Gürsel Tekin UYAP verilerini değerlendirdi: İstanbul’un 8.2 milyon icra borcu var

Gürsel Tekin UYAP verilerini değerlendirdi: İstanbul’un 8.2 milyon icra borcu var

Gürsel Tekin UYAP verilerini değerlendirdi: ... CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in, UYAP verileri haritasına göre, bir yılda dosya sayısı yüzde 30 oranında arttı.

CHP’li Gürsel Tekin, “Vatandaş boğazına kadar borca batmış durumda. İcra daireleri icra dosyasıyla dolup taşıyor. 81 ilin 81’inde ağır bir tablo var. İstanbul nüfusu 16 milyon, 8,2 milyon icra dosyası var” dedi. Alım gücü düşen vatandaş ve ekonomik sıkıntılar yüzünden iş yapamaz hale gelen esnafın icra yüküyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Tekin, UYAP’a dayanarak da ülkenin icra haritasını da çıkardı.

TAKİBE DÜŞEN KREDİLER 1 TRİLYON 62 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI Türkiye’deki icra dairelerinde devam eden dosya sayısının 23 milyon 511 bine çıktığının altını çizen Gürsel Tekin, araştırmaya dair şu değerlendirmeyi yaptı:

2022 yılbaşından beri icra ve iflas dairelerine toplam 2 milyon 657 bin yeni dosya geldi. Her gün 18 bin dosya açılıyor. İcra iflas dosyalarının patlaması, muhtarlıkların tebligatlarla dolmasına neden oldu. Ekonomik anlamda sorun yaşayan halk, ‘Nasıl olsa ödeyemeyeceğim’ diyerek tebligatlarını almaya dahi gitmiyor. Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve bu ekonomik krizin yarattığı toplumsal bunalım artık sosyal krize dönmüş durumda. Temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çeken vatandaş bu ihtiyaçlarını başta bankalar olmak üzere çeşitli finansal kurumlardan yüksek faizle çekilen kredi, kredi kartları ve borçlarla karşılamaya çalışıyor. Bu krediler de ödenemiyor. Nisan ayının başı itibariyle, takibe düşen kredilerle birlikte 1 trilyon 62 milyar liraya ulaştı.

TÜRKİYE İCRALIK OLDU

İstanbul nüfusu 16 milyon, 8,2 milyon icra dosyası var. İzmir’de 4,3 milyon insan yaşıyor, 1,6 milyon icra dosyası var. Neredeyse çalışma çağındaki herkese 1 icra dosyası düşüyor. Ankara’da 2 milyon, Antalya’da 1 milyona yakın dosya var. İcra daireleri tarihin en yoğun günlerini yaşıyor. Türkiye icralık oldu. Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından icraya verilen takipteki borçları ise 28,3 milyar lira düzeyinde. Yani milletimiz eskiden borca batmış durumdaydı, şimdi borcunu da ödeyemiyor. Bu tablo yıl sonuna doğru daha da kötüleşecek.

ENFLASYON VATANDAŞLARIN HARCAMA YAPISINI DEĞİŞTİRİYOR

Halkın bankalara 854 milyar lira bireysel kredi (konut, otomobil, ihtiyaç, 242 milyar lira da kredi kartlarından kaynaklanan borcu var. Artan enflasyon vatandaşların harcama yapısını değiştiriyor. Konut, gıda ve ulaşım giderleri çıkınca milletin borç ödemeye bile parası kalmıyor. Artan fiyatlar borç ödeme gücünü de düşürüyor. Dolayısıyla yıl sonunda çok daha fazla insan hacizle karşılaşacak, icra dosyaları da patlayacak.

MİLLETİ İCRA DAİRESİNE DÜŞÜREN PARTİ

2002 yılında sadece 8 milyon icra dosyası vardı. 24 milyon dosya 3 kat artış demek. Adalet ve Kalkınma Partisi gelecekte milleti icra dairesine düşüren parti diye anılacak. Halk nefes alamaz bir hale geldi. Şimdiden uyarıyorum yıl sonunda farklı bir tablo çıkmasın istiyorlarsa artık ucube ekonomi politikalarından vazgeçsinler, millete daha fazla bedel ödetmesinler.”

UYAP NEDİR?

UYAP günümüzün gerekli tüm teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları ile dış birim entegrasyonunu sağlayan ve e-Dönüşüm sürecinde e-Adalet ayağını oluşturan bir bilişim sistemidir. Bugün itibariyle UYAP ülkemizde Bakanlığımız teşkilatı ile yargı birimlerinin tamamında işletimde olup bu birimlerin her türlü yargısal, idari ve denetim faaliyetleri bu sistemle elektronik ortamda yürütülmektedir.

"Gürsel Tekin UYAP verilerini değerlendirdi: İstanbul’un 8.2 milyon icra borcu var" haberi, 20 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 20 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gürsel Tekin UYAP verilerini değerlendirdi: İstanbul’un 8.2 milyon icra borcu var haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gürsel Tekin UYAP verilerini değerlendirdi: İstanbul’un 8.2 milyon icra borcu var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:19 Adnan Oktar'ın iki müridi, 'onurumuz zedelendi' dedi tazminat istedi
  2. 09:15 Sosyal medya fenomeni 1 aylık bebeği güneşle beslemeye çalışarak ölümüne neden oldu
  3. 09:10 Tanju Özcan açıkladı: Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız
  4. 09:04 Uğur Dündar'dan Babalık İddialarına DNA Yanıtı
  5. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan Zharımbetov, İstanbul'da yakalandı
  6. 08:53 Timur Soykan: Yabancı baronun Türk ortakları
  7. 08:50 İsmailağa Cemaati’nin kullandığı camide mülteci yakalayan polis sürüldü
  8. 08:45 Fiyatlar artık uygun değil: Chery modellerine nisan zammı
  9. 08:41 Şarkıcı Nez'in isyanı: Aylardır aynı kostümü giyiyorum
  10. 08:36 Güçlü Mete’den doğum gününde Ceyda Düvenci’ye aşk ilanı
  11. 08:30 ''Erdoğan ile Şimşek arasındaki ipler, seçim öncesi kopma noktasına geldi"
  12. 08:27 AK Partili adayın Maldivler'de kaldığı otelin 5 gecelik fiyatı dudak uçuklattı
  13. 08:20 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'nun "Ablamın babası da ünlü" dediği isim Uğur Dündar mı?
  14. 08:14 Nuray Babacan: Kulislerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40+1 formülü tartışılıyor
  15. 08:09 İsmail Saymaz: Kepez’in intikamını ‘teleferik’ ile almak
  16. 08:05 Aytunç Erkin yazdı: 28 Şubat’ın “sır” CD’si 2007’de hazırlanmıştı
  17. 08:03 Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgar yurda giriş yaptı
  18. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  19. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  20. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
Gündem Haberleri