HaberTürk yazarı Karaca: Bülent Arınç’ın kamuoyunda bir temsiliyet gücü var, ihraç edilse kendisine sahip çıkm

HaberTürk yazarı Karaca: Bülent Arınç’ın kamuoyunda bir temsiliyet gücü var, ihraç edilse kendisine sahip çıkm

HaberTürk yazarı Karaca: Bülent Arınç’ın kam... "Bülent Arınç’ın kamuoyunda bir temsiliyet gücü var, ihraç edilse kendisine sahip çıkmayacak bir kamuoyu bu"

HaberTürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, "Bülent Arınç’ın kamuoyunda bir temsiliyet gücü var, ihraç edilse kendisine sahip çıkmayacak bir kamuoyu bu" değerlendirmesini yaptı. 

Karaca yazısında"Arınç’ın parti ile daha doğrusu Erdoğan’la ilişkileri aslında epeydir inişli çıkışlı. Ciddi bir yol ayrımına girmese de, bazen AK Parti ile ilişkisi, Beştepe ile olan bağları tavsıyor, araya uzaklık giriyor, sonra bir imkan ya da fırsat oluyor, Arınç ihtiyaca tekabül eden bir açıklama yapıyor, sonra bakıyoruz, Arınç yine, iyi bir makamda. Bu zekâdır. Ancak sadece zeka değil ustalık, narinlik de gerektirir. Asla yanlış anlaşılmasın. 'Görev başında iken keseyi dolduralım'cı siyasetçilerden bürokratlardan değildir Arınç. Bilakis bu işlerin tam karşısında konumlanmıştır. Saraya karşı eline bir ‘koz’ geçirdiği için yerinde kalabilenlerden hele, hiç değildir. Sermayesini şöyle özetleyebiliriz: Tecrübe üzerine kurulu siyasetçi zekası ve itibar ekonomisi yönetiminde kazanılmış ustalık. Arınç’ın özgül ağırlığı 1) Milli Görüş’te pişmiş ‘yenilikçi hareket’te modern ve demokrat bir varyasyona erişmiş olan dava şuuru, 2) Ahlak temelli eleştirel bir duruş, 3) strateji ve taktik hamlelerin bileşiminden oluşuyor." ifadesini kullandı. 

Karaca şunları kaydetti: 

"Ne çelik çekirdeğin çok içinde oluyor ne de tamamen dışında.‘İçerde’ kalıyor ve lakin partiye ‘dışardan’ biri gibi de bakabiliyor. AK Parti’de birçok siyasetçi eminim bu hasleti hâlâ kaybetmedi. Yani aslında, bu partide hâlâ ‘irrasyonelliğin' sattığını gördüğü için irrasyonel davranan, lakin yakın körlüğüne kapılmamış, kendisine dışardan bakabilen ve gerçekte nasıl bir iflasa gidildiğinin farkında olan siyasetçiler var. Ama dışardan bakıldığında görülenlerin ahlaki sorumluğunu yerine getirebilen, manzarayı cesurca tarif edebilen bir Arınç kaldı.

Ayrıca bir temsiliyet gücü de var. AK Parti tabanında oy tercihini değiştirmek istemeyen lakin partinin ‘eskiden olduğu gibi’ muteber olmamasından üzüntü duyan makul bir kitle var. Bakın pek çok kişi var demiyorum, kitle diyorum. Partinin yolsuzlukla yoksullukla ilişkilendirilmesinden mustarip hisseden bu kitle, Arınç gibileri konuştuğunda "Allah razı olsun, lütfen daha çok konuşun, uyarın, Erdoğan’ın aşağıda olanları, sureti haktan görünenleri ayırt etmesini sağlayın” diyorlar.

AK Parti ile Beştepe ile hiçbir çıkar ilişkisi olmayan bu kesimler “Erdoğan iyi, çevresi kötü’ tezine inanan bir kitle. Bu kitlenin hüsnüniyeti, cahillikten değil; cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez Erdoğan döneminde ‘vatandaş gibi’ hissetmelerinden kaynaklanan minnettarlıktan geliyor. Bülent Arınç’ın bu kamuoyunda bir temsiliyet gücü var. Ancak kötü haber şu ki, Arınç ihraç edilse kendisine sahip çıkmayacak bir kamuoyu bu."

"HaberTürk yazarı Karaca: Bülent Arınç’ın kamuoyunda bir temsiliyet gücü var, ihraç edilse kendisin." haberi, 19 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 19 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HaberTürk yazarı Karaca: Bülent Arınç’ın kamuoyunda bir temsiliyet gücü var, ihraç edilse kendisin.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HaberTürk yazarı Karaca: Bülent Arınç’ın kamuoyunda bir temsiliyet gücü var, ihraç edilse kendisin.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Politika Haberleri