduğunu öğrenen baba Arapzade, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ile birlikte Menice'yle bulaşacağı alana gitti. Burada bir süre bekleyen baba Arapzade ile Menice kavuşurken birbirine sarıldıklarında duygusal anlar yaşandı.

Seyid Arapzade, kızını Yunanistan'da kaybetmesinin ardından İstanbul Otogarı'na dahi gidip 5 gün aradığını söyledi. Arapzade, "Yunanistan'a geçtikten sonra bizi Yunan polisi yakalayıp farklı araçlarla Türkiye'ye gönderdi. Kızımı çok aradım, sonunda buldum, çok mutluyum. Kızımı çok özledim. Ben Konya Ereğli'de kalıyorum. Menice'nın kardeşleri, annesi de orada, kızımı bekliyorlar. Hepinize teşekkür ederim" diye konuştu.

'BİR AN ÖNCE ANNEME SARILMAK İSTİYORUM'

Menice Arapzade ise babasına kavuşmasının mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Şimdi babama kavuştum, çok mutluyum. Çok üzüldüm, çok aradım; ama sonunda babama kavuştum. Şimdi sıra annem ve kardeşlerime kavuşmak. Bir an önce anneme sarılmak istiyorum" dedi.

Buluşmanın ardından araca binen baba-kız alandan ayrıldı.

Afganistanlı Menice Arapzade, Edirne'de kavuştuğu babası ile hasret giderdi. Küçük kız, "Babama kavuştuğum için kendimi çok iyi hissediyorum. Ailem yanımda olmadığı zaman kendimi çok kötü hissediyordum. Babam yanımda çok mutluyum. Ailem yanımda olmadığı zaman çok korktum ama anne babama kavuşacağıma inanıyordum. Babamı buldum, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine çok teşekkür ederim. Yunanistan'da olsaydım böyle bir şey yapmazlardı. Her çocuğa vuruyorlardı, annelerine vuruyorlardı. Ben annemi çok özledim hemen anneme gitmek istiyorum" dedi.

Türkiye'de okuyup Türkçe öğretmeni olmak istediğini söyleyen Menice, "Ben artık Yunanistan'a gitmek istemiyorum çünkü bize çok kötü davranıyorlar. Sınır kapılarını açıp bizi Avrupa'ya da göndermediler" diye konuştu.

SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Baba Seyid Arapzade de kızına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söylerken gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Arapzade, "Ben kızımı çok aradım ama sonunda buldum. Eşim ve 3 çocuğum Konya'nın Ereğli ilçesinde kalıyoruz. Yunanistan'a geçtiğimizde bize çok kötü davrandılar. Kızımı orada kaybettim ama Türkiye'de buldum. Bundan sonra Türkiye'de yaşamak istiyoruz" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürü Bilgin Özbaş, Menice Arapzade'ye el yapımı bez bebek hediye etti. Özbaş, "Kızımız Menice'yi çok aradık ama sonunda bulduk. Afgan Arapzade Ailesi'nin Türkiye'de geçici oturma izni var. Edirne Valisi Ekrem Canalp'ın talimatları doğrultusunda ihtiyaçlarını karşılayarak, Konya'ya göndereceğiz" dedi.

Menice, babası ile birlikte Konya'da olan annesi ile kardeşlerinin yanına gidecek.

"Gözyaşları içinde yardım isteyen Menice, babasına kavuştu" haberi, 05 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Gözyaşları içinde yardım isteyen Menice, babasına kavuştu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gözyaşları içinde yardım isteyen Menice, babasına kavuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  2. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  3. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  4. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  5. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  6. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  7. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  8. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  9. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  10. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  11. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  12. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  13. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  14. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  15. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  16. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  17. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  18. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  19. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  20. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
Haberleri