Gülistan Doku’nun ailesinden açıklama: Bu çocuk hangi çeteye sığındı?

Gülistan Doku’nun ailesinden açıklama: Bu çocuk hangi çeteye sığındı?

Gülistan Doku’nun ailesinden açıklama: Bu ço... Tunceli'de’de 5 Ocak’tan beri kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun bulunması için başlatılan arama çalışmaları devam ederken,

Tunceli'de’de 5 Ocak’tan beri kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun bulunması için başlatılan arama çalışmaları devam ederken, Doku ailesi ve Tunceli Barosu basın açıklaması yaptı. Doku’nun ailesi şüpheli Zaynal Abarakov'un ifadelerinin çelişkili olduğunu söyleyerek, ‘Gülistan o suya atlamışsa intihar nedenlerinin araştırılması gerekiyor’ dedi.

Baroda yapılan açıklamaya Baro Başkanı Kenan Çetin, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Gülistan’ın ablasının eşi Osman Doku Abarakov’ın Gülistan ile yaptığı görüşmelerde verdiği ifadelerin yanlış olduğunu vurguladı. Abarakov’ın kısa dediği görüşmelerin 9 ve 3 dakika sürdüğünü belirten Doku, “Çocuğun babasıyla telefonda görüşüyorlar. Çocuğu aradıklarında telefona çıkan kişi Zaynal ’ı teyit ederiz, ancak bize 5 bin TL vereceksiniz diyor. Bu haberi yapan kişiyle görüştük. Gazeteci arkadaş tehdit edilmiş. Şimdi soruyoruz; bu çocuk hangi çeteye sığındı, hangi çetenin elinin altında? Bu aile hangi çeteye başvurdu? Telefonu açan kişi mafya şeklinde konuşuyor” diye konuştu.

‘Gülistan’ı suya bunlar atmıştır’

Açıklamada konuşan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, teknik olarak çalışmaların devam ettiğini, ancak adli boyutta eksikliklerin olduğunu belirterek, başsavcıyla görüştüklerini, fakat Zainal Abarakov’un ifadelerinden tatmin olmadıklarını aktardı. Abla Doku, “Başsavcılık Zainal ‘ın ailesini kendi gözetimi altında olacağını, ifadelerini sadece ‘eve geldik, cay içtik’ değil, ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğini dair söz verdi. Aile olarak bu söze güvenmek istiyoruz. Bir mevzuda okula geç kaldığı için 5 lira alma meselesi var. Bunun yanlış olduğunu söylenerek 2 kere dilekçe sunuluyor. Sudan bu not çıkıyor. Bu hoca da benim kardeşimin o kadar psikolojisini bozmuş ki, notu cebinde taşıyor. Gülistan intihar etmiştir dediklerinde ben inanmıyordum. Zainal, ailesi ve okulda öğretmeniyle yaşadığı sorun, Gülistan’ın psikolojisinin bozulduğunun göstergesidir. Eğer Gülistan o suya atlamışsa intihar nedenlerinin araştırılması gerekiyor. Gülistan suya atlamamıştır. Gülistan’ı suya bunlar atmıştır” dedi.

‘Verilen ifadeler yanlış’

Zainal Abarakov’un verdiği ifadelerin eksik olduğunu söyleyen Gülistan’ın ablasının eşi Osman Doku ise Zainal’ın Gülistan ile yaptığı görüşmelerde verdiği ifadelerin yanlış olduğunu vurguladı. Zainal’ın kısa dediği görüşmelerin 9 ve 3 dakika sürdüğünü belirten Doku, “Çocuğun babasıyla telefonda görüşüyorlar. Çocuğu aradıklarında telefona çıkan kişi Zainal’ı teyit ederiz, ancak bize 5 bin TL vereceksiniz diyor. Bu haberi yapan kişiyle görüştük. Gazeteci arkadaş tehdit edilmiş. Şimdi soruyoruz; bu çocuk hangi çeteye sığındı, hangi çetenin elinin altında? Bu aile hangi çeteye başvurdu? Telefonu açan kişi mafya şeklinde konuşuyor” diye konuştu.

Baro: Sürecin takipçisiyiz

Gülistan’ın kaybolduğunu bir gün sonra öğrendiklerini dile getiren Anne Bedriye Doku da “Yurt parasını geciktirdiğimizde her gün arayıp ödenmesi için baskı uyguluyorlardı. Ancak Gülistan kaybolduğunda bir gün sonra bize haber veriliyor. Neden bu hassasiyeti bunun için de göstermediler. Üniversite hocası çocuklarımızdan para istiyor. Çocuklarımız kaybolunca sesleri çıkmıyor. Tüm yetkililere sesleniyoruz. Peşini bırakmayacağız” dedi. Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin, başsavcıyla görüşmelerin yapıldığını ve bölge barolarıyla birlikte sürecin takipçisi olduklarını belirti.

"Gülistan Doku’nun ailesinden açıklama: Bu çocuk hangi çeteye sığındı?" haberi, 30 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Gülistan Doku’nun ailesinden açıklama: Bu çocuk hangi çeteye sığındı? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gülistan Doku’nun ailesinden açıklama: Bu çocuk hangi çeteye sığındı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:49 İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
  2. 03:47 Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
  3. 03:37 Bilim insanları, insanları dondurup yeniden hayata döndürmenin yolunu buldu!
  4. 03:35 YKS için uzmanlardan öneri: Üç haftalık sürede zaman planlaması yapılmalı
  5. 03:32 Tavuklu çökertme kebabı tarifi
  6. 02:27 Trabzonspor'da şaşırtan ayrılık kararı! Abdullah Avcı, iki yıldızla yollarını ayırıyor
  7. 01:35 Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!
  8. 01:32 İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
  9. 01:26 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belirlendi! İmzalar yakında atılacak
  10. 01:23 Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
  11. 01:21 Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
  12. 01:18 Biber alırken tatmadan acı olduğunu anlamanın yolu!
  13. 01:17 Ali Koç Real Madrid'in efsane ismi ile yüzyılın bombasını patlatıyor!
  14. 01:15 HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
  15. 01:12 Arı ekmeği/perga nedir? Arı ekmeğinin kullanım alanları nelerdir?
  16. 01:12 ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
  17. 01:09 James Webb Uzay Teleskobu iki büyük kara deliğin birleştiğini ortaya çıkardı!
  18. 01:09 Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
  19. 01:09 Einstein'ın teorisi kanıtlandı: Kara delik araştırması detayları
  20. 01:09 Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Haberleri