Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku’ya hapis ve para cezası

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku’ya hapis ve para cezası

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku’ya hapis... Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan Gülistan Doku’nun davasına devam edildi. Davada Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku’ya 5 ay hapis ve 2 bin 250 TL para cezası verildi.

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku’ya ilişkin davaya 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davada dosyanın baş şüphelisi olan Zaynal Abakarov’un üvey babası Engin Yücer’in şikayeti üzerine soruşturma açılan Aygül Doku’ya mahkeme tarafından 5 ay hapis cezası ve 2 bin 250 TL idare para cezası verildi. Zaynal Abarakov’un polislikten ihraç edilen üvey babası Engin Yücel ise Doku’ya ait bazı kişisel bilgileri hukuka aykırı ele geçirip yaydığı gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırıldı.

'Kızıma bu şahısların zarar verdiğini düşünüyorum'

Duruşmada kayıp Doku’nun annesi Bedriye, babası Halit ve ailenin avukatları Fatma Kalsen ile Kenan Çetin hazır bulundu. Zaynal Abarakov’un üvey babası ve meslekten ihraç edilen polis memuru tutuksuz sanık Engin Yücel ise duruşmaya katılmadı.

Altıncı celsesi görülen duruşmada savcının esas hakkındaki mütalaasının okunmasının ardından baba Halit Doku ve avukatlar söz aldı.

Baba Halit Doku, Yücel hakkındaki şikayetinin devam ettiğini belirterek, “Mütalaaya bir diyeceğim yoktur. Kızım Gülistan, kaybolmasından önce yaklaşık 2 gün süreyle Engin Yücel isimli şahsın evinde kalmıştır. Kızıma bu şahısların zarar verdiğini düşünüyorum. Engin Yücel’in cezalandırılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hakaret suçundan beraat

Kararını açıklayan hakim, Yücel’e “kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek” suçundan 10 ay, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek suçundan” da 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, Yücel’in hakaret suçundan beraatine hükmetti.

Abla Aygül Doku’ya 5 ay hapis

Birleştirilen dosya kapsamında Engin Yücel’e karşı mala zarar verme, tehdit ve hakaret suçlarından yargılanan abla Aygül Doku’ya 5 ay hapis ve 3 bin 240 lira adli para cezası verildi. Mahkeme, Doku hakkındaki hükmün de açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

'Hayat bize zindan oldu'

Mahkeme çıkışı anne Bedriye Doku, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yıldır kızını aradıklarını belirtti. Doku, “Hayat bize zindan oldu. Oturuyorum kızım nerede, kalkıyorum kızım nerede? Kızım öğrenci, üniversite öğrencisi.” dedi.

'Bugün bu acılar da yaşanmamış olacaktı'

Avukat Fatma Kalsen de Gülistan Doku’nun kaybolmasıyla ilgili iki yıldır herhangi bir somut gelişme elde edilemediğini anlattı. Kalsen, soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek, “Esasen soruşturmanın başından beri aile ve avukatlar tarafından defalarca dile getirildi. Maalesef zamanında deliler sağlıklı bir şekilde toplanmış olsaydı belki bugün Gülistan, aramızda olacaktı veya akıbetine ilişkin aile de sağlıklı bir bilgiye sahip olacaktı. Bugün bu acılar da yaşanmamış olacaktı” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Dersim’de üniversitede okuyan kızları Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020’den itibaren haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakır’dan kente gelerek 6 Ocak’ta emniyete kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Doku’nun arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler, arama çalışması başlatmıştı. Baraj gölünde arama yapan ekiplerce 187 gün su altı ve üstünde sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamaması üzerine aramalara son verilmişti.

Uzunçayır Baraj Gölü’nün kısmen boşaltılmasına karar verilerek su altı arama çalışmalarına 6 Ağustos’ta 17 ekiple yeniden başlanmış ve 13 gün süren yoğun çalışmalardan da sonuç alınamaması üzerine aramalar 18 Ağustos’ta tamamlanmıştı.

Gülistan Doku’nun bulunması için 15 Ekim’de yeniden başlatılan arama çalışmalarında da Doku’ya ulaşılamamıştı. 23 Kasım 2020 tarihinde ise baraj gölünde kıyıya yakın alanlarda ve baraj kapaklarının bulunduğu bölümlerde su altı ve üstünde arama yapan ekipler, çalışmalardan netice alamaması üzerine Doku’yu barajda arama faaliyetlerine son vermişti. Doku’nun kaybolmasına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

"Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku’ya hapis ve para cezası" haberi, 20 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku’ya hapis ve para cezası haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku’ya hapis ve para cezası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  2. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  3. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  4. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  5. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  6. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  7. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  8. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  9. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  10. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  11. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  12. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  13. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  14. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
  15. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  16. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  17. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
  18. 15:45 Beşiktaş'a 15 milyon euroluk savunmacısı!
  19. 15:42 İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde Yoğun Yağış ve Fırtına Uyarısı: İBB'den Açıklama
  20. 15:41 Real Madrid-Barcelona Karşılaşmasında, Arda Güler Sürprizi!
Gündem Haberleri