Hamaney 4 yıl sonra ilk kez vaaz verdi: Siyonist rejime saldırımız en hafif ölçekli saldırımızdı

Hamaney 4 yıl sonra ilk kez vaaz verdi: Siyonist rejime saldırımız en hafif ölçekli saldırımızdı

Hamaney 4 yıl sonra ilk kez vaaz verdi: Siyo... İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran ve müttefiklerinin İsrail'e karşı geri adım atmayacağını vurguladı. Tahran'da düzenlenen Cuma namazında, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi anıldı. Orta Doğu'da gerilim artarken, İran İsrail'e balistik füzelerle misilleme yaptı.

İran'ın dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran ve bölgesel müttefiklerinin İsrail'e karşı geri adım atmayacağını ifade etti. Hamaney, başkent Tahran'da, 4 yıl aradan sonra ilk kez Cuma namazı kıldırırken, Tahran'ın İmam Humeyni Büyük Musalla Camisi'nde düzenlenen namaz öncesinde 27 Eylül'de İsrail'in Beyrut'a gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah için anma töreni düzenlendi. 

Hamaney, "Bölgedeki direniş, liderleri öldürülse bile geri adım atmayacaktır" diyerek, Nasrallah'tan bahsederken İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği misillemenin "yasal ve meşru müdafaa" olduğunu belirtti. Hutbe sırasında Hamaney’in yanında tüfekle yer alması dikkat çekti.

Orta Doğu'daki gerilim, bölgesel savaş endişelerini artıran bir sürece girdi. İsrail'in Hizbullah'ın iletişim cihazlarına yönelik patlatmalarla başlayan olaylar, Lübnan'ın güneyine yönelik kara harekâtı ve İran'ın Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesiyle hız kazandı. İsrail, Gazze'deki savaşının hedeflerine Lübnan'ın güneyini de ekleyerek Hizbullah’tan Litani Nehri’nin gerisine çekilmesini talep etti.

ABD'nin gerilimi tırmandırmama çağrılarına rağmen, İsrail, Hizbullah'a ait iletişim cihazlarına iki gün üst üste saldırılar düzenledi. 21 Eylül'de Beyrut'un Dahiye bölgesine yapılan hava saldırısında Hizbullah’ın üst düzey komutanlarının öldürüldüğü açıklandı. Özellikle 27 Eylül'de gerçekleşen bir başka saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesi, gerilimi daha da artırdı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 30 Eylül'de Hizbullah’a karşı yeni bir savaş aşamasının başlayacağını duyurdu. Aynı gün, İsrail ordusu Lübnan'a karşı kara harekâtına başladığını açıkladı. Harekâtın "Kuzey Okları" olarak adlandırıldığı ve Hizbullah’ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun saldırılar gerçekleştirileceği belirtildi.

İran ise, İsrail'in Hizbullah'a karşı yürüttüğü operasyonlara misilleme olarak balistik füze saldırısı başlattı. İran Devrim Muhafızları, bu saldırının, Hizbullah lideri Nasrallah ve diğer üst düzey yetkililerin öldürülmesine bir yanıt olduğunu duyurdu. İsrail, İran'ın saldırısının sonuçlarının olacağını belirterek, karşılık vermeye hazır olduklarını açıkladı. Başbakan Netanyahu ise, İran’ın saldırısını bir hata olarak nitelendirerek bedelini ödeyeceğini ifade etti. İran ise, saldırısının "BM Şartı'nın 51. maddesine göre meşru müdafaa" kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.

"Hamaney 4 yıl sonra ilk kez vaaz verdi: Siyonist rejime saldırımız en hafif ölçekli saldırımızdı" haberi, 04 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Hamaney 4 yıl sonra ilk kez vaaz verdi: Siyonist rejime saldırımız en hafif ölçekli saldırımızdı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hamaney 4 yıl sonra ilk kez vaaz verdi: Siyonist rejime saldırımız en hafif ölçekli saldırımızdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 04 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:25 AB, Çin üretimi elektrikli otomobillere ilave gümrük vergisi uygulama planını kabul etti
  2. 18:22 Ezgi Apartmanı Davası: 7 Kamu Görevlisi Hakim Karşısına Çıkacak
  3. 18:20 Konyaspor'dan Montella'ya Adil Demirbağ tepkisi!
  4. 18:15 Ümit Özdağ'ın Buğra Kavuncu'ya Yönelik İddiaları Hakkında İstinaf Mahkemesi'nden Kritik Gelişme!
  5. 18:08 MSB: Pençe-Kilit bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi!
  6. 18:05 Tanju Özcan, Merih Demiralın “Bozkurt” heykelini diktirdi
  7. 18:03 AKP'den Burger King Açılışına Çelenk: Protesto Eden Yurttaşa Saldırı!
  8. 17:57 SGK, Faizsiz 400 Bin Liralık Konut Kredisi ile Ev Sahibi Olma Fırsatı Sunuyor!
  9. 17:49 Hemşirenin yaralıya müdahalesini engelleyen sanığa 'kasten öldürme' davası
  10. 17:47 Araç sahiplerine kara haber!: Ocak'ta büyük zam gelecek!
  11. 17:46 Müslüme Yağal'ın Mezarı Tahrip Edildi
  12. 17:43 O Belediye duyurdu!: Pazar günü o yol kapatılacak!
  13. 17:40 İşte yeni Yargıtay üyelerinin görev yerleri!
  14. 17:37 Bu 1 dakikalık test ile yaşam sürenizi ölçebilirsiniz!
  15. 17:34 Safiye Soyman, 13 yaşındayken evlendiği fotoğrafı paylaştı: "Küçük gelin"
  16. 17:31 Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırının faillerine hapis cezası!
  17. 17:26 Şahan Gökbakar’a 10 Yıl Hapis Cezası!
  18. 17:25 Sokak köpeğini istismar etmişti: Hayvanları Koruma Günü’nde tahliye edildi
  19. 17:23 Futbol dünyasının dikkatini çeken işte o futbolcu!: Emirhan Acar geliyor!
  20. 17:20 New York Borsası yükselişle açıldı
Dünya Haberleri