Gülistan Doku iki yıldır kayıp! Doku ailesinin avukatı: Gülistan'ın yeri konusunda bilgiler gelmektedir

Gülistan Doku iki yıldır kayıp! Doku ailesinin avukatı: Gülistan'ın yeri konusunda bilgiler gelmektedir

Gülistan Doku iki yıldır kayıp! Doku ailesin... Tunceli'de 5 Ocak 2020'den itibaren kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesinin avukatı Ali Çimen, Zaynal Abakarov’un adli kontrol şartına itiraz ettiklerine dair dilekçe verdi.

Tunceli'de kaldığı yurttan 5 Ocak 2020'de ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, kaybolmasından önce son görüştüğü kişi olduğu belirtilen ve dosyanın tek şüphelisi olan Zaynal Abakarov, 17 Mart'ta gözaltına alınarak, sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, Tunceli'ye gelerek, Zaynal Abakarov'un adli kontrol şartına itiraz ettiklerine dair dilekçe verdi.

"Birçok yapılmayan işlem vardı"

Avukat Ali Çimen, sorgulamadan sonra baş şüpheli hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle iki yönlü adli kontrol kararı verildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Baş şüpheli ,sorgunun yarısında sorguya ara vererek aslında sorguya devam etmek istemediğini daha sonraki aşamada ise avukatıyla devam etmek istediğini belirtmişti. O sorgulamadan sonra soruşturmacılar baş şüpheli hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle iki yönlü adli kontrol kararı vermişlerdi. Biz de bu adli kontrolün, dosyanın geldiği bu aşamada yetersiz olduğunu düşünerek adli kontrol kararına itiraz etmiş bulunmaktayız. Gerçekten de soruşturmacılarla yaptığımız görüşmelerde daha öncekinin aksine çok titiz bir şekilde yaklaşıldığını söyleyebiliriz. Biz de taleplerimizin birçoğunun kabul edileceği yönünde bir iyimserlik oluştu. Gerçekten de dosyanın kapsamında HTS çalışmaları çok eksik yapılmıştı. Orada çok anlamlı veriler elde edilebilirdi. Birçok yapılmayan işlem vardı. Bu soruşturmanın sıhhati açısından biz bunları söylemeyeceğiz şu aşamada lakin bunların da yapılacağına dair biz de kuvvetli bir kanı oluştu. Bu aşamadan sonra Gülistan Doku soruşturma dosyasının bir nihayete erdirileceğini düşünüyoruz."

"Gülistan Doku'nun yeri konusunda bilgiler gelmektedir"

Gülistan Doku soruşturmasında ilerleme kaydedilmesi aşamasından sonra dosyanın failleri arasında bir çatlak olduğunu düşündüklerini kaydeden Çimen, "Bize çeşitli vasıtalarla Gülistan Doku'nun yeri konusunda bilgiler gelmektedir. Burada biz soruşturmanın başından itibaren ki Gülistan Doku'nun ailesi de söylemişti; Gülistan'ın yerini söyleyecek kişiler yönünden hukuki bir tartışmaya girmeyeceğiz. Bunlar yönünde herhangi bir şikayetimiz oluşmayacak. Failler de bu soruşturmada meydana gelen yaklaşım değişikliğinden sonra yakalanacaklarını düşündüklerinden bence orada da bir nedamet, pişmanlık gelişecektir" dedi.

"Gülistan Doku iki yıldır kayıp! Doku ailesinin avukatı: Gülistan'ın yeri konusunda bilgiler gelmek." haberi, 27 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gülistan Doku iki yıldır kayıp! Doku ailesinin avukatı: Gülistan'ın yeri konusunda bilgiler gelmek.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gülistan Doku iki yıldır kayıp! Doku ailesinin avukatı: Gülistan'ın yeri konusunda bilgiler gelmek.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  2. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  3. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  4. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  5. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  6. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  7. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  8. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  9. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  10. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  11. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  12. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  13. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  14. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  15. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  16. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  17. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  18. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  19. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  20. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
Gündem Haberleri