Güngören Belediyesi, cemaatin arsasını yeşil alana dönüştürüp bina yapılmasını engelledi

Güngören Belediyesi, cemaatin arsasını yeşil alana dönüştürüp bina yapılmasını engelledi

Güngören Belediyesi, cemaatin arsasını yeşil... İktidar, uzun süredir kavgalı olduğu, hatta yurt binalarını bile yıktırdığı Süleymancılar Cemaati’ne karşı yeni bir adım attı. AKP’li Güngören Belediyesi, cemaatin arsasını yeşil alana dönüştürüp bina yapılmasını engelledi.

Kamuda örgütlenen ve ülkenin en kitlesel cemaatlerinin başından gelen Süleymancılar ile iktidarın arası uzun süredir açık. Hatta iktidar, geçmiş yıllarda seçimlerde kendisine destek vermeyen cemaatin yurt binalarını dahi yıktı.

Bürokrasiden emniyete, eğitimden yargıya kadar birçok alanda etkinliğini koruyan Süleymancılar Cemaati ile iktidar arasındaki sürtüşmede yeni bir gelişme oldu. 

İstanbul’daki AKP’li Güngören Belediyesi ile cemaat arasında deyim yerindeyse bir "arsa savaşı" yaşanıyor. Güngören Belediye Meclisi’nin Haziran ayı oturumuna AKP’li Belediye Başkanı Bünyamin Demir’in de imzasının yer aldığı bir imar planı değişikliği teklifi sunuldu.

YEŞİL ALAN YAPILDI

AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen teklif ile Süleymancılar Cemaati’ne bağlı Çınar Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne ait arazinin planları değiştirildi. Teklifte, 2021 yılında arazinin plan notlarına "Kapalı spor tesis alanı" olarak işlendiği, ancak daha sonra mahkemece bu değişikliğin iptal edilmesi nedeniyle yeniden plan yapıldığı ifade edildi. Bu nedenle de arazinin plansız kaldığı yapılan yeni plan değişikliğiyle bu sefer de arazinin "yeşil alana" dönüştürüldüğü açıklandı.

20 DAİRE İNŞA EDİLECEKTİ

Cemaatin, Çınar Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından belediye meclis üyelerine gönderdiği yazıda ise şunlar sıralandı: "Arsayı 2020 tarihinde 1 milyon dolara satın aldık. Arsa için 2017 tarihinde Güngören Belediyesi tarafından 2017 tarihinde 20 dairelik yapı inşat ruhsatı verilmişti. Biz de bu nedenle, kamu kurumlarının güvenilirliğine itimat ederek böyle bir yatırıma karar verdik. Arsayı aldıktan sonra belediye, arsamızı spor tesisi alanına çevirmek istemiş ama 4 yıl sonra yargı bizi haklı bularak planları iptal etmişti. Güngören Belediyesi, spor tesis alanına çevirmekte muvaffak olamadığı arsamızı aynı şekilde bu sefer de ‘yeşil alan’ olarak planlamak istemektedir."

Güngören Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Ergün Edepali ise BirGün’e yaptığı açıklamada, "İktidarın bize yakın cemaat veya bize ters cemaatler skalası bizim için hiç bir şey ifade etmiyor. Vatandaşların, ya da derneklerin, dini ya da ideolojik kimliklerinin hukuk karşısında bir anlamının olduğuna inanmayan olaya sadece hak ve hukuk temelinde değerlendiren bir siyasi anlayışın paydaşları olarak bu hukuksuzluğa alet olmamız bizden beklenemez" dedi.

"Güngören Belediyesi, cemaatin arsasını yeşil alana dönüştürüp bina yapılmasını engelledi" haberi, 15 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Güngören Belediyesi, cemaatin arsasını yeşil alana dönüştürüp bina yapılmasını engelledi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Güngören Belediyesi, cemaatin arsasını yeşil alana dönüştürüp bina yapılmasını engelledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:35 Yolda terk edilmiş yeni doğan bebek mesaisi!
  2. 15:31 Yeşilçam oyuncusu Ahu Tuğba yeniden hastaneye kaldırıldı
  3. 15:17 Kaybolan keçilerini aramaya çıkan kişi ölü bulundu
  4. 15:12 Reza Zarrap'tan İddialara Ebru Gündeş'li Yanıt Geldi
  5. 15:11 Japon arkeolog Kırıkkale'de Hitit İmparatorluğu'na ait 3 bin 300 senelik bir tablet buldu!
  6. 15:11 3-20 Temmuz arasında emeklilere 3 kere zam yapılacağı iddiası ortaya atıldı!
  7. 15:11 İkinci el otomobil piyasasında tek bir yaprak bile kımıldamıyor!
  8. 15:11 Garanti Bankası emekli promosyonunu güncelledi!
  9. 14:59 Premier Lig'de yeni sezon fikstürü ortaya çıktı
  10. 14:56 Sihirli Annem'in Betüş'ü İnci Türkay seneler sonra görüntülendi
  11. 14:42 Dua Lipa'dan açıklama geldi
  12. 14:35 Kurban bayramında halk plajları doldu
  13. 14:29 Aaron Wan-Bissaka'dan Galatasaray'a yeşil ışık yaktı
  14. 14:20 Melis Sezen'den denizde garip hareketler geldi
  15. 14:06 Reza Zarrab, sosyetik güzelle dünyaevine girmiş oldu
  16. 13:57 Wanda Nara yine çırılçıplak!
  17. 13:53 Rıdvan Dilmen imzayı attı! Sevindiren haber geldi!
  18. 13:47 Sansar Salvo cezaevine girdi!
  19. 13:40 Fenerbahçe'nin rakipleri belli! İşte Mourinho'nun ilk maçı ve rakipleri!
  20. 13:32 Jose Mourinho, İstediği Golcüyü Açıkladı!
Gündem Haberleri