Gürsel Tekin,Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Meclis Araştırması talep etti

Gürsel Tekin,Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Meclis Araştırması talep etti

Gürsel Tekin,Türkiye Büyük Millet Meclisi'nd... "Beton Lobisi' İstanbulluların geleceğini ve hayatını tehlikeye atıyor" diyen Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Meclis Araştırması talep etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TOKİ'nin İstanbul hakkındaki raporuna değinerek, "Rapora göre 76 projede yasal emsallerin dışında emsal uygulanmış, bu uygullakin neticesinde bir avuç adam toplam 240 milyar Türk Lirası’na varan haksız kazanç elde etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.. "Beton Lobisi' İstanbulluların geleceğini ve hayatını tehlikeye atıyor" diyen Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Meclis Araştırması talep etti. 

Tekin TBMM Başkanlığı'na yazdığı yazıda, "Türkiye ekonomisinin üçte birini oluşturan İstanbul, 130 ülkeden yüksek nüfusuyla ülkemizin en önemli şehridir. İstanbul’un doğasının, ekolojik yapısının, maddi ve manevi zenginliklerinin korunması bu açıdan Türkiye’nin gelişmesi, ilerlemesi ve kalkınması için asli bir zorunluluktur.  26 Ekim 2018 tarihinde ulusal basında yer alan 'Emsalsiz İhanet' başlıklı habere göre, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul hakkında bir rapor hazırlanmış olup, rapora göre 76 projede yasal emsallerin dışında emsal uygulanmış, bu uygullakin neticesinde bir avuç adam toplam 240 milyar Türk Lirası’na varan haksız kazanç elde etmiştir. İstanbul’un doğası ve ekolojik varlığını tahrip eden, şehrin maddi ve manevi kaynaklarını yok ederek, yüz binlerce insanın kendi şehrinde sürgün olmasına ya da evsiz, barksız kalmasına sebep olan bu projeler İstanbul’un gelişmesini de engellemektedir." ifadesini kullandı. 

Tekin şu düşünceleri kaydetti:

"14 Nisan 2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğum bir basın toplantısı ile İstanbul’un rant haritasını çıkartmış, belli bir grubun 50 milyar dolara yakın haksız kazanç sağladığını ortaya koymuştum. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen bu harita İstanbul’un nasıl yağmalandığını somut bir biçimde ortaya koymaktadır. O tarihten bugüne dek bu usulsüz işlemler devam etmiştir. Medyada, yargıda, belediye meclisleri ve kamu idaresinde uzantıları olan ve ‘Beton Lobisi’ olarak adlandırılabilecek bu örgütlü yapı, ekonomik çıkar sağllakin amacı ile, pek çok hukuka aykırı adım atarak yapmaya devam etmekte, İstanbulluların geleceğini ve hayatını tehlikeye atmaktadır.

Bu çerçevede, İstanbul’un tarihi, ekolojik ve doğal kaynaklarını yok eden, usulsüz iş ve işlemlerle haksız kazanç temin eden bu yapının ortaya çıkartılması ile İstanbul’un planlı, düzenli ve hukuka uygun bir biçimde, tüm İstanbulluların ve Türkiye’nin çıkarına olacak biçimde gelişmesini engelleyen problemlerin tespiti için Anayasa’nın 98., iç tüzüğün 104. Ve 105. Maddeleri uyarınca, bir Meclis Araştırması açılması için gereğini saygılarımla arz ederim."

Gürsel Tekin,Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Meclis Araştırması talep etti

"Gürsel Tekin,Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Meclis Araştırması talep etti" haberi, 07 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gürsel Tekin,Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Meclis Araştırması talep etti haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gürsel Tekin,Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Meclis Araştırması talep etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  2. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  3. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  4. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  5. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  6. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  7. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  8. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  9. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  10. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  11. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  12. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  13. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  14. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  15. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  16. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  17. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  18. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  19. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
  20. 20:45 Altın sahiplerine kötü haber: "O tarihte ciddi bir düşüş yaşanacak"
Gündem Haberleri