Halkın Partisi hükümetten çekildi, KKTC Başbakanı Hükümetimiz görev başında dedi

Halkın Partisi hükümetten çekildi, KKTC Başbakanı Hükümetimiz görev başında dedi

Halkın Partisi hükümetten çekildi, KKTC Başb... Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nde Halkın Partisi'nin hükümetten çekilmesi ile ilgili KKTC Başbakanı Ersin Tatar'dan açıklama geldi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, Halkın Partisi'nin hükümetten çekilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tatar, "Ülke yararına doğru bir karar değildir." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nde Halkın Partisi'nin hükümetten çekilmesi ile ilgili KKTC Başbakanı Ersin Tatar'dan açıklama geldi. HP'nin kararının, doğru bir karar olmadığını söyleyen Tatar, "Halkın partisinin insanımızın özlemle beklediği Türkiye’den yeniden ülkemize su gelmesinin gerçekleştiği, Maraş’ın tarihi bir kararla Türkiye’nin de tam desteği ile açıldığı gün hükümetten çekilme kararı alması bize göre ülke yararına doğru bir karar değildir" dedi. Tatar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Koalisyon ortağımız Halkın Partisi’nin hükümetten çekilme kararı almasının halkımıza hayırlı olmasını dilerim. HP’nin bu kararına rağmen anayasal süreç işleyecek, hükümetimiz görev başında olmaya devam edecektir. UBP olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Herkes müsterih olsun. Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimimizi yapacak ve yeni, parlak bir geleceğe doğru emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Ulusal Birlik Partisi Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında diğer koalisyon seçeneklerini de erken seçimi de gündemine alacak ve halkımız için en doğru kararı verecektir. Halkın Partisi'nin insanımızın özlemle beklediği Türkiye’den yeniden ülkemize su gelmesinin gerçekleştiği, Maraş’ın tarihi bir kararla Türkiye’nin de tam desteği ile açıldığı gün hükümetten çekilme kararı alması bize göre ülke yararına doğru bir karar değildir. Her iki konuda da ivedilik söz konusu olduğu için bugün Ankara’da gereken açıklamalar yapılmıştır. Bizzat ben Maraş’ın açılması kararımızı kesinleştirince Sayın Dışişleri Bakanımızı (Kudret Özersay) aradım ve kendisine durumu bildirdim. Konuşmam içinde de kendisine konuyla ilgili çalışmalarından dolayı teşekkür ettim Hal böyleyken Sayın Bakan’ın devre dışı bırakıldığının iddia edilmesi gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Maraş bu ülkenin zenginliği, Maraş bu ülkenin vizyonu olacaktır. Buna engel olacak her eylem halkımızın vicdanında sorgulanacaktır. Bizim beklentimiz bu meselenin milli bir mesele olarak görülmesidir. Bizim beklentimiz, hangi partiden olursak olalım Perşembe günü Maraş’ta buluşmak ve birlikte Maraş’ta yürümektir. Tekrar vurguluyorum: UBP dün ve bugün olduğu gibi yarın da halkımıza hizmete devam edecek, uygulamaya koyacağı projelerle halkımızın refah seviyesini, yaşam kalitesini yukarı çekecektir."

"Halkın Partisi hükümetten çekildi, KKTC Başbakanı Hükümetimiz görev başında dedi" haberi, 07 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 07 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Halkın Partisi hükümetten çekildi, KKTC Başbakanı Hükümetimiz görev başında dedi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Halkın Partisi hükümetten çekildi, KKTC Başbakanı Hükümetimiz görev başında dedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:57 Madonna, Copacabana Plajı'nda muhteşem bir gösteriye imza attı: 1.5 milyon kişi konser alanındaydı
  2. 21:53 İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
  3. 21:51 2024'te Güneş Aktivitesi Zirveye Ulaşıyor: Mars'ın Geleceği Tehlikede mi?
  4. 21:50 İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı, Refah'a saldırı çağrısı yaptı
  5. 21:47 Kenya'daki sel felaketinde ölü sayısı 228'e çıktı
  6. 21:46 Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüştü
  7. 21:41 Yusuf Yazıcı, Ajax'ın Radarında: Gelecek Sezon için Sol Ayaklı Sağ Kanat Arayışı!
  8. 21:38 Bir sigara grubuna zam geldi: İşte güncel sigara fiyatlar
  9. 21:38 Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'in Fransa Ziyareti: Ticaret ve Stratejik İlişkiler Gündemde
  10. 21:29 Altın kahini uyardı: Gram altında yeni rekora hazır olun!
  11. 21:28 Tayland'da Aşırı Sıcaklar: En Az 38 Kişi Hayatını Kaybetti
  12. 21:27 7 Mayıs hava durumu tahminleri: Yarın hava nasıl olacak?
  13. 21:25 Sıcak havalarda uyutmayan küçük sineklerden kurtulmak bu yöntemle çok kolay!
  14. 21:23 Dolar sahiplerini heyecanlandıracak gelişme!
  15. 21:21 Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor
  16. 21:19 Instagram'ın algoritması baştan aşağı değişiyor!
  17. 21:16 Kolayca evde yapabileceğiniz dondurma tarifi
  18. 21:15 İnternette bu şifreleri kullanıyorsanız geçmiş olsun!
  19. 21:08 Nisan 2024 Raporuna Göre Türkiye İnşaat Malzemesi Sektöründe Üretim Artıyor
  20. 20:59 Magellan vampir tedavisi nedir?
Politika Haberleri