Gülgûn Feyman: Kürtçenin resmileşmiş bir altyapısı yoktur; bir Kürt’ün diğer Kürt’ü anlamadığı çeşitli lehçele

Gülgûn Feyman: Kürtçenin resmileşmiş bir altyapısı yoktur; bir Kürt’ün diğer Kürt’ü anlamadığı çeşitli lehçele

Gülgûn Feyman: Kürtçenin resmileşmiş bir alt... Haber spikeri ve program sunucusu Gülgûn Feyman’ın konuk olduğu, ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümü yayında

T24 ve Podbee Media ortak yapımı ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümünün konuğu 1990’lı yıllara damgasını vuran haber spikeri Gülgûn Feyman’dı.  

Hafif müzik dinlediniz” anonsuyla Erzurum Radyosu’nda mesleğe başlayan Gülgûn Feyman ile TRT yıllarını ve aldığı spikerlik eğitimini; ilk özel televizyon Magic Box Star 1’e transferini, özel televizyonların sahneye çıkışıyla başlayan reyting mücadelesini; 1990’lı yılların başında Show TV’nin sahibi Erol Aksoy ile Star’ın sahibi Cem Uzan arasında yaşanan çekişmeyi; Ufuk Güldemir yönetiminde Star’a dönüşünü ve Habertürk’te çalıştığı dönemi; Sisi lakaplı Seyhan Soylu ile mahkemelik olduğu Kanal T sürecini; bir haberci olarak reklam sektörü ve siyaset ile nasıl ilişkilendiğini; Vatan Partisi’nden milletvekili adaylığını ve Ulusal Kanal’dan ayrılışını konuştuk. 

Türkiye medyasının çeşitli kesimlerinden kişilerle meslek hayatlarındaki inişler, çıkışlar, önemli olaylar, bildiklerimiz lakin özellikle de bilmediklerimize dair derinlemesine söyleşilerin yer aldığı ‘Yayınlanması Kaydıyla’, tüm podcast platformlarında.

 

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu Gülgûn Feyman, mesleğe adım attığı Erzurum Radyosu’nda çalışırken Türkiye Radyoları Sınavı’na girdi. Bir hayli zorlu eğitim ve sınav süreçlerinden geçen Feyman, Ankara Radyosu’nun haber merkezinde redaktör spiker olarak çalışmaya başladı. 1985-1990 yılları arasında TRT’te haber spikerliği yaptı. 

1990 yılına geldiğimizde ise Gülgûn Feymanı, Türkiye’nin ilk özel televizyonu olan Magic Box Star 1 ekranlarında ana haber bültenini sunarken görüyoruz. Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal ve Cem Uzan’ın sahibi olduğu Magic Box Star 1 kanalının genel koordinatörü Tunca Toskay, aralarında Gülgûn Feyman’ın da olduğu TRT’deki eski ekibinin neredeyse tamamını Star 1’e topluyor. Feyman, o günleri “5 kişilik bir çekirdek aile olarak ilk özel televizyonu kurduk” sözleriyle anlatıyor. 

Özel televizyonların oyuna dahil olmasıyla ekranlarda bir reyting mücadelesi başlıyor. İktisat Bankası’nın sahibi Erol Aksoy, 1991 yılında Türkiye’nin ikinci özel televizyonu olan Show TV’yi kuruyor ve 1993 yılında Gülgûn Feyman’ı kanala transfer ediyor. Ufuk Güldemir’in haber müdürlüğünde Show TV’nin ana haber bülteninde spikerlik yapan Feyman, 1996 yılında Güldemir ile beraber Star’a geri dönüyor. 

45 yıllık kariyerinde pek çok kanalda haber bülteni sunan, çeşitli konularda programlar yapan ve haber merkezlerinin kuruluşunda rol oynayan Feyman, 2015 yılında Vatan Partisi’nden milletvekili adayı olarak aktif siyasete atılıyor. Geçtiğimiz yıl hem Vatan Partisi’ndeki hem de Ulusal Kanal’daki görevlerinden ayrılan Feyman, Sosyalist Cumhuriyet Partisi’nin kurucuları arasında yer alıyor. Güncel olarak Flash TV’de 'Gülgûn Feyman ile Beni İkna Et' ve Meltem TV’de 'Gülgûn Feyman ile Haberin İçinden' programlarının sunumunu üstleniyor. 

90’lı yılların en akılda kalan ekran yüzlerinden Gülgûn Feyman’ın kariyerinin inişlerini ve çıkışlarını yayıncılık ekseninden konuştuk. 

 

"Gülgûn Feyman: Kürtçenin resmileşmiş bir altyapısı yoktur; bir Kürt’ün diğer Kürt’ü anlamadığı çeş." haberi, 15 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gülgûn Feyman: Kürtçenin resmileşmiş bir altyapısı yoktur; bir Kürt’ün diğer Kürt’ü anlamadığı çeş.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gülgûn Feyman: Kürtçenin resmileşmiş bir altyapısı yoktur; bir Kürt’ün diğer Kürt’ü anlamadığı çeş.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri