Hastane deposunda işkence iddiasına polislerden savunma: Depoda darp etmedik

Hastane deposunda işkence iddiasına polislerden savunma: Depoda darp etmedik

Hastane deposunda işkence iddiasına polisler... Hastane deposunda işkence iddiasına polislerden savunma "Depoda darp etmedik" savunması geldi.

Ankara’da 2014 yılındaki 1 Mayıs kutlamalarında, güvenlik kameralarının bulunmadığı Yüksek İhtisas Hastanesi deposunda 2 arkadaşıyla birlikte polis tarafından darp edildiğini söyleyen Ö. T.’nin suç duyurusuna takipsizlik verildi. Polisler savcılık ifadesinde 3 kişiyi depoya götürdüklerini kabul ederken, “Çantasına esrar koyalım da gününü görsün’ demedik. Şiddette bulunmadık” sözleriyle kendilerini savundu. Polis amiri ise “Ben arkadan şahsın direnmesi üzerine kol kısmımla boğaz kısmına gelecek şekilde kuvvet uyguladım. Ayrıca katil polisler diye bağırınca ağzını kapattım” dedi.

Ankara’daki 2014 yılında gerçekleşen 1 Mayıs kutlamalarında polisin gazlı müdahalesinden etkilenen Ö. T., Yüksek İhtisas Hastanesi aciline gitti. Hastanede karşılaştığı 2 arkadaşıyla birlikte olayların yatışmasını bekleyen T.’nin yanına motosikletli polisler geldi. T.’nin iddiasına göre 2 arkadaşıyla beraber kimlik kontrolünü yapan polisler hastane yetkililerinin yanına giderek, “Bize kapalı, kamera olmayan bir alan gösterin” dediler. İddiaya göre güvenlik görevlileri de polislere kazan dairesini gösterdi ve polisler de T. ile birlikte 2 arkadaşını kazan dairesine götürdü. T., burada 7 polisin kendilerini darp ettiğini ileri sürerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na olayla ilgili suç duyurusunda bulundu ve polisler hakkında kamu davası açılmasını istedi. T. olaya delil olarak güvenlik kamera kayıtları, telefon kayıtları ve baz istasyonu verilerini gösterdi. T. olayla ilgili fiziksel ve ruhsal durumuna ilişkin rapor aldı. Ruhsal durumunun bozulduğu tanısı konulan T.’nin fiziksel muayenesinde ise kafası, ağız ve göz çevreleri ile belinde şişlik tanısı konuldu.

‘KAZAN DAİRESİNDE ‘KATİL POLİS’ SESİNİ DUYDUK’

Savcılığın ifadesini aldığı polislerden C.Ş. hastaneye güvenlik görevlilerinin araması üzerine gittiklerini, T. ve 2 arkadaşının üst aramasını yaptıklarını belirterek, olayı şöyle anlattı: “Şahsın çantasında baret, bilye, gaz maskesi vb. eşyalar çıktı. Bu sırada eşyaları kimden aldığını sorduk. Sırt çantasını ele geçirdiğimiz şahıs eşyaları kazan dairesinde ismini vermediği bir arkadaşının koyduğunu, kendisinin de aldığını söyledi. Kazan dairesi içinde suça konu olan eşya şüphesiyle şahıslarla birlikte kazan dairesine girdik.. Kazan dairesi içinde arama yaptık. Kazan dairesi içerisinde arama yaptığımız sırada şahısları bulduğumuz yerden yüksek sesle ‘katil polis’ sesini duyduk.” “Sesin geldiği yere döndüğümüzde ekip amirlerimizden C.K. sırt çantasını ele geçirdiğimiz şahsa kelepçe takmaya çalışıyordu. Şahıs kelepçe taktırmamak için direniyordu. Amirimiz şahsa bir tekme veya yumruk benzeri şiddet kullanmamıştır.”

‘ESRAR KOYALIM DA GÖRSÜN’

Polislerden Y.Ö. ise C.Ş.’nin ifadesine benzer şekilde olayı anlatırken, kazan dairesinde yaşanan olaya ilişkin “Ben ve ekip arkadaşlarımızdan kimse keyfi ve yasalara aykırı kuvvet kullanmadık. Hakaret etmedik. Ben ve diğer arkadaşlarım ‘çantasına esrar koyalım da gününü görsün’ şeklinde hukuka aykırı şeyler söylemedik.” Polislerden Ü.T., T. ve 2 arkadaşının kazan dairesinde slogan attığını kaydederek, şahıslara kötü muamelede bulunmadıklarını, çantasına esrar koymakla tehdit etmediklerini söyledi. Polislerde H.B.T. de diğer polislerle benzer ifadeyi verdi.

‘BOĞAZINA KUVVET UYGULADIM’

Polis amiri C.K. ise kelepçe takmasına direnen bir kişinin boğaz kısmına gelecek şekilde kuvvet uyguladığını kabul ederek, “Ben arkadan şahsın direnmesi üzerine kol kısmımla boğaz kısmına gelecek şekilde kuvvet uyguladım. Ayrıca katil polisler diye bağırınca ağzını kapattım” diye savunma verdi. Savcılık olayla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verirken, polislerin suçlamaları kabul etmediğini, kamera kayıtlarında olayın yaşandığı saat dilimine ilişkin polis memurlarının hastaneye geldiğine yönelik bir görüntünün olmadığını kaydederek, “Polis memurlarının görüntü kaydına rastlanmaması nedeniyle şikayetçide mevcut yaralanmanın kolluk tarafından meydana getirildiğine dair yeterli olmadığı görüldü” dedi. Ö.T. savcılığın takipsizlik kararına Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği’nde başvurdu ancak reddedildi. Ö.T. ise Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvurdu.  

"Hastane deposunda işkence iddiasına polislerden savunma: Depoda darp etmedik" haberi, 27 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 27 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Hastane deposunda işkence iddiasına polislerden savunma: Depoda darp etmedik haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hastane deposunda işkence iddiasına polislerden savunma: Depoda darp etmedik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  2. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  3. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  4. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  5. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  6. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  7. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  8. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  9. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  10. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  11. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  12. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  13. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  14. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  15. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  16. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  17. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  18. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  19. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  20. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
Politika Haberleri