Haluk Levent: AHBAP'lar yola çıkıyor!

Haluk Levent: AHBAP'lar yola çıkıyor!

Haluk Levent: AHBAP'lar yola çıkıyor! Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Şeytan Sofrası mevkiinde 17 Ağustos 2017 gününde orman yangını çıktı, üç hektarı aşkın orman küle döndü. Sabotaj iddialarının ardından sanatçı Haluk Levent ve kurduğu AHBAP grubu hareket...

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Şeytan Sofrası mevkiinde 17 Ağustos 2017 gününde orman yangını çıktı, üç hektarı aşkın orman küle döndü. Sabotaj iddialarının ardından sanatçı Haluk Levent ve kurduğu AHBAP grubu hareket geçip, o bölgenin ağaçlandırılmasını talep etti. Haluk Levent, “AHBAP olarak karar alıyoruz. Belirleyeceğimiz tarihte fidan dikmeye bizimle beraber var mısınız?'' dedi.

Levent, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Ayvalık Şeytan Sofrası’nda çıkan yangın sonrası ciğerlerimiz böyle yandı'' dedi. Haluk Levent, 20 Ağustos 2017 günü attığı bu tweet’le herkesi fidan dikmeye çağırdı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan görüşme talep etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan olumlu yanıt geldi. Bakanlık Twitter üzerinden, “Sayın Haluk Levent, Ayvalık’taki saha temizlenmeye başlandı. Kasım’da fidanlar toprakla buluşturulacak. Hassasiyetiniz için teşekkür ederiz'' dedi.

AHBAP FİDAN DİKİMİNE BAŞLAYACAK’

Levent, Twitter üzerinden yaptığı basın açıklamasında, “Bildiğiniz gibi ülkemizin en can yakıcı sorunlarından biri de binlerce yıllık muhteşem ormanlarımızın çeşitli nedenlerle yanarak yok olması. Bu ormanlardan biri de geçtiğimiz Ağustos ayında yanan, Ayvalık Şeytan Sofrası idi. O güzelim Ayvalık ormanları yok olduğunda da canımız çok yandı. Muhtemel bir rant uğruna ciğerlerimizden bir parça daha sökülmüştü. Ama bu sefer “Ahbap var'' dedim ve Ahbap ile, yanan ormanı baştan ağaçlandırmaya talip olduk. Konuyu sürekli gündemde tuttuk. Bunun üzerine Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu da devreye girdi ve bizlere yangında yok olan bölgenin tekrar ağaçlandırılacağının “sözünü verdi''. Hatta Kasım ayı diye “tarih sözü de aldık''. Çok sevindik ve beklemeye başladık.

Ardından 14 Eylül, 24 Ekim, 14 Kasım, 16 Kasım, 20 Kasım, 29 Kasım, 1 Aralık ve 5 Aralık tarihlerinde Bakanlık yetkilileriyle tekrar tekrar konuşup, hazır olduğumuzu, ormanı ağaçlandırmak için onay ve tarih beklediğimizi ısrarla belirttim.

Ve bugün tüm  kamuoyuyla bu bilgiyi paylaşmak istiyorum. 15 Aralık 2017 gününden itibaren Ahbap Ayvalık’ta yanan bölgeye ilk fidanları dikmeye başlayacak. Bugün itibari ile tüm hazırlıklarımıza başlıyoruz. Ayrıca, bundan böyle, Türkiye’nin her yerinde yanan ormanların takipçisiyiz. Domaniç’ten Pülümür’e, Hozat’tan Hakkari’ye nerede bir orman yansa AHBAP olarak, hepsi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bekle bizi Ayvalık! Türkiye’nin her yerinden ellerinde fidanlarla AHBAP’lar geliyor. Orman Bakanlığına teşekkür ediyoruz. Bunun tüm yanan – yakılan ormanlar için bir milat olmasını istiyoruz.

Tüm AHBAP platformu ile o gün Orman Bakanlığının başlatacağı fidan dikimine bizler de gönüllü olarak katılacağız.. Bu sebeple Ayvalık’a gelecek dostlar yanlarında fidan getirmese de olur… Bakanlık fidanları temin etti bile… '' dedi.

"Haluk Levent: AHBAP'lar yola çıkıyor!" haberi, 07 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Haluk Levent: AHBAP'lar yola çıkıyor! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Haluk Levent: AHBAP'lar yola çıkıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  2. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  3. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  4. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  5. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  6. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  7. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  8. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  9. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  10. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  11. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  12. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  13. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  14. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  15. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  16. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  17. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  18. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  19. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  20. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
Yaşam Haberleri