Grup Gündoğarken’in şarkısına sansür!

Grup Gündoğarken’in şarkısına sansür!

Grup Gündoğarken’in şarkısına sansür! Grup Gündoğarken'in ‘Nereden Nereye’ şarkısı netd tarafından sansürlendi. Şarkı, şirketin hesabından yayınlanmadı.Grup Gündoğarken’in Nereden Nereye isimli şarkısı YouTube’un Türkçe şarkıların kliplerini izleyicilerle...

Grup Gündoğarken'in ‘Nereden Nereye’ şarkısı netd tarafından sansürlendi. Şarkı, şirketin hesabından yayınlanmadı.

Grup Gündoğarken’in Nereden Nereye isimli şarkısı YouTube’un Türkçe şarkıların kliplerini izleyicilerle buluşturan kanalı netd tarafından yayınlanmadı. Gündoğarken’in kurucusu Burhan Şeşen, bu karara tepki göstererek, “En çok üzüldüğüm hikaye kendi kendine sansür uygulamak. ‘Ya bir şey derlerse’ diye düşünüyorlar. O zaman nasıl üretim yapılacak? Bu bize yapılıyorsa, alternatif, muhalif bir şey yapmak isteyenler sesini nasıl duyuracaklar?” dedi.

Sözcü’den Sercan Meriç’in haberine göre, Gündoğarken, iki yıldır sürdürdüğü politik gösterisinde jenerik şarkısı olarak ‘Nereden Nereye’i seslendiriyordu. Grup, bu şarkıya bir klip çekti. Gökhan Şeşen, Burhan Şeşen ve Enver Aysever’in sözlerini kaleme aldığı şarkının klibinde Levent Kırca, Ferhan Şensoy, Adile Naşit, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Tarık Akan, Kemal Sunal, Zeki Müren, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Tansu Çiller, Necmettin Erbakan ve Uğur Mumcu gibi isimler görülüyor.

ŞİRKET ŞARKIYI YAYINLAMADI

Gündoğarken, bu şarkısında “Nereden nereye geldik biz / Nereden nereye gidiyoruz” diye soruyor. Politik bir mesaj taşıyan şarkı, geçmiş günlere atıfta bulunurken, bugün yaşanılanlara da tepki gösteriyor. Şarkı anlaşmalı müzik yapım firmalarından çıkan şarkıların kliplerinin yayınlandığı ve YouTube’daki en büyük Türkçe klip kanalı netd tarafından yayınlanmadı. Gündoğarken’in kurucusu Burhan Şeşen, bu sansüre tepki gösterdi. Şeşen, şunları söyledi:

“Şarkıda ülkenin nereden nereye geldiğini anlatıyoruz. İnsanı gülümseten bir klip olmasına çabaladık. Kutuplaşmadan hepimiz daraldık. Klipte Necmettin Erbakan, Tansu Çiller gibi isimler var. Eğlenceli bir klip oldu. Hakaret yok, iktidarla ilgili hiçbir görsel yok. Tamamen 80’li yıllardan bu yana geldiği durumu gösterdik. İnsanların kaybettikleri değerlere yer verdik. Zaten bizde öyle sert söylemler yok. Anlatmak istediğimizi dolaylı anlatmak istiyoruz.

netd, bu klibi yayınlamadı. En çok üzüldüğüm hikaye kendi kendine sansür uygulamak. ‘Ya bir şey derlerse’ diye düşünüyorlar. O zaman nasıl üretim yapılacak? Kaldı ki bu kanal sosyal medyada… Herhangi bir TV’de gösterilmiyor. Bu bize yapılıyorsa, alternatif, muhalif bir şey yapmak isteyenler sesini nasıl duyuracaklar?”

Gündoğarken, netd’nin bu klibi yayınlamaması üzerine kendi kanallarından izleyicilerin beğenisine sundu.

NETD’DEN YANIT

Platformun Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama Direktörü Yıldız Ertan, iddialarla ilgili cevabında, “Bu görüntüler için hak sahibi kurumlardan ve kişilerden bu klipte yer almak konusunda muvafakatnamelerinin alınması gerekmektedir. Aksi durumda yayıncı olarak bizim için de hukuki sorumluluk doğmaktadır. Bu eser için bu muvafakatnameler eserin sahibi şirket tarafından şirketimize iletilmemiştir” dedi.

"Grup Gündoğarken’in şarkısına sansür!" haberi, 18 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Grup Gündoğarken’in şarkısına sansür! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Grup Gündoğarken’in şarkısına sansür! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Yaşam Haberleri