Guterres, internet üzerinde yayılan yanlış bilgilere karşı birlik çağrısı yaptı

Guterres, internet üzerinde yayılan yanlış bilgilere karşı birlik çağrısı yaptı

Guterres, internet üzerinde yayılan yanlış b... BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, nefret söylemi ve yanlış bilgilerin internette yayılmasının dünya üzerinde büyük zararlar yarattığını belirterek, bu konuda yapılacak mücadele için destek talep etti.

BM Genel Merkezi'nde basına konuşan Guterres, dezenformasyona karşı küresel mücadele için beş maddelik bir yol haritasını açıkladı.

"Nefret ve yalanların internet üzerinden yayılması, dünya genelinde ciddi zararlara yol açıyor. Yanlış bilgilendirme, dezenformasyon ve nefret söylemi, önyargı ve şiddeti teşvik ediyor." ifadesini kullanan Guterres, BM Küresel Bilgi Bütünlüğü İlkeleri kapsamında, "Toplumsal güven ve dayanıklılık, bağımsız, özgür ve çeşitli medya, sağlıklı teşvikler, şeffaflık ve araştırmalarla kamu bilincinin artırılması" gibi konuları içeren bir mücadele planının öne çıkarıldığını belirtti.

Guterres, bilim, gerçekler, insan hakları, halk sağlığı ve iklim değişikliğiyle ilgili çabaların tehdit altında olduğunu, bilgi bütünlüğüne yönelik tehlikelerin yeni olmadığını ancak yapay zeka teknolojileri ile desteklenen dijital platformlarda "benzeri görülmemiş bir hızla" yayıldığını vurguladı.

Antonio Guterres, bilgi kirliliğinin BM'nin "Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine" ulaşılmasını zorlaştırarak toplumsal uyumu zedelediğini belirtti.

DEZENFORMASYON KAYNAKLI HASARIN GÖRÜLMEYEN BOYUTUNA DEĞİNDİ.

Guterres, internette yayılan bilgi kirliliğinin dijital sınırları aşarak dünya genelinde milyarlarca insanı etkilediğini ifade etti. "Aktivistler, savunucular, araştırmacılar, bilim insanları ve liderler taciz ve sindirme taktikleriyle karşı karşıya kalıyor. Aşılar ve diğer tıbbi konular hakkında yayılan yalanlarla hayatlar riske atılıyor." dedi.

Hükümetleri, teknoloji sektörünü ve diğer paydaşları, çalışanlarını ve müşterilerini dinlemeye ve onların endişelerine yanıt vermeye çağıran Guterres, bu konuda iş birliği yapılmasının önemini vurguladı.

"Öncelikle büyük teknoloji şirketlerinin sorumluluğu üstlenmesi gerekiyor. Ürünlerinizin insanlara ve topluluklara verdiği zararı kabul edin. Dünyanın her yerindeki insanlara ve toplumlara verilen zararı azaltma gücüne sahipsiniz. Dezenformasyon ve nefretten kazanç sağlayan iş modellerini değiştirme gücüne sahipsiniz."

Guterres, reklam ve halkla ilişkiler sektörüne yönelik, zararlı içeriklerden para kazanmaktan vazgeçmeleri ve bilgi bütünlüğünü güçlendirmeleri gerektiği çağrısında bulundu. "Markanızı koruyun ve kazancınızı artırın," diyen Guterres, iklim değişikliğiyle ilgili dezenformasyon kampanyalarının BM'nin bu alandaki çabalarını baltalamaya çalıştığına dikkat çekti. Halkla ilişkiler ajanslarına, insanları yanıltmayan ve gezegenin zarar görmesine sebep olmayan müşterilerle çalışmaları gerektiğini belirtti. Medya kuruluşlarına ise editöryal standartları yükseltme, kaliteli gazetecilik yapma ve çözüm odaklı reklam verenlerle iş birliği yapma çağrısında bulundu.

"Guterres, internet üzerinde yayılan yanlış bilgilere karşı birlik çağrısı yaptı" haberi, 24 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Guterres, internet üzerinde yayılan yanlış bilgilere karşı birlik çağrısı yaptı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Guterres, internet üzerinde yayılan yanlış bilgilere karşı birlik çağrısı yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 21:16 Osimhen'in sakatlığı, Galatasaray'ı nasıl etkileyecek?
  2. 21:07 Galatasaray, tarihi fırsatı tepti! Kasımpaşa karşısında son dakikalar nasıl gelişti?
  3. 20:59 Cristian Medina transferinde Fenerbahçe ve Milan karşı karşıya! Kazanan kim olacak?
  4. 20:47 2024’te Enflasyon Rakamları: Türkiye Nereye Gidiyor?
  5. 20:41 Hizbullah'ı Sarstı: İstihbarat Başkanı Hasan Yasin'in Ölümü Ne Anlama Geliyor?
  6. 20:34 Özgür Özel’den Kaçakçılık Krizi Hamlesi: CHP’li Ediz Ün’e İstifa Çağrısı
  7. 20:26 Hakem VAR’a Gitti, Galatasaray-Kasımpaşa Maçındaki Penaltı İptal Edildi!
  8. 20:22 Biden'dan Nasrallah Açıklaması: 'Adalet Yerini Buldu!
  9. 20:13 Erdoğan: "İsrail'e karşı BM harekete geçmeli"
  10. 19:43 Özel CHP'li Edin Ün'ün istifasını talep etti
  11. 19:43 Google'dan beklenmedik hareket: O uygulama artık kullanılmayacak, desteğini çekiyor
  12. 19:41 Pentagon, İsrail'e tam destek verdiğini açıkladı
  13. 19:32 Victor Osimhen şeytanın bacağını kırmayı başardı
  14. 18:57 Serhat Akın'ın avukatından açıklama geldi: "Adalet er ya da geç yerini bulacaktır"
  15. 18:34 Nasrallah'ın Ölümü Sonrası Rusya'dan İsrail'e Sert Tepki!
  16. 18:33 Protesto amacıyla bir araya gelen Fenerbahçe taraftarlarının stadyuma yürümelerini polis engelledi
  17. 18:33 Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları, Beyrut uçuşlarını iptal etme kararı aldı
  18. 18:28 Galatasaray'ın Kasımpaşa karşısındaki ilk 11'i belirlendi: Okan Buruk'tan beklenmedik hamle
  19. 18:25 ATM’lerde Yeni Dönem: Artık O Banknotlar Kabul Edilmiyor
  20. 18:21 Yazın son günleri... Meteoroloji, İstanbul ve Ankara için uyarılarda bulundu!
Dünya Haberleri