Gülbin Tosun Mansur Yavaş paylaşımı sonrası NOW TV'de zorunlu izne çıkarıldı!

Gülbin Tosun Mansur Yavaş paylaşımı sonrası NOW TV'de zorunlu izne çıkarıldı!

Gülbin Tosun Mansur Yavaş paylaşımı sonrası ... NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Tosun, geçen günlerde X (Twitter) hesabından Mansur Yavaş’ı etiketleyerek,“Başkan siz ‘sokakta köpek olmaz biz bakarız’ derken hapsettiğiniz ve önlerinde suyu bile olmayan canlıları mı kastetmiştiniz! Ne diyeyim bir bardak suya muhtaç olun o zaman!!!” diye yazmıştı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Avrupa'daki ülkelerde sokaklarda hayvan bulunmamasını örnek göstererek yaptığı açıklamalara NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gülbin Tosun'dan tepki geldi. Gülbin Tosun, kişisel sosyal medya hesabında bu duruma yönelik bir paylaşımda bulundu. Ancak bu paylaşımının ardından kanal yönetimi tarafından mecburi izne çıkarıldı.

NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Tosun, geçen günlerde X (Twitter) hesabından Mansur Yavaş’ı etiketleyerek, "Başkan siz ‘sokakta köpek olmaz biz bakarız’ derken hapsettiğiniz ve önlerinde suyu bile olmayan canlıları mı kastetmiştiniz! Ne diyeyim bir bardak suya muhtaç olun o zaman!!!" diye yazmıştı.

Tosun peşinden yaptığı paylaşımda, "Vay be ülkenin geldiği hale bak! Konuşan ya içeri alınıyor ya da işinden ediliyor! Muhteşem! Havai fişekleri sonraya saklayın!" sözlerini kaydetmişti.

Gülbin Tosun’un kanalı tarafınca mecburi izne çıkarıldığı ortaya çıktı. Sosyal medya hesabından sık sık tartışmalı Sokak Hayvanları Yasası’nın geri çekilmesi için çağrılarda bulunan Tosun, kanal yönetiminin hakkında verdiği kararla ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:

"Destek mesajlarınız için çok fakat çok teşekkür ederim. Çok değerlisiniz. İyi ki varsınız can dostları. Ben mecburi izne çıkarıldım. Henüz çıkışım verilmedi. Sadece bilginize. Hayvan haklarından #1adımgeriyok"

Sokak hayvanlarına ilişkin yeni yasada hangi düzenlemeler yer alıyor?

Sokak hayvanlarına dair yeni düzenlemeleri içeren "160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi," TBMM Genel Kurulu'nda 28 saat süren görüşmelerin ardından 30 Temmuz'da kabul edildi. 1 Ağustos'ta yürürlüğe giren bu düzenleme, kamuoyunda "ötanazi" tartışmalarına yol açtı.

Teklifin önemli maddeleri arasında, Hayvanları Koruma Kanunu'na "insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla" ifadesinin eklenmesi bulunuyor. Ayrıca, sahipsiz hayvanların sahipli hayvan statüsüne alınabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanına kaydedilmesi zorunlu hale getirildi.

"Yakala-kısırlaştır-sal" yöntemi kaldırılarak, barınak tanımı değiştirildi. Barınaklar, "Bakanlıktan izin almak suretiyle kurulan ve hayvanların sahiplendirilinceye kadar barındırıldığı ve rehabilite edildiği tesisler" olarak tanımlandı. Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar barınaklara toplanacak ve burada rehabilite edilecek.

Kanun'daki "Evcil hayvanlar, türüne özgü hayat şartları içinde yaşama özgürlüğüne sahiptir" ifadesi yürürlükten kaldırıldı. Yerel yönetimler, gönüllü kuruluşlarla iş birliği yaparak, sahipsiz hayvanların bakımlarını üstlenecek ve hayvan barınakları kuracak.

Veteriner Hizmetleri Kanunu'na göre, barınaklara alınan köpeklerden, insan ve hayvan sağlığı için tehlike oluşturanlar ötenazi uygulamasına tabi tutulabilecek. Belediyeler, sahipsiz köpeklerle ilgili iş ve işlemlerini Avrupa Sözleşmesi'ne uygun yürütme yetkisine sahip olacak.

