Halil Umut Meler'in darbedilmesine ilişkin dava yine ertelendi!

Halil Umut Meler'in darbedilmesine ilişkin dava yine ertelendi!

Halil Umut Meler'in darbedilmesine ilişkin d... Ankaragücü-Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldıran eski AKP milletvekili Faruk Koca ve 3 sanığın yargılandığı dava, adli tıp raporuna karşı savunma hazırlamaları için 14 Ekim'e ertelendi. Mahkeme, sanıkların ceza taleplerine yönelik görüşleri dinledi ve duruşmayı erteledi.

Ankaragücü-Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran, aralarında eski AKP milletvekili Faruk Koca'nın da bulunduğu dört sanığın yargılandığı dava 14 Ekim'e ertelendi. 

Mahkeme, adli tıp raporuna itirazda bulunmaları için sanık avukatlarına süre tanıyarak duruşmayı bu tarihe erteledi. Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Halil Umut Meler ile tutuksuz sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Şahin Yunus Şahin ve Osman Erkam Can katılmadı; ancak taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Hakim, Meler'in Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporun dava dosyasına girdiğini belirtti. Meler'in avukatı, sanıkların önceki duruşmalardaki beyanlarını kabul etmediklerini ifade ederek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatları ise Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu inceleyemediklerini öne sürerek, karşı beyanda bulunmak için süre istedi.

Cumhuriyet savcısının görüşünün ardından mahkeme, sanık avukatlarının talebini dikkate alarak adli tıp raporuna karşı savunma hazırlamaları için duruşmayı 14 Ekim'e erteledi.

İddianameye göre, hakem Meler "müşteki", Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin "şüpheli" sıfatıyla yer alıyor. Koca'nın, "kişiyi kamu görevi nedeniyle kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası talep ediliyor. Ayrıca, "tehdit" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık" suçundan ise 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası isteniyor.

Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporda, Meler'in başının sağ tarafında çok sayıda yaralanma olduğu belirtiliyor. Sol göz çukurunda fiziksel travmaya bağlı morluk tespit edildiği, elmacık ve göz çevresindeki kemiklerde hassasiyet ile sağ dizde sıyrık ve ödem olduğu ifade ediliyor. Raporda, yaralanmanın yaşamı tehdit etmediği, ancak basit tıbbi müdahale gerektirecek şekilde hafif olmadığı ve kemik kırığına neden olduğu vurgulanıyor.

İddianamede Çelikkaya ve Şahin'in, "kişinin kamu görevi nedeniyle kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık" suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep ediliyor. Osman Erkam Can hakkında ise "kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası isteniyor. Şüpheliler hakkında, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18. maddesi uyarınca seyirden men yasağı da talep ediliyor.

"Halil Umut Meler'in darbedilmesine ilişkin dava yine ertelendi!" haberi, 02 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Halil Umut Meler'in darbedilmesine ilişkin dava yine ertelendi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Halil Umut Meler'in darbedilmesine ilişkin dava yine ertelendi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 02 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:16 Sera Kadıgil: Değil ayağa kalkmak, Erdoğan Meclis'teyken orada olmayı dahi kendimize yediremiyoruz!
  2. 15:10 Ahmet Davutoğlu: "Görevli olsaydım bugün Lübnan'a giderdim"
  3. 15:08 YRP'li iki belediye başkanı ortak açıklamayla partilerinden istifa etti!
  4. 15:03 Sayıştay'ın SGHM raporu Meclis gündeminde!
  5. 14:59 İsrail, BM Genel Sekreteri Guterres'i "istenmeyen kişi" ilan etti!
  6. 14:52 BİM Market'te Şok Skandal! Böcekli Paketler Toplatıldı!
  7. 14:51 İBB Başkanı İmamoğlu'nun Hapsi Talep Ediliyor! Halk Adliye Önünde Toplanıyor
  8. 14:51 Antalya Altın Portakal'da Film Forum heyecanı başlıyor!
  9. 14:49 Altın yatırımcıları dikkat! Gram altın kaç TL oldu? 2 Ekim 2024 altın fiyatları
  10. 14:49 Finans uzmanı ‘altın’ hakkında tavsiyeler verdi: Rekorlara hazırlanın
  11. 14:49 Altın fiyatları gerileyerek gramı 2.919 liradan işlem görüyor
  12. 14:48 Eyüpsultan'da kedileri asitle öldüren şüpheliye 8 yıl 3 ay hapis cezası!
  13. 14:45 TÜİK enflasyon verileri için yeni karar aldı
  14. 14:45 Yeşilçam'ın efsane ismi Filiz Akın, hastaneye kaldırıldı
  15. 14:41 Türkiye'nin Önde Gelen Tarım Şirketi İflas Etmişti! Gerçek Farklı Ortaya Çıktı
  16. 14:38 Suudi Arabistan 'petrol fiyatları' uyarısında bulundu!
  17. 14:36 Orta Çağ Dönemi'ne Ait Tabletle Yakalanan kişinin evinden tarih çıktı
  18. 14:32 DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: "Beyrut, Feyruz'un şarkılarındaki gibi hüzün ve kederle yüklü"
  19. 14:28 Fatih Altaylı: "Türkiye’yi İsrail tehdidi altında göstermek iktidarın işine geliyor olabilir"
  20. 14:25 Nilüfer, Reha Muhtar'ın sağlık durumunu açıkladı: Felç kalma durumu var mı?
Spor Haberleri