Hamas Onayladı: Kassam Tugayları Lideri Hayatını Kaybetti

Hamas Onayladı: Kassam Tugayları Lideri Hayatını Kaybetti

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Kassam Tugayları lideri Muhammed Deif ve Hamas'ın üçüncü en yüksek askeri yetkilisi Marwan Issa'nın hayatını kaybettiğini doğruladı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Kassam Tugayları lideri Muhammed Deif ve Hamas'ın üçüncü en yüksek askeri yetkilisi Marwan Issa'nın hayatını kaybettiğini doğruladı. Ubeyde, bu isimlerin İsrail ile yaşanan çatışmalarda öldüğünü açıkladı. Ayrıca, Gazi Ebu Tamaa, Raed Thabet ve Rafei Salama gibi üst düzey komutanların da çatışmalarda hayatını kaybettiğini belirtti. İsrail, Deif'in Ağustos 2024'teki bir hava saldırısında ve Issa'nın Mart 2024'teki bir saldırıda öldüğünü açıklamıştı.

Muhammed Deif, 1965'te Gazze'nin Han Yunus Mülteci Kampı'nda doğmuştur. Gerçek adı "Muhammed Diab İbrahim El Masri" olan Deif, İsrail hava saldırılarından kaçabilmek için göçebe bir yaşam tarzı benimsemiş ve bu nedenle Arapçada "misafir" anlamına gelen "Deif" lakabını almıştır.

dad.jpg

Muhammed Deif, 1980'lerin sonunda Hamas'a katıldı ve örgütün askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nda hızla yükseldi. 2002'de Hamas'ın kurucularından Salah Şehada'nın öldürülmesinin ardından, Deif Kassam Tugayları'nın lideri oldu. Deif, Kassam roketlerinin ve Gazze'nin altındaki tünellerin tasarımından sorumlu kişi olarak biliniyor. İsrail'e karşı silahlı mücadeleye inanan Deif, çoğunlukla tünellerde yaşamış ve oradan örgütünü yönetmiştir. Güvenlik uzmanları, Deif'in bulunamamasında modern iletişim teknolojilerini kullanmamasının etkili olduğuna inanıyor.

İsrail ordusu, 1 Ağustos 2024 tarihinde Deif'in öldüğünü açıkladı. Açıklamada, 13 Temmuz 2024'te Han Yunus'a yapılan hava saldırısının ardından Deif'in öldüğü bilgisi yer aldı.

"Hamas Onayladı: Kassam Tugayları Lideri Hayatını Kaybetti" haberi, 30 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Hamas Onayladı: Kassam Tugayları Lideri Hayatını Kaybetti haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hamas Onayladı: Kassam Tugayları Lideri Hayatını Kaybetti 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 22 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:31 İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmiş olduğu iddiasına CHP'den yalanlama: "Böyle bir yetkisi yok"
  2. 23:27 İmamoğlu'na 'cezaevi' tehdidi! Akit yazarı skandal yazıyı paylaştı: "Cezaevinde mi olacaksın?"
  3. 17:45 Bakırhan'dan açıklama: "Öcalan bir yol haritası hazırlıyor"
  4. 17:15 Şehit Mustafa Uslu, Çorum'da Son Yolculuğuna Uğurlandı!
  5. 17:10 Yarasalar arasında yeni bir koronavirüs keşfedildi!
  6. 17:10 Gelecek Partisi'nden iktidara sert açıklama: Bir vekil daha AKP'ye katılıyor!
  7. 17:10 ABD tarihinin en büyük düşüşü: Anketlerde Trump’a olan destek hızla azaldı
  8. 17:09 Kurbanoğlu: "Federasyona operasyon gerçekleştiriliyorsa mağdur Sivasspor’dur"
  9. 16:35 Özgür Özel: Erdoğan, Kongresinde Halkın Yaşadığı Sefaleti Anlatmalı!
  10. 16:13 Gelecek Partisi'nden AKP'ye yanıt: Sert ifadelerle daveti geri çevirdiler
  11. 16:13 Özel: "Suyu sudan ucuza vereceğiz, elektrik parasını mahsulden ve faizsiz olarak tahsil edeceğiz"
  12. 16:13 Sağlık Bakanlığı, kronik hastalık verilerini duyurdu
  13. 16:13 Hamas, İsrailli altı esirden beşini serbest bıraktı
  14. 15:38 Yavaş: "Kuvvetler ayrılığı olmadığı zaman neler yaşandığını hep birlikte görüyoruz"
  15. 15:38 Gelecek ve Yeniden Refah Partisi, AKP kongresine katılım göstermeyecek!
  16. 15:38 Almanya, 'Avrupa'nın hasta adamı' mı oldu? Seçimler belirleyecek
  17. 15:37 AKP'nin davetine Davutoğlu'ndan flaş cevap: Güneş Motel hatırlatması!
  18. 15:37 Enginyurt'tan Erdoğan'ın sinir ucuna dokunacak sözler: Senin diploman var mı, onu da sormaya devam
  19. 15:22 Evde 100 gr kıymanız varsa, dışarıda 200 TL'ye satılan Sarıyer böreğini kolayca yapabilirsiniz!
  20. 15:22 Karadeniz'in lezzeti sofraları şenlendiriyor: Yeşillik dolu kaygana!