Güney Kore'de grip aşısı sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye ulaştı!

Güney Kore'de grip aşısı sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye ulaştı!

Güney Kore'de grip aşısı sonrası hayatını ka... Güney Kore'de grip aşısı yaptırdıktan sonra hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye yükseldi. Sağlık yetkilileri, ölümlerle aşılar arasında bir bağlantı olmasına ihtimal vermediklerini belirtiyor.

17 yaşındaki bir kişinin grip aşısı yaptırdıktan iki gün sonra yaşamını yitirmesi ülkede endişeye neden olmuştu. Güney Kore Adli Tıp Kurumu, bu kişinin otopsisinde, ölümün aşıdan kaynaklandığına dair hiçbir bulguya rastlanmadığını bildirdi.

Aşı programın durdurulması çağrılarına rağmen hükümet yetkilileri, 19 milyon kişinin ücretsiz olarak aşılanacağı kampanyanın devam edeceğini belirtiyor.

Yaklaşık 52 milyon nüfuslu ülkede şimdiye kadar 13 milyon civarında kişiye grip aşısı yapıldı. Aşıyı kendi imkanlarıyla yaptıracaklarla birlikte bu sayının 30 milyona çıkması bekleniyor. Başbakan Chung Sye-kyun, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi ve ölümlerin nedenini bulmak için titiz bir çalışma yürütüleceğini söyledi. Chung, "Uzmanlar, ölümlerin aşıdan kaynaklanma ihtimalinin düşük olduğunu söylediler. Ama birçok vatandaş hâlâ endişeli" dedi. Kore Aşı Derneği, aşı programına devam edilmesi çağrısında bulundu.

"PROGRAM ASKIYA ALINSIN"

Ancak sağlık çalışanları sendikası Kore Tıp Birliği (KMA) hükümetin programı askıya almayı değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Yonhap haber ajansına göre KMA yetkilisi Min Yang-ki, "Aşı programının devam etmesi konusunda hemfikiriz. Hükümetten programı temelli durdurmasını istemiyoruz. Ama ölümlerin nedeni belirleninceye kadar programın bir hafta kadar askıya alınmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Güney Kore'de gripten her yıl yaklaşık üç bin kişi ölüyor. Covid-19 salgınıyla mücadele ederken olası bir grip salgınının sağlık sistemi üzerinde ilave yük oluşturmasını engellemeye çalışan hükümet aşı kampanyasını geçen ay başlatmıştı. Aşı programı, daha önce buzdolabında tutulması gereken beş milyon doz aşının bir sağlık kuruluşuna taşınırken oda sıcaklığına maruz kaldığının ortaya çıkması üzerine üç hafta süreyle askıya alınmıştı. Programa 13 Ekim'de tekrar başlandı ve bugüne kadar 8,3 milyon kişiye daha aşı yapıldı. Bu kişilerden 350'sinde ters reaksiyon görüldü.

AŞILARI KİM ÜRETİYOR?

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesine göre ülkede yapılan aşıları GC Pharma, SK Bioscience, Korea Vaccine, Boryung Biopharma adlı yerel üreticilerle Fransız Sanofi firması tedarik ediyor. Ölen 25 kişiden dördüne SK Bioscience, beşine Boryung, beşine GC Pharma, birine Korea Vaccine ve dördüne de Sanofi'nin aşısı yapıldı. Güney Kore'de üretilen aşıların başka ülkelere ihraç edilip edilmediği bilinmiyor. Guardian, Sanofi'nin bu programdaki aşılarının başka ülkelerde kullanılıp kullanılmadığının da bilinmediğini yazdı.

"Güney Kore'de grip aşısı sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye ulaştı!" haberi, 23 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 23 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Güney Kore'de grip aşısı sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye ulaştı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Güney Kore'de grip aşısı sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye ulaştı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  2. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  3. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  4. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  5. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  6. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  7. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  8. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  9. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  10. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  11. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  12. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  13. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
  14. 00:33 Kate Middleton'tan iyi haber: 83 gün sonra ilk kez görüntülendi
  15. 00:27 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılmış olan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
  16. 00:26 Survivor'da Dramatik Anlar: Yarışmacı Ambulansla Hastaneye Kaldırıldı!
  17. 00:23 Hizbullah bombacısı bir göçmen, Teksas sınırını geçmeye çalışırken yakalandı
  18. 00:23 Sigarayı Bırakmanın Doğal Yolları: Besinlerle Sigara İsteğini Bastırın!
  19. 00:14 Gazze Krizi: ABD, İsrail’e Alternatif Çözüm Öneriyor
  20. 00:08 Binance CEO'su Teng konuştu: "Bitcoin fiyatı 80 bin doların üzerine çıkabilir"
Teknoloji Haberleri