Ayrıca, hayvanlara yönelik kötü muamele edenlerin hayvan bulundurma hakkı elinden alınacak ve sahiplendirme niteliğindeki hayvanlar bakımevinde barındırılacak. Sahipli hayvanların terk edilmesi durumunda, 2 bin ila 60 bin lira arasında idari para cezası uygulanacak.

Belediyeler, 31 Aralık 2028'e kadar gerekli barınakları kurmakla yükümlü olacak ve bu süreçte belli bir bütçe ayıracak. Hayvan sahipleri, hayvanlarını en geç 31 Aralık 2025'e kadar dijital kimliklendirme yöntemleriyle kayıt altına aldıracak.

Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, 2004-2023 yılları arasında 2.5 milyon hayvanın kısırlaştırıldığını, 2.8 milyon hayvanın aşılandığını ve 533 bin hayvanın sahiplendirildiğini açıkladı. Türkiye'de 105 bin kapasiteli 322 barınak bulunduğu belirtildi. Barınak yapım sürecinin 31 Aralık 2028'e kadar tamamlanması hedefleniyor.

"Gülbin Tosun Mansur Yavaş paylaşımı sonrası NOW TV'de zorunlu izne çıkarıldı!" haberi, 27 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gülbin Tosun Mansur Yavaş paylaşımı sonrası NOW TV'de zorunlu izne çıkarıldı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gülbin Tosun Mansur Yavaş paylaşımı sonrası NOW TV'de zorunlu izne çıkarıldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 13 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:13 DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu’ndan Hükümete Eleştiri: 'Enflasyonun Suçlusu Ücretler Değil!'
  2. 21:07 Galatasaray, Roland Sallai İçin Lisans Çıkardı! Yıldız Oyuncu Yolda!
  3. 21:00 Apple Watch Series 9 ve 10’da Uyku Apnesi Tespit Özelliği Geliyor! Detaylar Burada!
  4. 20:57 Milyonlarca yatırımcı zararda! Borsa'da haftanın karnesi düşüş gösteriyor
  5. 20:52 Britney Spears’ın Oğluna Ödediği Nafaka Sona Eriyor! Jayden James Mezun Oluyor!
  6. 20:49 Antalya’da Kan Donduran Olay: Boşanma Sürecindeki Eşini Öldüren Zanlı Cezaevine Gönderildi!
  7. 20:47 Unutkanlığa Son! Zerdeçal İle Zihinsel Performansınızı Artırın
  8. 20:39 Reyting Savaşı Başlıyor! ‘Yalı Çapkını’ ve ‘Kızılcık Şerbeti’ Karşı Karşıya!
  9. 20:34 Evde Küf Sorununu Çözmenin 5 Doğal Yolu!
  10. 20:30 Beşiktaş’tan Amartey Açıklaması: Sözleşme Feshedildi!
  11. 20:21 Candan Kardeşler Mahkemede Karşı Karşıya! Nihal: "Bir Daha Gelmeyeceğim!"
  12. 20:13 Adli Tıp Uzmanı: 'Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ölümü Sekme Değil, Doğrudan Hedef!'
  13. 20:07 Bakan Işıkhan: 'Gazze'deki Zulme En Güçlü Sesi Cumhurbaşkanımız Çıkardı!'
  14. 20:03 Şahan Gökbakar'ın Kaçak Villası Mühürlendi! Yıkım Kararı Ne Zaman Uygulanacak?
  15. 19:39 Şahan Gökbakar’ın Marmaris'teki Villası Kaçak Yapı Nedeniyle Mühürlendi
  16. 19:34 Galatasaray’ın Eski Yöneticisi Erden Timur’dan Açıklama: 'Geri Dönüş İddiaları Asılsız
  17. 19:31 Ankara'da Bozuk Süt ve Peynir Üreten İşletmeye Büyük Ceza ve Mühürleme
  18. 19:22 Avcılar Sahilinde Kıyıya Vuran Ceset: Ufuk Avşar'ın Ölüm Nedeni Merak Ediliyor
  19. 19:16 Manisa’da Okul Müdürüne Silahlı Saldırı: Saldırganın Silahı Tutukluk Yaptı
  20. 19:09 BIST 100 Endeksi Yüzde 1,73 Değer Kazandı: Günün Öne Çıkan Sektörleri ve Piyasaların Beklentileri!
Gündem Haberleri