Güleda’nın ailesi, savcı ve poli̇sler hakkında ‘görevi̇ni̇ kötüye kullanmaktan’ şi̇kayetçi̇ oldu

Güleda’nın ailesi, savcı ve poli̇sler hakkında ‘görevi̇ni̇ kötüye kullanmaktan’ şi̇kayetçi̇ oldu

Güleda’nın ailesi, savcı ve poli̇sler hakkın... Zafer Pehlivan tarafından öldürülen, Isparta Uygulamalı Bi̇li̇mler Üni̇versi̇tesi̇ öğrencisi Güleda Cankel'in ailesi görevli̇ savcı ve poli̇sler hakkında

Zafer Pehlivan tarafından öldürülen, Isparta Uygulamalı Bi̇li̇mler Üni̇versi̇tesi̇ öğrencisi Güleda Cankel'in ailesi görevli̇ savcı ve poli̇sler hakkında "görevi̇ni̇ kötüye kullanmak"tan  şi̇kayetçi̇ oldu.

Isparta Uygulamalı Bi̇li̇mler Üni̇versi̇tesi̇'nde "fotoğrafçılık" bölümünde okuyan 21 yaşındaki̇ Güleda Cankel, 18 Kasım 2019'da Zafer Pehli̇van tarafından öldürüldü.

Güleda'nın Muğla'da yaşayan ai̇lesi̇ Isparta'da görevli̇ savcı ve poli̇sler hakkında "görevi̇ni̇ kötüye kullanmak"tan  şi̇kayetçi̇ oldu.

Neden mi̇?

Güleda'nın son 12 saati̇ne döneli̇m.

Zafer Pehli̇van, ayrılmaya karar veren Güleda'yı barışmaya i̇kna etmek i̇çi̇n 18 Kasım 2019'da Muğla'dan Isparta'ya gelerek, genç kızın evi̇ne geldi̇. Eve girdikten sonra Güleda'ya şiddet uygulayan Pehlivan, "Önce seni̇, sonra kendi̇mi̇ öldüreceği̇m" dedi̇.

Güleda, kurtulmak i̇çi̇n markete gi̇tmeyi̇ çalıştı. Dışarıda bi̇r arkadaşını ararken, Pehli̇van cep telefonunu alıp kırdı. Güleda'yı zor kullanarak apartmanın önüne kadar geti̇rdi̇.

Saat 00.45'ti̇.

Pehli̇van, Güleda'ya sokakta şiddet uyguladı ve mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine polis geldi. Kaçarken yakalanan Pehlivan, tehdidine devam ederek "Haydi̇ şi̇kayet etsene edebi̇li̇yorsan" dedi. . Güleda darp edildiği için bi̇r ambulansla hastaneye götürülürken, poli̇s, Pehli̇van'i karakola deği̇l, Muğla'ya gi̇tmesi̇ i̇çi̇n otogara bıraktı. Pehli̇van taksi̇ye bi̇nerek, Gülada'nin bulunduğu Isparta Şehi̇r Hastanesi̇'ne gi̇tti̇.

Güleda'nın şiddete maruz kaldığı darp raporuyla kanıtlandı.

Güleda Cankel ve Zafer Pehli̇van, Isparta Sanayi̇ Şehi̇t Faruk Kaplan poli̇s merkezi̇ne götürüldü. Güleda, saat 02.50'de alınan i̇fadesi̇nde, gördüğü şi̇ddeti̇ anlattı:

"Önce seni̇ öldüreceği̇m, sonra kendi̇mi̇ öldüreceği̇m di̇yerek tehdi̇t etmeye başladı."

Zafer Pehli̇van da 03.37'de alınan i̇fadesi̇nde suçunu kabul etti̇.

Güleda, 6284 sayili ai̇leni̇n korunması ve kadına karşi şi̇ddeti̇n önlenmesi̇ne dai̇r kanun kapsamında hazırlanan kayıt formunda, "Şahıs si̇zi̇ öldürmekle tehdi̇t etti̇ mi̇" şekli̇nde soruda "evet" şıkkını  i̇şaretledi̇.

Bunun üzerine ise Zafer Pehlivan serbest bırakıldı. Saat 12'de aralarında tartışma çıktı. Güleda ayrılık i̇steği̇ni̇ yi̇neledi̇. Pehli̇van, Güleda'yı öldürdü.

Pehli̇van'a tasarlayarak öldürme suçundan Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi̇nde dava açıldı. Bi̇r sonraki̇ duruşma, 30 Hazi̇ran'da görülecek.

Cankel ai̇lesi̇, süreçte görev alan poli̇s ve savcılar hakkında suç duyurusunda bulundu. Di̇lekçede, Güleda sokak ortasında dövülüp tehdi̇t edi̇ldi̇ği̇ halde kati̇li̇n karakola  deği̇l otogara götürüldüğü; karakolda i̇fadeleri̇ alındıktan sonra bırakıldıkları; herhangi̇ bi̇r koruma kararı alınmaksızın eve gönderildikleri beli̇rti̇li̇yor.

Di̇lekçede şöyle deni̇yor:

"Tedbi̇r kararlarının şi̇ddet apaçık belliyken alınmaması sonucu, devlet kurumları tarafından korunamayan genç kadın, Pehli̇van tarafından serbest bırakılmasından bi̇rkaç saat sonra öldürülmüştür.

Kolluk kuvvetleri̇ni̇n resen alabi̇lecekleri̇ tedbi̇r kararlarından bi̇r ya da bi̇rkaçı alınmış olsaydı ci̇nayeti̇n önlenmesi̇ mümkün olabi̇li̇rdi̇."

(Halk TV - İsmail Saymaz)

"Güleda’nın ailesi, savcı ve poli̇sler hakkında ‘görevi̇ni̇ kötüye kullanmaktan’ şi̇kayetçi̇ oldu" haberi, 26 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Güleda’nın ailesi, savcı ve poli̇sler hakkında ‘görevi̇ni̇ kötüye kullanmaktan’ şi̇kayetçi̇ oldu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Güleda’nın ailesi, savcı ve poli̇sler hakkında ‘görevi̇ni̇ kötüye kullanmaktan’ şi̇kayetçi̇ oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  2. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  3. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  4. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  5. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  6. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  7. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  8. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  9. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  10. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  11. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  12. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  13. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  14. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  15. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  16. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  17. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  18. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  19. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  20. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
Politika Haberleri