Halkın gittiği plaj hassas koruma alanı ilan edildi

Halkın gittiği plaj hassas koruma alanı ilan edildi

Halkın gittiği plaj hassas koruma alanı ilan... Muğla'nın Bodrum İlçesi, Yalıkavak'taki Küdür Yarımadası'nda bulunan Prensen Koyu'nda halkın ücretsiz girerek plajdan faydalandığı, son yer de Cumhurbaşkanlığı'nca hassas korunacak alan ilan edilerek tatilcilerin elinden alındı.

Koyda 16 yıldır hizmet veren kafeterya, “Burası korunacak hassas alan ilan edildi” denilerek, polis ve zabıta tarafından boşaltıldı. Bodrum'daki son bakir koylardan biri olan bu yerin imara açılmasından endişe ediliyor.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre, koyda 16 yıldır hizmet veren Patato Beach Kafe, işletmeci Metin Üzen'in (62) açtığı yürütmeyi durdurma davası sürerken, polis ve zabıta eşliğinde gelen Kaymakamlık, Tarım İl ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerince tatilcilerin ve yabancı turistlerin üzgün ve şaşkın bakışları arasında tahliye edildi.

Kaymakamlık Veri Hazırlama ve Kontrol Memuru Hayriye Erdem kendisine verilen talimatı uyguladığını belirterek, “Burası mera alanı olduğu için işgalci durumundasınız, Kaymakamlığın talimatı ile boşaltmanız gerekiyor. Burası Cumhurbaşkanlığı tarafından Kesin Korunacak Hassas Alan bölgesi içerisinde kalıyor. Ya siz tahliyeyi kendiniz yapacaksınız ya da biz yapmak durumunda kalacağız” dedi.

Görevliler ve işletme sahibi arasında yaşanan tartışmaya, tatilciler de dahil oldu. Tahliye yaklaşık 1 saat süren gerginliğin ardından gerçekleştirildi. Yabancı turistler de tahliyeye tepki gösterdi. Xuma Beach isimli tatil köyünün yanı başında ve Yalıkavak Marina'nın karşısında konumlanan Prensen Koyu, Küdür Yarımadası'nda yer alıyor. Herhangi bir yapılaşmanın bulunmadığı koy, Bodrum'da bakir kalan son yerlerden. Yalıkavak Marina'da yüksek fiyatlar nedeniyle demirleyemeyen tekneler de ücretsiz olan bu koyu tercih ediyordu. Halk, her şeyin ateş pahası olduğu Bodrum'da ücretsiz hizmet alabildikleri koyun imara açılıp, ranta çevrilmesinden endişe ediyor.

Kafeteryayı 16 yıldır işleten Metin Üzen, “Birdenbire gelip mahkeme kararı olmadan bir saat içerisinde boşaltın diyorlar, çadır mı burası, 16 yıllık işletme, bölge idare mahkemesinde dava devam ederken Kaymakamlık talimatı ile tahliye edilmek istenmemizin arkasında başka konular var” dedi. Ruhsatlarının bulunduğunu belirten Üzen, “Yapı kayıt belgelerimi aldım, bilgim olmadan iptal etmişler, yürütmeyi durdurma davası açtım, kazandım. Muğla 3. Bölge İdare Mahkemesi'nde dava sürerken kaymakamlığın bana 1 saat içinde boşalt demesine anlam veremiyorum. Bir tebligat da yapılmadı. Hem turizme hizmet ediyorum hem de 10 işçiye ekmek veriyorum. Tam sezonun ortasında olacak iş mi?” diye ifade etti.

"Halkın gittiği plaj hassas koruma alanı ilan edildi" haberi, 09 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 09 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Halkın gittiği plaj hassas koruma alanı ilan edildi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Halkın gittiği plaj hassas koruma alanı ilan edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  2. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  3. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  4. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  5. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  6. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  7. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  8. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  9. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  10. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  11. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  12. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  13. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  14. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  15. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  16. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  17. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  18. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  19. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  20. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
Türkiye Haberleri