Haluk Levent, ''Ferdinand'' ile bir araya geldi

Haluk Levent, ''Ferdinand'' ile bir araya geldi

Haluk Levent, ''Ferdinand'' ile bir araya geldi Kurban Bayramı''nda Rize''deki hayvan pazarından kaçıp, yüzerek geldiği Trabzon''da denizden kurtarılan ''Ferdinand'' isimli boğa, Haluk Levent''in kurucusu olduğu Ahbap Platformu tarafından satın alınmıştı. ''Ferdinand'' bugün ilk kez kurtarıcısı ile bir araya geldi.

​Kurban Bayramı 'nın birinci günü Rize'nin İyidere ilçesindeki hayvan pazarından kaçan ve bayramın dördüncü günü de yüzerek gittiği Trabzon'un Sürmene ilçesinde denizden kurtarıldıktan sonra, şarkıcı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Platformu tarafından satın alınan ' Ferdinand' isimli boğa, ilk kez kurtarıcısı ile bir araya geldi.

İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül kutlamaları kapsamında konser vermek için kente gelen Haluk Levent, ilk önce ' Ferdinand'ın bulunduğu Kemalpaşa'daki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları barınağına gitti. ' Ferdinand 'ı elleriyle besleyen Haluk Levent espri yaparak, " Ferdinand'ı kurtardım, buralara kadar gönderdim. Akıllı uslu duracak diye. Ama o kızların peşinden ayrılmıyormuş. Onun da şikayeti bana geldi" dedi." dedi.

Ferdinand 'ın çiftlikte çok mutlu olduğunu söyleyen Haluk Levent, "Denizdeyken dişleri neredeyse tamamen dökülmüş. Zor bir durumdaydı. Şimdi veteriner kontrolünde. 6 ay sonra bütün dişleri yeniden yerine gelecek" diye konuştu.

'FERDİNAND BİR SEMBOL'

Barınağı dolaşan ve buradaki hayvanlar ile ilgili çiftliğin kurucusu Sibel Çağlar'dan bilgi alan Levent, "Aslında son dönemlerde gözleri oyulmuş yavruları, hayvan dostlarımızı, tecavüz edilmiş kedileri bile gördükten sonra, Ferdinand'ın burada hayvan sevgisini aşılamak için bir sembol olduğunu düşünüyorum. O kadar çok içimiz acıyor ki bu hayvanların gördüğü şiddet karşısında. Bütün ailelere 'Çocuklarımıza hayvan sevgisini göstermeden, doğayı, insanı, ülkeyi, memleket sevgisini gösteremeyiz' diyorum. Eğer inançlıysanız, bunları da Yaradanın yarattığını unutmayın. Eğer inançlı değilseniz, evrenin yarattığını unutmayın. Bir şekilde bunlara sahip çıkmak ve sevmek zorundayız. Ben de çok mutluyum. O önümüzdeki bayramda kurban edilecekti. Kaçtı, mücadele etti. Burada şu anda. O artık bizim arkadaşımız" dedi.

BARINAK İÇİN DESTEK MESAJI

Engelli hayvanları da bundan sonra Kemalpaşa'daki barınağa göndereceğini kaydeden Levent, bu tür barınakların ayakta kalması gerektiği belirterek, "Ama getirmeye çalışmakla da kalmayacağım, böyle yerlerin biraz da mama desteğine ihtiyacı var. Sosyal medyadan bir şeyler yapacağız" diye konuştu.

Daha önce faytonlarda çalıştırılan ve şimdi barınakta bakılan bir atı gören Haluk Levent, bir süre atla ilgilendikten sonra, "Bu atlar faytonlardan kurtarıldı. Ben hiçbir zaman atlar 'Şurada çalışmasın' demedim. Bu gelenektir, bir tarihsel durumdur. Ama artık iş o kadar çok ranta dönüştü ki; olan bu yavrulara oldu. Her iki günde bir öldüklerine tanık olduk. Demek ki burada bir şey yanlış işliyor. Bunlar ölmeseydi, sağlıklı şekilde çalışsalardı kimse faytonlar için bir şey demeyecekti. Ama ağır koşullarda, o sıcakta çalışıyorlar. Ve canı çıkana kadar çalıştırılıyorlar. Hastalandıklarında tedavi etmek pahalı olacağı için tedavi etmek yerine ölsün diye bırakıyorlar, başka bir at alıyorlar" dedi.

Şarkıcı Haluk Levent, daha sonra çiftlikte biraz vakit geçirdi ve barınaktaki hayvanlarla ilgilendi.

"Haluk Levent, ''Ferdinand'' ile bir araya geldi" haberi, 09 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 09 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Haluk Levent, ''Ferdinand'' ile bir araya geldi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Haluk Levent, ''Ferdinand'' ile bir araya geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  7. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  8. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  9. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  10. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  11. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  12. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  13. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  14. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  15. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  16. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  17. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  18. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  19. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  20. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
Gündem Haberleri