Hamit Altıntop sıradaki hedefi açıklamış oldu

Hamit Altıntop sıradaki hedefi açıklamış oldu

Hamit Altıntop sıradaki hedefi açıklamış oldu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Avusturya maçı öncesi açıklamalar yaptı. Hamit Altıntop sıradaki hedefleri bir bir açıklayarak, yeni sezon için...

Milli futbol takımımız, 2 Temmuz Salı günü Almanya'nın Hannover kentindeki Barsinghausen kentindeki Camp Center Leipzig Stadyumu'nda Avusturya'yla oynayacağı UEFA EURO 2024 Son 16 karşılaşmasının hazırlıklarına devam ediyor. TFF milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop, grup aşamasından Avusturya müsabakalarına, sosyal medyadaki eleştirilerden genç futbolcu Arda'nın performansına kadar birçok konuyu İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı.

''HEDEFİMİZE ULAŞTIK, ÇOK İYİYİZ''


Altıntop konuşmasına Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Gürcistan'ın da yer aldığı F Grubu'ndaki milli performansları değerlendirerek başladı. Altıntop, "Öncelikle hedefimize ulaştık. Bundan çok mutluyuz çünkü adım adım ilerlememiz gerektiğini vurguladık. Georgia maçı çok iyi bir başlangıçtı. Belki oyun açısından gelip geçti ama günün sonunda oyuncu grubumuz ve koçumuz, üçüncü maçta olduğu gibi her şey mükemmel olmasa da karakter gösterdi. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Akıl konusunda önemli bir konum aldığımızı düşünüyoruz. Evet ikinci maçta biraz daha kırılgandık. İstediğimiz takım oyununu sahaya yansıtamadık. Ama günün sonunda mutluyuz. "Öte yandan, gelişmemiz gerektiğini ve hedefimizin ilk tura çıkmak olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi. 2024 EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya ile oynanacak maça ilişkin de görüşlerini dile getirdi. Milli takımın mart ayında Viyana'da oynanan hazırlık maçında aldığı 6-1'lik yenilginin Salı günkü maçı nasıl etkileyeceği yönündeki soruya Altıntop, şöyle yanıt verdi: "Hedefimiz turu tamamlamak olduğu için gereken her şeyi yapmamız gerekiyor. Elbette takım oyununa vurgu yapmak istiyorum. Öte yandan karakter ve zihniyette farklılık yaratır. Bir ölüm kalım oyunu olması nedeniyle diğer maçlardan farklıdır. Hiçbir şekilde iki maçı karşılaştırmıyorum. Belki de en popüler oyunu oynuyorlar. İnanılmaz derecede agresif, fiziksel ve özellikle geçiş döneminde oynuyorlar. Ama bir yandan da savunmanın arkasına çok yer veren bir takımla birlikteler. Hocamız bunu en iyi şekilde analiz edecektir. Böylece çalışmalarımıza başladık. "Bunu sahada doğru zihniyetle, doğru tutum ve kararlılıkla düşündüğümüzü düşünüyorum" diye yanıtladı. TFF Ülkede iki faktör ve içinde oynanan futbol var. Gürcistan'ın gerçek gücü çok yüksek olmasa da çok iyi bir takım ruhuna sahipler ve bunu sahaya en iyi yansıtıyorlar, burada iki farklı yapıdan bahsediyoruz. Bizim için en önemli şeylerden biri; Bunu sahada son terimize kadar düşündük. Elimizden geleni yapmalıyız. Sonradan "bunu yapmalıydık" diye pişman olmak istemiyoruz. Burada antrenörümüz oyuncularımızı taktiksel ve zihinsel olarak en iyi şekilde hazırlıyor ve biz de yüzde 100'ümüzü veriyoruz. Bundan sonrası Allah'a kalmıştır. Dedikleri gibi bizim çabamız Allah'ın hükmüdür. Hedef tabii ki Avusturya'nın küme düşmesi. Çünkü bizde o güç, karakter ve kalite var. Burada herkesin A'dan Z'ye aynı doğrultuda çalışması gerekiyor."

Hamit Altıntop ve milli takım ve teknik eleştiri Kadrosu Portekiz mağlubiyetinin ardından Altıntop da Duygularını paylaşan ve eleştirilerin aşırı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "1999'dan bu yana Türk milli takımında oynuyorum, altyapıda başladım. İlk günden beri inişlerimiz ve çıkışlarımız olduğunu ve biraz profesyonel olmadığımızı biliyorduk. Burada her zaman takıma dair tecrübemizi, bilgimizi ve takım olmanın önceliğini vurguluyoruz. Evet vatandaşların duygularını göstermesi çok önemli. Bu, ortak değerimizi ne kadar takdir ettiklerini ve kabul ettiklerini gösteriyor. Öte yandan maalesef bunu istismar eden bir yapı da var. Ne yazık ki doz aşımına uğramadan bel altı gelişen olaylar var. 1999'dan beri burada milli takımın, milli takım yöneticisinin, teknik direktörün hangi kriterlere göre değerlendirildiğini anlamadım.

Sonuç istiyorsanız sonuçlar vardır. 3 yıl milli takımı yönettim. C liginden B ligine geçiyoruz. İçeriği herhangi bir zamanda tartışılabilir veya düzeltilebilir. Bu Almanya elemeleri, biz elemeleri en iyi şekilde yaptık ve şu anda Avrupa Şampiyonası'ndayız. Hedefimiz son 16'ya kalmak ve bunu başaracağız. Futbol otoritelerini memnun etmek için burada olmayan futbolcuların yüzünü güldürmemiz gerekiyor. Gerçekten ne olması gerektiğini çözmeye çalışıyorum. Çünkü biz duyarlı, yapıcı ve anlayışlı insanlarız. Biz buradaki görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Ülkemizi, 85 milyon insanı temsil ettiğimizi biliyoruz. Olaylara bu hassasiyet ve hassasiyetle yaklaşıyoruz. Ama cevabını bulamazsan bazen donup kalırsın. Ama önemli değil. Nedeni önemli değil; Bunu Allah rızası için yapıyoruz. Bunu yeni nesil için yapıyoruz. Milli takımın genç yıldızı Arda Güler'in de gündemde olması halinde, "Özellikle buradaki arkadaşlarımızın ya da A'dan Z'ye futbolu bilen kişilerin burada ne kadar kıymetli ve kıymetli bir çalışmanın kullanıldığının bilincinde olduklarını düşünüyorum" dedi. etkilemek. Oyuncu Hamit Altıntop ise şunları söyledi:

"Futbol bir eğlence sektörü. Ama aynı zamanda ciddi bir profesyonelliğe de ihtiyacınız var. Arda'nın yeteneği ve karakteri zaman zaman sınanabiliyor. Bu sadece Arda Güler'le ilgili değil, İngiltere'deki Jude Bellingham'la ya da diğer oyuncularla da ilgili. Bu, başarılı ve çok yetenekli bir sporcunun, spot ışıklarındaki aktörün kaderidir. Ama Arda'nın gelişimini çok olumlu buluyoruz. Onun buradaki paylaşımlarından, özellikle de buradaki tutum ve tavrından çok memnunuz. Elbette onun iç dünyasını kısmen biliyoruz. Bunu kendisi daha iyi değerlendirebilir. Arda Güler'in geleceğinin çok parlak olduğuna ve artık doğal haliyle olduğuna inanıyorum."

TFF yönetim kurulu üyesi kaptan Hakan geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenledi. Çalhanoğlu Hamit. Altıntop, toplantıda özellikle eski futbolculara yönelik eleştirilere değinirken yaşadığı duygulara değinerek, şunları söyledi: "Burada tartışma yaratmak istemiyorum. Oyuncu arkadaşlarımızın ne kadar kabul ettiğine şahit olmak için buradaydım. Milletimizi mutlu etmek istediklerini, bayrağımızı en yükseklere yükseltmek istediklerini ifade ettiler. Ülkemizin dinamikleriyle zaman zaman karşılaşıyoruz ve bunun bir gecede değişmeyeceğini biliyoruz. Buradaki en güzel cevap sahada vermektir. Aynı zamanda alçakgönüllü olun ama haklarınızı en iyi şekilde koruyun. Oyuncularımıza hem saha içinde hem de saha dışında birçok sorumluluk düşüyor. Kimse tek başına çözemez. Bunu birlikte çözebiliriz. Duygularını zaman zaman göstermeleri, belki de gözyaşlarına yansıtmaları normaldir. Bu konuda her zaman oyuncuların yanındayım" dedi.

Futbol takımı antrenörü Vincenzo Montella. Saldırganlarını yeterince kullanmama nedenleri. Altıntop, kendisine gelen eleştirileri hatırlayınca şunları söyledi: "Şenol hocamızdan sonra Kuntz'u seçtik. Kuntz'u seçmemizin sebepleri vardı. Biz biraz daha organize, Alman disiplinine sahip, gençlerle çalışan bir hocayı seçtik. Öte yandan 2 yıl sonra sıra geldi, çünkü başkanımız ve yönetim kurulumuz gelişmenin kısmen ilerlemediğini düşünüyordu. Sonra Montella onun tercihi oldu. Montella seçimiyle daha yaratıcı olacağımıza ve özellikle bu kritik maçlarda hücum ve savunmada istediğimiz sonuçları alabileceğimize inandığımız için bu tercihi yaptık. Daha sonra Hırvatistan ile Almanya buluşuyor. Bunlar bizim için çok önemli, kilit maçlar. Biri takım liderliği maçıydı, diğeri ise prestij maçıydı. Güzel sınavları kaçırdık. Ama artık grupları geçtik.

Evet, zaman zaman oynamayan oyuncular var ama onlar da milli takımda yer alıyor. Hepsi çok değerli oyuncular. Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Enes Ünal sakatlıkları nedeniyle kardeşlerimiz olamadı. Cengiz Ünder bu turnuvada aramızda değil. Ancak bu yarının olmadığı anlamına gelmiyor. Hepsi ayrı ayrı özeldir. Oynayanlar var, oynamayanlar var, olanlar var, olmayanlar da var ama şunu vurgulamak isterim ki hepimiz bu işin içindeyiz, özellikle de oynayan grup. Artık isimlere odaklanmak yerine rakiplerimizi nasıl eleyebileceğimize odaklanalım, özellikle de bunun gibi ölüm kalım maçlarında yapmanız gereken şey bu. Farklı bir şekilde ayarlamamız gerektiğini düşünüyorum."

Hamit Altıntop ayrıca Vincenzo Montella'nın gruptan ayrıldıktan sonraki duygularına da değindi. Altıntop şunları söyledi: "Bu üç maçın ardından ilk golümüzü atan o da rahatladı. Ama bir yandan da hem oyunculukta hem de sahada ne kadar ciddi ve çalışkan olduğunu görüyorsunuz. Sadece sonuç odaklı değil, oyunun mükemmelliğine inanan bir antrenörden bahsediyoruz. Artık kendi ayakları üzerinde durmaktadır ve işinde ilk günkü kadar ciddi ve samimidir. Oyuncularımızla çok iyi bir iletişim kurarak Avusturya maçına hazırlanıyoruz. "Portekiz maçından sonra dışarıda olumsuz bir hava vardı ama bu durumu pek etkilemedi" dedi.

TFF milli takım yöneticisi Altıntop, Türkiye'nin oynadığı 2008 Avrupa futbol takımının bir parçası olmanın değerini daha iyi anladığını söyledi. yarı finalde yer aldı ve şöyle devam etti:
"O gün bire bir maçlarda hissettiklerimi anlatmak benim için çok zor. 2008 yılının değeri bugün benim için daha önemli. Çünkü bugün oradaki deneyimlerimi kardeşlerime aktarabiliyorum. Buradaki bazı arkadaşlarımız "Neden bu kadar heyecanlanmıyorsunuz?" diyor. Gerek kulüplerimizde, gerekse 2008 yılında zaman zaman bunları yaşadığımız için, onun tecrübeleri de ister istemez bu anlara yansıyor. Bu rahatlığı önce antrenöre sonra da oyuncu grubuna aktarmaya çalışıyorum. Ben bugün 2008'i nasıl görüyorsam, bundan yıllar sonra da kardeşlerimiz bu günü görecekler. Bir kez daha söylüyorum ki, maç sonrasında "Biz şunu yapsaydık böyle olurdu" gibi mazeretleri dikkatli bir şekilde ortadan kaldırmaya çalışmamız bizim için önemli. Biz bu hassasiyetle çalışıyoruz. Biz çok olumluyuz ama sadece istemek de yetmez. Zamanı geldiğinde bunun bedelini sahada ödeyeceksiniz."

''UMARIM MUTLU BİR TAKIM OLARAK TOPLANIRIZ''


Alman milli futbol takımı Hamit'i desteklemek için gelen Türk futbolculara teşekkür ederiz. Altıntop, şöyle konuştu: "İlk maçta Gürcistan milli marşını söyledik. Maalesef düdük çaldı. Hoş değildi. Ancak ikinci ve üçüncü oyunlarda cevap gelmedi. Örnek bir tutumdu. Tribünde çirkin bir görüntü yoktu. En az sahadaki kadar önemli. Maçlar kazanılır ve kaybedilir ama spor ve futbol kültürünün yaratılmasında büyük ilerleme kaydettiğimize inanıyorum. Zaman zaman insanlarımızın çeşitli televizyon kanallarına röportajlar verdiğini de görüyoruz. Bize bu kadar inanmaları ve destek olmaları bizi mutlu ediyor. Çünkü Türklere yakışıyor. "Umarım ekip olarak onları destekleyebiliriz ve yolculuğumuza 6 Temmuz'da Berlin'de devam edebiliriz" dedi.

Altıntop, milli takıma katıldığını belirtti. Bu dönemde hatalar olabileceğinden de bahsetti. Hamit Altıntop, şunları söyledi: "İnsanların beklentilerini gerçeklikten uzak tutmaması gerektiğine inanıyorum. Çünkü beklentiler gerçeklerle örtüşmezse büyük hayal kırıklıkları olur. Bu bir proje, sürecin içindeyiz. Heyecan var, heyecan var. burada ne yazık ki zaman zaman büyük hatalar olabiliyor. Ama bu hatalardan ders çıkarabilecek bir yapıya sahip olduğumuza inanıyorum. Kardeşlerimiz inanılmaz derecede odaklanmış, kararlı ve yetenekli. Bunları bir araya getirirsek bugün olmasa da gelecek turnuvalarda çok güzel sonuçlar alırız ve bayrağımızı hak ettiği yere taşıyabiliriz" diye konuştu..

"Hamit Altıntop sıradaki hedefi açıklamış oldu" haberi, 30 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Hamit Altıntop sıradaki hedefi açıklamış oldu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hamit Altıntop sıradaki hedefi açıklamış oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 02 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:03 Fenerbahçe, Bayern Münih’in Yıldızı Coman İçin Görüşmelere Başladı
  2. 11:01 Can Uzun, Eintracht Frankfurt’a Transfer Oldu!
  3. 10:57 Ralf Rangnick: "Hazırlık Maçının Bugünkü Maç Üzerinde Etkisi Olmayacak"
  4. 10:52 Uzmanlardan Sabah Kahvesi İçin Zamanlama Önerisi: 45 Dakika Bekleyin
  5. 10:51 David Coulthard: Verstappen, Norris'ten özür dilemeyecek
  6. 10:46 İbrahim Kahveci: Emekli maaşları düşecek ve dilenci gibi para almak zorunda kalacaklar
  7. 10:43 Sabah yazarı Tezel: Park alanlarına çekilen karavanlar tek gecelik ilişkiler için kiraya veriliyor
  8. 10:37 Christelle Diallo, Melikgazi Kayseri Basketbol’da Yer Alacak
  9. 10:35 Şahan Gökbakar: Ülkemizdeki sığınmacı meselesi bu ülkeyi yok edecek bir sorun
  10. 10:30 CHP, mitinglerine devam edecek: Tarım ve depremzede mitingleri
  11. 10:24 Depremde çadır satan Kızılay'ın resmi aracını MHP'li ismin kardeşi kullanmış
  12. 10:22 Mars'a Uyum Sağlayan Yosun: Syntrichia caninervis
  13. 10:21 “Büyük fedakarlık yapıyorum” demişti: Mehmet Şimşek’in zamlı maaşı belli oldu
  14. 10:20 Burhaniye'de Türk Deniz Şehitleri Anısına Çelenk Bırakma ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları
  15. 10:19 EURO 2024'te Portekiz Çeyrek Finalde, Ronaldo Gözyaşlarına Hakim Olamadı
  16. 10:17 Erdoğan talimat verdi: İzmarit vergisi geliyor
  17. 09:50 Kanal İstanbul ihalesi eski AK Partili vekilin aile şirketine gitti: Gökçek detayı
  18. 09:44 CHP'den yurt dışı hamlesi: Türkiye ittifakı ruhu yurt dışında
  19. 09:37 Erman Toroğlu, A Spor'dan ayrıldı: İşte yeni adresi
  20. 09:32 Hedef aşıldı: Diyanet'in harcamaları yıl sonu bütçesini geçti
Spor Haberleri