Güney Kıbrıs lideri Anastasiadis'ten, KKTC'li yöneticilerin pasaportları iptal edildiği için tepki gösteren Ta

Güney Kıbrıs lideri Anastasiadis'ten, KKTC'li yöneticilerin pasaportları iptal edildiği için tepki gösteren Ta

Güney Kıbrıs lideri Anastasiadis'ten, KKTC'l... 14 Kıbrıslı Türk'ün Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu iptal etmesine gösterilen tepkiye Tatar'ın kendi sözleriyle yanıt verdi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, GKRY'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da aralarında bulunan 14 Kıbrıslı Türk'ün Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu iptal etmesine gösterilen tepkiye Tatar'ın kendi sözleriyle yanıt verdi.

 

Pasaportları iptal etmelerinin Tatar'ın söylediği gibi "ırkçı ve çağdışı" olmadığını düşündüklerini söyleyen Anastasiadis, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "Tatar'a kendi resmi açıklamalarını hatırlatmak isterim: 'Onlar Yunan ve Hristiyan, biz farklı bir ırkız. Biz Türkçe konuşuruz ve dinimiz İslam’dır. Ana vatanımız Türkiye’dir" yazdı. Tatar'ın bu sözleri bir Financial Times röportajında yer almış, KKTC lider daha sonra "ırk" demediğini iddia etmişti.

Anastasiadis, gerilimi fazla tırmandırmayacağını çünkü kendi hedefinin Kıbrıs sorununun çözülmesi olduğunu söylerken, çözüme ulaşılmasının adadaki herkesin çıkarına olduğunu ifade etti.

Anastasiadis, Kıbrıslı Türklere on binlerce seyahat belgesi verilirken sadece 14 kişinin pasaportunun iptal edildiğini, çünkü "bu insanların yaptıklarının Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, eğemenliğini ve statüsünü baltaladığını" ifade etti.

Tatar'dan tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tatar, Rum mevkidaşının ardından açıklamalarda bulunarak, "Anastasiadis yıllardan beridir Kıbrıs'ın Elenizmin bir parçası olduğunu söyleyip ırkçılığı kendisi yaparken, açıklamamı çarpıtarak ırkçılık yaptığımı ima etmesini kınıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, açıklamasında, "Sayın Anastasiadis 'ırkçı' olduğumu ima etmektedir. Sayın Anastasidis Yunan ayaklanmasının 200'üncü yıldönümü münasebetiyle 28 Mart 2021 tarihinde yaptığı açıklamada Kıbrıs Ada'sının her zaman Elenizmin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulamıştır. Bundan önce, 22 Aralık 2012 tarihinde, DİSİ Gençlik Örgütü NEDİSİ'nin 15'inci Kurultayında yaptığı konuşmada ise Kıbrıslı Rumların Elen DNA'sına sahip olduğunu ve tüm zorluklara rağmen yıllardır ayakta durmayı başardığını ileri sürmüştür. Aynı şekilde, 22 Mart 2001 tarihinde Atina'da 'Protoporia' üyesi öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, 'Bizim 1955-59'da bir vizyonumuz vardı. Yunanistan'la ENOSİS yapmak. Bugün ümit edebilmesi ve geleceğe kendinden emin ilerleyebilmesi için Kıbrıs Elenizmi'ne yeni bir vizyon verdik. Avrupa'yla ve aynı zamanda Yunanistan'la ENOSİS yapmak' demişti." ifadelerine yer verdi.

"Güney Kıbrıs lideri Anastasiadis'ten, KKTC'li yöneticilerin pasaportları iptal edildiği için tepki." haberi, 26 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 26 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Güney Kıbrıs lideri Anastasiadis'ten, KKTC'li yöneticilerin pasaportları iptal edildiği için tepki.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Güney Kıbrıs lideri Anastasiadis'ten, KKTC'li yöneticilerin pasaportları iptal edildiği için tepki.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  2. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  3. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  4. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  5. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  6. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  7. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  8. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  9. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  10. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  11. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  12. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  13. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
  14. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  15. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  16. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  17. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  18. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  19. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
  20. 16:10 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Konyaspor ile Alanyaspor Arasında Kritik Mücadele!
Dünya Haberleri