Gülen'in yardımcısı Latif Erdoğan'dan çarpıcı itiraf; Cemaati MİT ve ABD destekledi!

Gülen'in yardımcısı Latif Erdoğan'dan çarpıcı itiraf; Cemaati MİT ve ABD destekledi!

Gülen'in yardımcısı Latif Erdoğan'dan çarpıc... Bir dönem Fethullah Gülen’in en yakınlarındaki kişilerden biri olan ve TSK örgütlenmesinin ''imam’lığını da yapan Yeni Akit yazarı Latif Erdoğan, Cemaat’in ABD tarafından kurdurulduğunu açıkladı. Latif Erdoğan, Gülen'in...

Bir dönem Fethullah Gülen’in en yakınlarındaki kişilerden biri olan ve TSK örgütlenmesinin ''imam’lığını da yapan Yeni Akit yazarı Latif Erdoğan, Cemaat’in ABD tarafından kurdurulduğunu açıkladı. Latif Erdoğan, Gülen'in 1970'li yılların başında Ankara'da "Vehbi Koç'un evinde dönemin MİT Müsteşarı General Fuat Doğu'dan aldığı direktiflerle Cemaat örgütlenmesine girdiğini" söyledi.

CNN Türk’te Didem Arslan Yılmaz’ın programına katılan Latif Erdoğan, Gülen Cemaati’nin bir dönem MİT tarafından destek gördüğünü belirterek, “Bu konuda kesin bir ifade kullanmak istiyorum. MİT, bir dönem Gülen Cemaati’ni destekledi. Cemaat’i, MİT aracılığıyla ABD kurdurmuştur'' diye konuştu.

Bilindiği gibi ABD ve NATO, Sovyetler birliği'nin güneyden kuşatmak, solun yükselişini ve iktidarı gelişini önlemek için "Yeşil Kuşak" doktirinini geliştirmiş, bu çerçevede islamcı hareketlerle işbirliği yapmıştı.  

TSK içerisinde yüzde 80-90 civarında Gülen Cemaati mensubu askerin olduğunu öne süren Erdoğan “Bunlar, küçük yaşlardan itibaren ''Ben kullanılmaya hazırım’ mantığında insanlar. Bu mantıkla yaşayan biri için her şey söylenebilir'' dedi.

"AKIN ÖZTÜRK HARİÇ HEPSİNİ TANIYORUM"

Geçmişte Fethullah Gülen'in en yakınındaki isimlerden biri olan Erdoğan şöyle devam etti: "Gülen 90 yılında bana hayatını anlatan tek insandır. Elimde çok döküman ve bilgi var. Çevresiyle ilgili yaptığımız görüşmeler var. TSK’daki yapılanmaları da zannediyorum ki 76 yıllarına dayanan bir süreç ama bireysel bir yapılanma bu. Kurumsal olarak 80’li yıllarda çalışma yaptılar. Yapılanmanın başına bir kişiyi koymaları da 86’dan sonra gerçekleşiyor. 3-4 ay evvel ordu içindeki varlıklarının yüzde 90 dedim. Şu anda ekranda gördüğüm o generallerin, Akın Öztürk hariç hepsini tanıyorum ben. Talebelik dönemlerinden biliyorum, Gülen’in yanına gidip geliyorlardı. Şey var mesela, Hulusi Akar’a, ''Seni Fethullah Gülen ile görüştürelim’ diyen asker. O Gülen’in talebelerinden birisiydi. Gülen’in yanına cumartesi pazar tatil günlerinde İstanbul’da veya İzmir’de gelip kalan insanlardı.''

'HÜSEYİN ÇELİK DÖNEMİNDE MEB'DE CİDDİ YAPILANMA OLDU'

Erdoğan, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Nur talebeleri ile irtibatı olan bir insan olduğunu ileri sürerek, "Harun Tokak, Van imamıyken orada beraber dostane ilişkileri olduğunu biliyorum. O dönemde ciddi bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılanma olduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı.

Latif Erdoğan, Gülen'in bir dönem (1970'li yılların başları olmalı-abc) Ankara'da "Vehbi Koç'un evinde Fuat Doğu'dan aldığı direktiflerle cemaat örgütlenmesine girdiğini" de söyledi. Bu sözler sosyal medyada da yankı uyandırdı.

"Gülen'in yardımcısı Latif Erdoğan'dan çarpıcı itiraf; Cemaati MİT ve ABD destekledi!" haberi, 09 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gülen'in yardımcısı Latif Erdoğan'dan çarpıcı itiraf; Cemaati MİT ve ABD destekledi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gülen'in yardımcısı Latif Erdoğan'dan çarpıcı itiraf; Cemaati MİT ve ABD destekledi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri