Harp Okulu’nda teğmenler depremi! 40'a yakın komutanın görev yeri değişti iddiası!

Harp Okulu’nda teğmenler depremi! 40'a yakın komutanın görev yeri değişti iddiası!

Harp Okulu’nda teğmenler depremi! 40'a yakın... Kara Harp Okulu'nda teğmenler, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diyerek mezuniyet yeminini etti. Soruşturma açılmasıyla birlikte, okul birincisi Ebru Eroğlu ve diğer teğmenlerin ifadeleri alındı. Teğmenlere yönelik eleştiriler sürerken, üst düzey komutanların görev yerleri değiştirildi.

Kara Harp Okulu'nda, teğmenlerin mezuniyetlerinde geleneksel olarak yaptıkları "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" yemin töreni sonrası, hedef haline geldikleri bildirildi. Teğmenler, laik ve bağımsız bir Türkiye için yemin ettikten sonra, hakkında soruşturma açıldı. Kara Harp Okulu birincisi Ebru Eroğlu ile birlikte üç teğmenin ifadelerinin alındığı öğrenildi; ancak soruşturmanın sonuçları hakkında bilgi verilmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, soruşturma öncesinde teğmenlere, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) başlangıçta teğmenlere destek verdi, fakat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha sonra teğmenlere karşı eleştiride bulundu. Gazeteci Müyesser Yıldız, Kara Harp Okulu'nda köklü görev değişiklikleri olduğunu iddia etti.

Teğmenlerin yemin metni şu şekilde:

"Ant içeriz ki; Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk İstikbalinin evlatlarıyız! Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz! Ne mutlu Türküm diyene!"

Yıldız, Alay Komutanı Vekili dahil olmak üzere tabur, bölük ve takım komutanlarının görev yerlerinin değiştiğini belirtti. Kendi web sitesinde, Kara Harp Okulu'nda toplamda 40'ı aşkın komutanın görevden alındığını ve yerlerine yeni atamalar yapıldığını yazdı. Bu değişimlerin, teğmenlerin ifadeleri alındıktan sonra gerektiğinde ifadelerinin burada alınabilmesi için yapıldığı ifade edildi; yani bu durum, komutanların "suç" tespit edilmeden önce toptan cezalandırıldıklarını gösteriyor.

Yıldız, teğmenler meselesinin ardından bazı eski AKP milletvekili ve yazarların, okul komutanı ve diğer üst düzey rütbelilerin mezuniyet törenine katılmamasını NATO ve FETÖ ile ilişkilendirerek tartışmaya açtıklarını aktardı. Bu bağlamda, Kara Harp Okulu Komutanı’nın 1 Ağustos’ta yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla değiştiği ve mevcut komutan Gültekin Yaralı'nın Korgeneralliğe terfi ettirilerek Diyarbakır’daki 7. Kolordu Komutanlığı’na atandığı belirtildi. Yeni komutan Tuğgeneral Levent Sabahattin Güldağı, mezuniyet törenine katılamamış, yerine Alay Komutanı Vekili tören alanında yer almıştı. 

Özetle, teğmenlerin yemin töreni sonrası, Alay Komutanı Vekili de dahil olmak üzere birçok komutanın görevden alındığı ifade ediliyor.

"Harp Okulu’nda teğmenler depremi! 40'a yakın komutanın görev yeri değişti iddiası!" haberi, 12 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Harp Okulu’nda teğmenler depremi! 40'a yakın komutanın görev yeri değişti iddiası! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Harp Okulu’nda teğmenler depremi! 40'a yakın komutanın görev yeri değişti iddiası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 12 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:23 CHP'li kurmaylar: 'İktidar, CHP içinde 6'lı masa modeli olsun istiyor'
  2. 17:17 Kassam Tugayları'dan İsrail askerlerine saldırı
  3. 17:13 Lionel Messi, Kenan Yıldız'ı takımına dahil etti; özel ayakkabıyı sadece bu futbolcular giyebilecek
  4. 17:13 İki goril arasındaki 3 farkı sadece IQ'su yüksek olanlar 15 saniyede buluyor!
  5. 17:13 Yol kenarında saatine bakan 2 insan arasındaki 3 farkı sadece dakik olanlar 22 saniyede buluyor!
  6. 17:11 Narin Güran'ın ismi, başkentteki bir parkta yaşatılacak
  7. 17:10 Türkiye, Carlo Ancelotti'nin Arda Güler'i izleyip izlemediğini sorguluyor
  8. 17:07 Resmi olarak açıklandı: İstanbul'da 1 milyon TL'nin altında imarlı bir arsa satışa sunuldu
  9. 17:00 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son 22 yılda milli gelirin 5 kat arttığını belirtti
  10. 16:56 Mahfi Eğilmez'den 100 Bin TL'lik Tepki
  11. 16:56 Otomobil Satışlarında Yeni Dönem! Yılbaşında Hayata Geçiyor!
  12. 16:52 Cem Küçük'ten Şaşırtan İtiraf: Emeklilere Yapılacak Büyük Sürpriz Açığa Çıktı
  13. 16:52 Eğilmez: Kart limitinden de kullanılan krediden de vergi alınamaz krediyi veren alacaklıdan alınır
  14. 16:29 Yasin Öztürk: 'Savunma Sanayii İçin Toplanan Paraların Akıbeti Belirsiz!
  15. 16:27 Harris: 'İran’dan Gelen Tehditlere Göz Yumamayız!
  16. 16:23 Havai Fişek ve Silah Kullanımına Son! Erzurum’da Yeni Kurallar!
  17. 16:18 Gaziantep'teki Aile Felaketi: Ahmet Demir'in İntiharından Önce Neler Oldu?
  18. 16:16 Fetullah Gülen’in yeni ikametgahı sızdırıldı: Villanın iç mekanları adamları tarafından ifşa oldu!
  19. 16:15 Astsubayı Mehmet Fatih Çangır'ı şehit etmişti: Suç makinesi motorcunun cezası istendi
  20. 16:13 Tekirdağ'ın Çorlu Deresi'nde Gizemli Renk Değişimi: İncelemeler Sürüyor!
Gündem Haberleri